Якою є мета примирення?!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

США заявили, що переглянуть свою допомогу палестинцям, у випадку якщо вони сформують уряд національної єдності, який не буде визнавати «Ізраїль» і не відмовиться відкрито від насилля. Про це було заявлено на наступний день після проголошення палестинського примирення у Секторі Газа, яке Ізраїль піддав різкій критиці, побачивши у цьому загрозу прагненням до мирного урегулювання. Між тим палестинська адміністрація не бачить суперечності між примиренням і мирним урегулюванням. До цього офіційний представник Державного департаменту США Дженіфер Псакі висловила своє розчарування у зв’язку з підписанням міжпалестинського перемир’я у Секторі Газа, відзначивши, що це може завдати серйозного удару не лише по наших зусиллях, але і по результатах переговорів між безпосередніми учасниками арабо-ізраїльського конфлікту. У свою чергу в Ізраїлі Офір Гендельман (прес-секретар Нетаньяху) заявив: «Лідерові палестинців слід обрати між перемир’ям з ісламським рухом опору (ХАМАС) і миром з Ізраїлем. У нього є лише один варіант із цих двох, тому що ці два варіанти протилежні один одному і ніяким чином несумісні».

Коментар:

Обидва боки перемир’я (голова адміністрації в Рамаллі Аббас та уряд ХАМАСу в Газі) підтверджують дотримання міжнародного права і арабської мирної ініціативи, яка підтверджує законність єврейської держави на більше ніж двох третинах землі Палестини, а також згода на створення невеликої держави на менш ніж одній третині землі Палестини, на так званій лінії четвертого червня. Окрім того, обидва боки обрали для себе стратегічний мир з єврейською державою. Оскільки цей вибір для Аббаса і його банди слугує доктриною та гімном, який вони завжди виспівують світові, а для уряду – це частина так званої угоди про припинення вогню, яку він підписав з ізраїльською державою під егідою єгипетських розвідслужб, що відповідають за справу Сектору Гази з 2008 року, не дивлячись на недотримання ізраїльською державою і не однократне порушення її.

Якщо обидва боки зобов’язуються виконати те, про що не могла мріяти Америка і її падчерка – ізраїльська держава, то як пояснити тоді заяви Америки та ізраїльтян? Відповідь полягає в тому, що прищеплювання перемир’я у свідомості мусульман і палестинців із них вимагає того, щоб виставити це перемир’я як дещо суперечливе інтересам Америки та ізраїльської держави і що відбувається не з їх волі. Інакше, як може ізраїльська держава сприяти успішному підписанню «небажаного» перемир’я, підтримувати його, дозволяючи делегації Аббаса вирушити у Сектор Газа через окуповані території Палестини, які вона (Ізраїль) вважає своїм володіння, у той час як забороняє пройти або навіть відправити хворих на лікування з Сектору Газу до лікарень, розташованих на Західному березі?!

Аналогічна ситуація з обставиною, коли зачиняють прохід Рафах на кордоні з Єгиптом перед студентами, хворими і палестинцями, не дозволяючи перейти його згідно з укладеною домовленістю між Єгиптом та ізраїльською державою, і у той же час відкривають прохід перед Мурсі і Абу Мазін разом з його свитою задля того, щоб підписати «небажане» перемиря з дозволу ізраїльської держави. Більше того, усі чудово знають справжність єгипетських спецслужб і їх підкорення Америці, що вони не можуть ослухатися жодного її наказу і фактично стоять на сторожі ізраїльської держави, не дозволяючи нікому пересуватися через розділові кордони між Сектором Газа і Єгиптом через прохід Рафах. Як після усього цього можна стверджувати, що дане «перемир’я» було укладене без схвалення ізраїльтян і американців?

Щоб збути потурання влади в Рамаллах і уряду в Секторі Газа, необхідно було зіграти цю жалюгідну виставу, щоб обдурити мусульман. Це спектакль, у якому зрада подається як перемога, а потурання як досягнення. Тому мусульманам і жителям Палестини з них слід усвідомлювати це зрадницьке інсценування, сплановане з боку влади в Рамаллах і уряду в Секторі Газа, яке насправді висловлює бачення американського динозавра за ім’ям Джон Керрі. Їх перемир’я ніщо інше як ліквідація палестинської проблеми, а зовсім не визволення палестинських земель. Не варто очікувати від них визволення Палестини, адже вони викреслили цей варіант у самому початку, коли заявили що Палестиною є лише територія Західного берегу і Сектору Газа, тобто менше однієї третини палестинських земель, і визнали присутність ізраїльської держави на решті – двох третинах землі.

Ці маріонеткові політичні карлики, які примирюються на злі, не зможуть ніколи вирішити складну проблему мусульман. Вони і далі продовжуватимуть годуватися незаконними американськими доларами і краденими коштами палестинців, поки, у найближчий час, не встановиться держава Халіфат з дозволу Аллаха. Тільки ця держава зможе дати відсіч і покласти кінець ізраїльській державі, а також дати цим змовницьким маріонеткам уроки, які змусять їх забути самонавіювання і намовляння диявола.

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبُونَ

«І дізнаються гнобителі, яким обертом вони повернуться!» (26:227)


Для центрального інформаційного відділу Хізб ут-Тахрір
Абу Амр
27 Джумада ас-Сані 1435
27.04.2014

Головне меню