Поле нової битви у Палестині. Палестинська адміністрація атакує мечеті!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Палестинські служби безпеки за останні декілька тижнів збільшили акти нападів на прихожан у мечетях, особливо це стосується мечеті «Аль-Біра Аль-Кабір». Було здійснено акти нападів, які супроводжувалися фізичним насиллям та арештами, були спроби заборони уроків і проповідей. Жертвами цього стали прихожани різних вікових груп.(www.palinfo.com) (http://paltimes.net).

Коментар:

Мечеті на протязі віків були трибунами для політичних і релігійних тем та обговорень, а також використовувалися з метою освіти і підвищення поінформованості серед людей. Але сьогодні положення змінилося. Палестинська адміністрація зробила дозволеним напади на мечеті, з часом вони стали заарештовувати старих і простягати руки спецслужб у бік прихожан. Особливо це є актуальним у відношенні носіїв заклику з числа Хізб ут-Тахрір і їх прибічників.

Помітно що на ці справи покладені терміни, на протязі яких палестинська адміністрація хоче накласти свою диктаторську присутність за допомогою своїх сил безпеки. Нажаль вони демонструють свої мускули на прихожанах у домі Аллаха. Також прикро те, що палестинці продовжують здійснювати злочини проти палестинців. Ці події збіглися з подіями, які відбуваються у зв’язку з арабською весною у таких країнах як Туніс, Єгипет і Магріб, де уряди забороняють проповіді без їх попереднього дозволу. А тих, хто суперечить цьому, того карають позбавленням волі, роблячи це для того, щоб попередити будь-яку опозицію проти них, і палестинський уряд слідує у цьому їх прикладом. Поза сумнівами, палестинські мечеті згуртовують віруючих і щирих до цієї релігії. Тому Америка і віддає накази, щоб заглушити голос істини, який впливає на людей у мечетях. Вони хочуть завадити їм чинити опір їй у будь-якій формі, немовби вона показує, що хоче приборкати революцію у країнах арабських революцій, щоб запобігти формуванню думки міжнародної громадськості проти неї. Тому вона підкреслює наголос на запобіганні проповідям і навіть дрібним висловлюванням, які виступають проти неї та іудеїв, а також західних урядів.

Ми упевнені, що ані ця палестинська адміністрація, ані її служба безпеки не злякають голос істини і не замовкне заклик до Халіфату в домах Аллаха. Ми упевнені, що те, що коїть уряд, тільки посилює заклик до Халіфату з новою силою, щоб ця дорога завершилася, як і почалася, без страху перед насиллям і в’язницями, а також щоб усі знали, що слово істини сильніше уряду, навіть якщо цей уряд на вершині своєї сили.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умму Михнад
21 Джумада ас-сани 1435 р.х.
21.04.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_35305

Головне меню