Америка и занепад

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Інтернет-видання «Сьомий день» передало наступне повідомлення: «Газета Вашингтон Таймс написала, що на протязі останніх шести років, особливо у часи колишнього держсекретаря Хілларі Клінтон, Державним департаментом США були не за призначенням витрачені 6 мільярдів доларів через недоцільні угоди. У повідомленні також говориться: «Перевірка, проведена нещодавно Управлінням генеральної інспекції у відношенні контрактів підтримки дипломатичної місії США в Іраку виявила факти того, що відповідальні особи, які укладали ці угоди, змогли надати тільки 33 пакети документів з 115, де загальна сума коштів бракуючих пакетів склала 2,1 мільярд доларів. 48 відсутніх 82 пакетів були надані без необхідних документів згідно з внутрішніми правилами».

Коментар:

Перше: Держави стають на шлях розвитку дякуючи всеосяжній ідеї про всесвіт, людину і життя. Ця ідея повинна бути розумною, повною і всеосяжною. Ознака правильності ідеї (чи ідеології) встановлюється, якщо вона відповідає природі людини, переконує її свідомість і цілком задовольняє її внутрішній стан. Капіталістична ідеологія побудувала свою головну ідею на компромісі, а не на правильних дослідженнях. Отже, вона увійшла в суперечність зі свідомістю людини, не кажучи вже про те, переконує вона її чи ні, а також вступила в суперечність з людською природою, закріпивши з людиною право встановлення системи життєустрою. Наявний у людини інстинкт релігійності (поклоніння) однозначно вимагає того, щоб ідея і система надходили від Аллаха. Цей інстинкт стверджує, що людина не може встановлювати ідею і систему, не кажучи вже про неспроможність людини, її недосконалість і обмеженість, а також її підвладність своїм почуттям, схильність впливові оточуючого середовища. У людей різні почуття і погляди, відсутнє стабільне законодавство і людина постійно схильна до змін. Таким є стан людської природи. Істинно Всевишній Аллах говорить:

قُلْ أَأَنْتُمْ أَعْلَمُ أَمِ اللَّهُ

«Скажи: «Ви краще знаєте або ж Аллах?» (2:140)

إِنِ الْحُكْمُ إِلا لِلَّهِ أَمَرَ أَلا تَعْبُدُوا إِلا إِيَّاهُ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ

«Рішення приймає лише Аллах. Він звелів, щоб ви не поклонялися нікому, окрім Нього. Це і є права віра, але більша частина людей не знає цього» (12:40)

Тому розвиток капіталістичної ідеології був тимчасовим і не був постійним. Це те, що стосувалося ідейного походження розвитку країн з точки зору стабільності і постійності.

Друге: Що стосується самого розвитку держав, то тут питання полягає у степені схильності політичної структури своїй ідеології. Тобто чи дотримується політична структура ідеології або вона відійшла від неї; чи чинить цей відхід від основи вплив на розвиток; або це просто помилки, які можна виправити; можливо це помилки окремих індивідів, а не політичної структури? Якщо простежити за станом західних структур, особливо Америки, то можна бачити, що Сполучені Штати неодноразово «знищували» свою ідеологію. Свою зовнішню політику США часто будували не на основі заклику до капіталістичної ідеології, а на основі інтересів, не дивлячись на те, що це відбувалося у збиток їх ідеї. Немає жодних сумнівів, що симптоми, які спостерігаються у політичної структури, мають ефективний вплив на її силу чи слабкість, її збереження або загибель. Чисельність хворобливих симптомів в організмі вказує на його старіння і свідчить про скору загибель.

І у завершенні нагадаємо про слова Всевишнього Аллаха:

أَفَمَنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَى تَقْوَى مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٍ خَيْرٌ أَمْ مَنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَى شَفَا جُرُفٍ هَارٍ فَانْهَارَ بِهِ فِي نَارِ جَهَنَّمَ وَاللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ. لا يَزَالُ بُنْيَانُهُمُ الَّذِي بَنَوْا رِيبَةً فِي قُلُوبِهِمْ إِلا أَنْ تَقَطَّعَ قُلُوبُهُمْ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ

109. Чи той, хто заклав основу своєї будівлі на страху перед Аллахом і прагненні до Його вдоволення краще, або ж той, хто заклав основу своєї будівлі на самому краї прірви, який готовий обвалитися, так що він обвалився разом із ним у вогонь Гієнни? Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей.

110. Будівля, яку вони побудували, завжди буде породжувати сумніви у їх серцях, поки їх серця не розірвуться. Аллах – Знаючий, Мудрий» (9)

Політична структура, влаштована на правильній всеосяжній ідеї, яка відповідає природі людини, переконує її розум і наповнює її серце спокоєм, це та структура, яка збережеться і буде існувати завжди. Це та структура, яка заповнить світ справедливістю, світлом і милосердям, після того як невірні і злощасні структури заполонили його несправедливістю і гнітом. Цією структурою буде не інакше як ісламська держава, яка з волі Аллаха виникне вже у скорому часі. О Аллах, зроби нас і з числа тих, хто трудиться задля його встановлення, тих, хто стане свідками його появи і тих, хто буде користуватися його захистом і заступництвом. Амін.


Для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умму аль-Барра
12 Джумада ас-санія 1435
12/04/2014

Головне меню