Жінки під правлінням капіталізму розглядають сексуальне насилля нормальним явищем

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Згідно з новими дослідженнями США, багато дівчат, що наражалися на сексуальні напади, не повідомляють про акти насилля, оскільки вважають їх «нормальним» явищем. У результаті проведеного Дитячим центром захисту Університету Маркетт опиту серед 100 представників молоді у вічі від 3 до 17 років було виявлено, що дівчата не вважають себе жертвами, оскільки розглядають сексуальне насилля у відношенні себе звичайною справою. Саме тому про 60% таких нападів не було повідомлено поліції. У звіті виявлено, що молоді жінки відчули різні форми сексуального насилля у своєму повсякденному життя, включаючи сексуальні домагання, об’єктивації і ображання. Вони частіше за все розглядають дані випадки у якості звичайної справи. Вони вважали малоймовірним те, що дії, за виключенням примусового статевого акту, відносяться до злочинів чи зґвалтувань. Причин, за якими дівчата не повідомляли про сексуальне насилля, декілька. Згідно з аналізами, дівчата вірять у міф про те, що чоловіки не в силах впоратися з цим, а також не можуть контролювати свої сексуальні бажання, а також бояться вішання на них ярликів чи обвинувачень у перебільшенні або брехні авторитетними людьми чи їх однолітками. Цим пояснюють свою позицію, і, отже, будь-яку форму сексуального насилля необхідно терпіти, ігнорувати чи намагатися якось обіграти.

Коментар:

Дана доповідь виявляє занепад капіталістичних ліберальних цінностей, які просувають свободи особистості, і, отже, розглядають задовольняння усіх тілесних пристрастей і похоті у якості ключа до досягнення щастя в житті. У даній ситуації головним правилом є те, що людський розум у змозі визначити що є хорошим, а що є поганим, а отже, здатний визначити те що є істиною, справедливістю і несправедливістю. Однак результати вигаданих людиною систем полягають у тому, що сильні встановлюють свої закони над слабкими. Навіть якщо окремі особистості, чоловіки і жінки, батьки і представники влади намагаються переконати, що сексуальне насилля є неприйнятним, уся капіталістична система працює проти них за допомогою своїх ЗМІ і норм, встановлених в суспільстві. Тому, допоки система, яка дозволяє і встановлює цінності, що відпускають індивідів, будь то чоловіки або жінки, до рівню тілесних примх і похоті, не буде замінена кращою системою, жінки будуть продовжувати змирятися з ідеєю того, що вони є всього лише об’єктом задовольняння неконтрольованих бажань чоловіків.

Іслам є досконалою системою, ниспосланою Творцем, Аллахом ﷻ, Який перевершує усі Свої творіння. Аллах ﷻ і Його Посланець Мухаммад ﷺ проголосили жінку гідністю, яку необхідно захищати і шанувати. Це доходить до такого степеню, що чоловікам не дозволяється навіть дивитися на іншу жінку.

((قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ))

«Скажи віруючим чоловікам, щоб вони опускали свої погляди і оберігали свої статеві органи. Так буде чистіше для них. Воістину, Аллаху відомо про те, що вони чинять" [Ан-Нур: 30]

Чоловіку не дозволяється ображати жінку навіть словами, у той час як дотик до неї тягне за собою суворе покарання. Ображання однієї жінки було достатнім для Пророка ﷺ, щоб заборонити цілому племені жити а Медині. Єдиною системою, у якій жінки отримують свої істинні права і продовжать бути захищеними і шанованими, якщо вони звернуться до суду зі скаргою на будь-яку форму насилля у відношенні них, це буде образом життя і судовою системою Ісламу. Було доведено на протязі історії незчисленну кількість разів, що Іслам є захисником жінок будь-якої епохи, жінок будь-якого соціального положення, а також жінок будь-якої релігії.

((فَبِأَيِّ آلَاء رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ))

«Яку ж із милостей вашого Господа ви вважаєте брехнею»? [Ар-Рахман: 13]


Написано для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умм Халід
Членом Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір 

Головне меню