Новини про атеїзм у Саудівській Аравії

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Сайт «Франція 24» оприлюднив новину від 07.04.2014 під назвою «В Саудівській Аравії високий відсоток атеїзму, який уряд розцінює як тероризм», у якій говориться: «Дослідження, підготоване Gallup International, що базується в Цюріху, показує, що доля атеїзму в королівстві Саудівській Аравії складає від 5 до 9 відсотків від загальної кількості населення країни. Цей відсоток найбільший у порівнянні з іншими арабськими країнами, навіть у порівнянні з тими, які вважаються світськими, як Туніс або Лівія, де дослідження показало, що відсоток атеїзму не перевищує 5 відсотків від загальної кількості населення».

Коментар:

Сайт «Франція 24» навіть видав карту «атеїзму», узяту від Washington Post. Ми зайшли на сайт цієї газети, щоб знайти цю карту, у якій був звіт про атеїзм у світі від 23.05.2013, тобто приблизно рік тому.

Дане дослідження було почате вказаним дослідницьким інститутом, де з’ясовується, що ця доповідь була видана інститутом від 06.08.2012, тобто більше 1,5 років тому.
Ми спростовуємо зміст даних досліджень, оскільки виявили, що дослідження торкнулося 51 тис. осіб у багатьох країнах світу, але що стосується Саудівської Аравії, то там серед конкретних результатів були:

На питання: «Ви: релігійні, не релігійні чи переконаний атеїст» відповіді були наступними:

  • 75% релігійні
  • 19% не релігійні
  • 5% переконані атеїсти

Ми подивилися на те, як проводився опит точок зору в Саудівській Аравії і побачили, що у доповіді говориться, що опит проводився телефоном у міських районах і проводився він від імені «Арабського консультативного науково-дослідницького центру», а директором офісу в Ер-Ріяді та Джидді є Тоні Броддан.

Ми стежимо за новинами схожими на цю в інтернеті і знаходимо, що у деяких виданнях говориться та ж новина, де більше, де менше. Однак зосереджується загальне число на 9%, які невідомо звідкіля узяті.

П’ять відсотків зі ста дорівнює 1,4 млн. осіб, яких розцінили атеїстами лише в одній Саудівській Аравії, за даними кількості населення за 2012 рік, при тому, що загальна кількість мешканців країни складає 28 млн. осіб.
Після переліченого ми підходимо у відношенні до цієї новини з двох кутів:

1. Це фабрикація ЗМІ і фальсифікація фактів, які стали візитною карткою друкованих ЗМІ, навіть у тих видань, які називаються «буквальними», «неупередженими» і «нейтральними» у своїй роботі. Вони дуже віддалені від тих епітетів, якими себе обклали й ані для кого не секрет, що за тими ЗМІ стоять програми дій і політика, які ними рухають і які зробили їх «професіональними» рупорами брехні, фальсифікаціях і шахрайстві, у спотворенні фактів і навіть самої суті, щоб осліпити людей.

Що ж стосується так званих досліджень і опитів, то якщо б навіть вони виступали за нейтралітет, неупередженість і вилучення істини такої, яка вона є, то перш за все не випускали б спотворену інформацію, чого хочуть в основі. Якщо б вони хотіли істини, то використовували б способи, які принаймні неможна назвати сліпими. Але у прикладі Саудівської Аравії ми знаходимо, що опит був телефоном, за допомогою дослідницького інституту і без зазначення кількості респондентів!

І немає більше необхідності говорити про дослідження «телефоном», зокрема у країнах мусульман або відносно результатів. Це лежить на тих особистостях, які показали чим є насправді!

2. Новий закон про тероризм, прийнятий у Саудівській Аравії, котрий привернув до себе увагу ЗМІ, містить у собі першу статтю, яка передбачає покарання для кожного, хто «закликає до невір’я атеїзму у будь-якому вигляді або ставить під сумнів істинність ісламської релігії, на якій ґрунтується ця країна». Але не враховується у тому ж законі стаття, котра прирівнює до злочинців муджахідів у Шамі та інших країнах, а також тих, хто належить до ісламських партій чи організацій, нехай навіть до тих, які не вживають фізичних дій.

Ми знаємо що останнє, що хвилює правителів Саудівської Аравії, це атеїзм і сумніви у істинності релігії, оскільки їх палацами керують світські атеїсти і відділення релігії від життя є їх явним способом життя, як і в інших країнах мусульман.

«Франція 24» передає слова голови центру близькосхідних досліджень в Ер-Ріяді Абу ль-Ашкій, де він говорить, що це явище «закралося до суспільства Саудівської Аравії у результаті певних факторів і у першу чергу через жорстоке застосування принципів ісламської релігії в саудівському суспільстві, сувору освіту, яку отримують діти в родинах і загалом в суспільстві, що і породило протилежну реакцію у захист атеїзму через надмірну релігійність». Чи є в нас право запитати вас, про яке «жорстке» застосування ісламської релігії ви говорите? Про заборону жінці водити машину? Чи про слухняних людей? Або ж про закриття магазинів під час намазу?

І що це мається на увазі під жорстокістю? А як же режим, який править з явним порушенням законів Ісламу? А як же капіталістична економічна система, яка не має жодного відношення до Ісламу? Що можна сказати про зовнішню політику держави, яка розпласталася лежачи перед ворогами Ісламу? Що можна сказати про нафту і величезне багатство, яке вдень і вночі крадуть у мусульман?

Після цього, що можна сказати про ЗМІ, які просочують людей чим завгодно, але тільки не Ісламом, починаючи з арабських каналів, MBC, Rotana, її сестер, дочок, дітей її дядьків з батьківської сторони і материнської…з каналів розпусти і розповсюдження західної думки навіть серед дітей? Так де ж ця жорстокість, яка кожного дня відволікає нашу молодь від футболу?

Так, можливо є певні особистості-атеїсти в Саудівській Аравії та інших країнах мусульман. Деякі з них іноді проявляють себе, як це зробив один із них, коли написав на папері будучи перед Домом Аллаха коло Кааби «Я атеїст і пишаюся цим». Іноді навіть доходить до того, що гірше цього, як якщо на сторінці у соц. мережі напише об’яву про «мільйон доларів тому, хто доведе існування Аллаха»…Іноді відбувається подібне і навіть більше цього у країнах, які їх правителі називають основаними на Ісламі і такими, що дотримуються Ісламу…але Іслам далекий від їх дій.

І тут у нас є право запитати урядових вчених, у голови «палати головних вчених» та інших шейхів, котрі хизуються тим, що захищають релігію і захищають честь Сунни, слідують за манхаджем (методом) праведних саляфів (перших мусульман), є групою що досягла успіху, переможною групою…У нас є право запитати вас, де ви у відношенні до всього, що діється у країні двох святинь? О ви, ті хто вважає короля «імамом ахлю суни ва ль-джамаа нашого часу», чи можете ви тим, що у вас з із «знання» встати проти хвилі цього атеїзму і світськості?

Як ви можете мовчати про гидоти ваших правителів, які загрожують Уммі загибеллю і лжесвідчити стосовно їх вчинків, а саме розповсюдження порочності, аморальності, грабування благ країни, збідніння людей, продаж країни, змова ворогів проти неї, відділення релігії від життя, відволікання людей підкупами, керування автомобілем…Ви вивчаєте релігію, але наче за кожним деревом чи каменем сидить муатазіліт або джахміт…ми не бачили від вас корисного знання, яке б захищало інтереси Ісламу перед натиском світського капіталізму, у якого жорстокі ідеї і поняття у правлінні, в економічній, соціальній і політичній сферах…Після цього ви не обмежилися мовчанкою, а стали їх спільниками у їх тягарі.

Де ви, о ті, хто атакує щирих синів Умми, які працюють над поверненням Ісламу, всього Ісламу до реальності тим, що створює країну виконуючою шаріат, увесь шаріат, держава, у якій багатому відсікають руку перш за бідного, якщо той вкрав, держава, яка розподіляє багатства мусульман за справедливістю і правосуддям, держава, яка сама ухвалює рішення, держава яка допомагає мусульманам і охороняє їх, держава, яку намагається об’єднати її Халіф і не лякається, подібно до того як Умар Ібн аль-Хаттаб об’єднував мусульман і вони об’єднувалися?!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Інженер Хуссам ад-Дін Мустафа
14 Джумада ас-сані 1435 р.х.
14.04.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_35129

Головне меню