Америка суне свого носа у єменську армію під приводом розвитку

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

За даними офіційної повстанської газети в онлайн-версії в суботу 5-го числа місяця Джумада аль-ахіра 1435 р.х. що відповідає 05.04.2014, міністр оборони Ємену генерал-майор Мухаммад Насер Ахмад був на засіданні конгресу США у Вашингтоні, де зустрівся з Головою комітету зі справ Близького Сходу і Північної Африки при комітеті із закордонних справ у парламенті США.

В ході зустрічі вони обговорили аспекти військової допомоги і розвитку з питань боротьби з тероризмом.

Газета повідомила, що конгрес США у справжній час розглядає пропозицію американської адміністрації про виділення більше 84 млн доларів для розвитку збройних сил, особливо для військово-повітряних сил і спец.операцій.

Коментар:

Америка намагається проникнути у військові структури і структури безпеки Ємену за допомогою низки проектів на кшталт розмінування полів, відправлення техніки, експертів і укладень конвенцій із боротьби з тероризмом, і «вдосконалення єменської армії» на цьому не завершиться. Це робиться для того, щоб мати сильне представництво всередині військових структур і структур безпеки Ємену, щоб підкуповувати політиків і бізнесменів, щоб вони були компромісною заміною замість Британії яка пішла і залишила Ємен у захист своїх інтересів після набуття ним удаваної незалежності в 1967 р.

Ємен займає важливе стратегічне положення, а в додаток до всього через нього проходить торговельний шлях, а саме Баб-ель-Мандебська протока, через яку проходить більше 67% світової торгівлі, плюс до цього у Ємені були виявлені запаси нафти і газу у величезних кількостях. З цих та інших причин Ємен повинний бути у складі Халіфату як можна швидше, щоб він перестав бути ареною конфлікту США і Британії за регіон.

Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір
Д. Абдуллах Базіб — Ємен
07 Джумада ас-сані 1435 р.х.
07.04.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_34920

Головне меню