Депутати Сайкс-Пико

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Парламент Йорданії зажадав закриття йордансько-сирійського кордону задля запобігання подальшого притоку сирійських біженців, запевняючи, що їх країна не у змозі витримати негативні наслідки сирійської кризи. Про це повідомляє сайт Yahoo News.

Коментар:

Я спочатку хотів обмежити коментар тим, що вкажу посилання на цю подію, але, враховуючи що існують іще деякі думки, які озвучує деспотичний уряд, а потім починає ними виправдовуватися, я порахував обов’язковим звернути увагу людей на питання вузького мислення, яке проводить деспотичний уряд.

Ці депутати потонули в болоті угоди Сайкс-Піко, вони не у змозі думати наперед, про часи, далекі від реальності епохи Сайкс-Піко у відношенні Ісламської Умми. Вони стали неспроможними бачити далі тих меж, у яких вони живуть і зовсім не згадують про реальність Ісламської Умми, що вона – едина Умма, неподільна, війна у неї одна і мир у неї один.

Залишило розуми цих депутатів те, що зробили ансари у відношенні до мухаджирів – розділили своє майно і життя з ними. Залишила їх розуми акида, яка втратила свій блиск у їх особистостях. Вони забули про ісламські закони, які роблять мусульманина братом мусульманинові. В їх розумах закріпилося те, що йорданець брат йорданцю, сирієць – сирійцю, іракець – іракцю, закріпилися в їх розумах пережитки деспотичних законів, у той час як народ проминув цю стадію і усі ці пережитки. Однак ми усе одно бачимо деякі ідеї у вигляді ось таких сцен, так що від Умми очікується, що вона відповість своїм протестом усім, хто сповідує і розповсюджує такі ідеї.

Перше, що повинні були зробити ці депутати – це зажадати скасування кордонів Сайкс-Піко, вимагати скасувати ці режими, які оберігають угоду Сайкс-Піко. Вони повинні були першими відчути братство в Ісламі і відчинити двері своїх осель перед своїми братами незалежно від того, звідки вони родом.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абу Мухаммад Халіфа
24 Джумада ас-сані 1435 р.х.
24.04.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_35385

Головне меню