Хіба ми повернулися до мелодії одноосібного лідера?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Міністр оборони Єгипту фельдмаршал Абдель Фаттах ас-Сісі заявив увечері у середу 26.03.2014 про свою відставку із займаної посади міністра оборони і висуванні своєї кандидатури на президентських виборах. Це відбулося після засідання Сісі і вищої військової ради збройних сил, на якій був присутній тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур (aljazeera.net: Середа, 26.03.2014).

Коментар:

Завжди в усі часи в тиранічному режимі немає лідера, окрім єдиного лідера, немає героя окрім єдиного героя, немає рятівника окрім єдиного рятівника, і цей єдиний лідер, герой і рятівник одна особа, подібної до якої іще не народжувалося. Якось одного разу Наполеон сказав «Диктатор це правитель, який починає з того, що завойовує довір’я народу і концентрує особисто у своїх руках громадську думку, допоки не паде за лічені хвилини»! І ось ми находимося у процесі створення нового диктатора, який вважає, що він завоював довір’я народу та підтримку мас і що від посади фельдмаршала до посади президента йому не залишилося нічого, окрім як скликати народ і проголосити про свою кандидатуру, так що йому можна ігнорувати поклик народу і здається, ми повернулися до мелодії одноосібного лідера.

Після того, як маршал Сісі заявив про свою кандидатуру у президенти, ми можемо сказати, що ця людина в основі не потребує передвиборчих гонок для просування себе і свого проекту, більше того, він не потребує самого передвиборчого проекту, тому що він сам по собі є передвиборчим проектом, як сказав один із них. Ми не помилимося, якщо скажемо, що він не потребує самої президентської гонки, оскільки ця справа була вирішена іще раніше для нього в умовах явної відсутності будь яких політичних діячів, які можуть з ним конкурувати. Питання тут не в тому, що він єдиний кандидат від армії, за якого ратують усі ЗМІ і захищають його усіляким чином, що він став новим фараоном Єгипту, а скоріше питання про систематичне невігластво єгипетського народу і про систематичне повернення до того, що було до 25 січня, немовби цей народ і дня не підіймався на революцію, не усував диктатора. І ось він, пан фельдмаршал проголошує себе новим фараоном Єгипту після того, як країна усе почала нуля.

Варто зазначити що майбутні вибори повернуть в розумах згадку про комічні вибори Хосні Мубарака або навіть як було на останніх президентських виборах, які були найдивовижнішими, виборах, які були перетворені суперниками у фарс, подібного якому іще не було. Можливо ми побачимо і ще дужче цього, оскільки ці дні небезпечні багатьма комічними п’єсами. Лідер, командуючий, натхненний обіцяв людям зробити з Єгипту «приклад для миру» і коли йому сказали, що це важко у цей тяжкий час, у якому живе країна, він їм відповів, що «ми пожертвуємо двома поколіннями», які «нічого не значать» і я не думаю, що до двох поколінь, якими хоче пожертвувати командуючий належать його діти, діти державних мужів і тих, хто підігрує йому, оскільки в них «інша ситуація»!

Газета «Єгипет сьогодні» назвала Сісі «подібним до минулого президента Хосні Мубарака», після чого додала «більш того, він іще більше налаштований проти Ізраїлю». Ви коли-небудь бачили більший обман ніж цей? Іудеї хочуть розрекламувати для єгиптян нового президента, тому що єгиптяни ненавидять іудеїв і люблять тих, хто ненавидить їх так само. Але люди ж добре знають, що Мубарак був представником Америки і вихованцем іудейської держави в регіоні. Можливо іудеї навіть допомагали йому через Сісі у якості директора військової розвідки і спостереження, як допомагали за життя Сулеймана, директора загальної розвідки. Так чи був Мубарак ворогом іудеїв, щоб його учень був іще більшим ворогом для них, ніж він?!

Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір
Шаріф Зейд
Голова медіа-офісу Хізб ут-Тахрір/вілаят Єгипет
07 Джумада ас-сани 1435 р.х.
07.04.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_34924

Головне меню