Уряди Тунісу після революції

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Агентство aljazeera.net оприлюднило новину під назвою «Туніс працює над успіхом сезону паломництва іудеїв»: «Міністр туризму Тунісу Амаль Карбул заявила о п’ятниці, що міністерство буде працювати над успіхом сезону паломництва іудеїв у «віддаленій синагозі» на острові Джерба (на південному сході країни) у наступному місяці. Вона підкреслила, що це є важливою подією у відродженні туристичного сезону.

На реакцію у відповідь стосовно рішення допущення ізраїльських туристів у Туніс у минулому місяці, міністр туризму Тунісу запевнила, що нема ніяких причин або письмових вказівок, які забороняють вхід ізраїльських туристів до країни.

Зауваження Карбул прийшли як підтвердження попередніх заяв голови уряду Тунісу Махді Джамаа, який звертався до депутатів Національних установчих зборів (парламенту) з проханням полишити дебати з приводу нормалізації стосунків з Ізраїлем та зосередитись на збереженні туристичного сезону, що було пов’язане з наближенням щорічного паломництва до «віддаленої синагоги», запевняючи що ця справа є основною для того, щоб запустити колесо туризму.

За даними агентства Анадол-Туреччина, Карбул привітала учорашнє рішення парламенту з приводу її пропозиції, на якому було прийняте рішення дозволити іудейським туристам в’їзд до Тунісу, сказавши, що ми хочемо щоб «парламент поклав на нас відповідальність за нашу роботу і її оцінювання… а політикою хай займаються політики».

Коментар:

Махді Джамаа, Його уряд, його міністри не соромляться за свої потворні дії і не відрізняються благочестям, особливо після того, як відреклися від усілякого, хто має ознаки слідування Ісламові в реальності держави, в суспільстві, оскільки вони вважають, що Іслам обмежується лише поклонінням, на подобу намазу та посту і не має відношення до держави і політики.

Дивна іронія полягає в тому, що Туніс має в собі основні природні багатства і коштовні метали під землею, але цей уряд не працює над їх видобуванням і вкладеннями, а залишає цю справу іноземним компаніям, виставляючи важливим туризм. Але який туризм? Воістину, цей туризм разом з іудейським утворенням. І тут ми запитуємо, де уряд Махді у відношенні цього активного туризму і цієї безсоромної нормалізації відносин з так званим «Ізраїлем»?

Чи цей уряд не хоче сердити Захід і Схід і не хоче виказувати перед іудейським утворенням нічого, окрім студентської ввічливості?

І чому міністр туризму Карбул відкрито бреше, кажучи що справа туризму не має нічого спільного з політикою, наче вона звертається до дурнів? Що це за нехтування до адекватності мусульман? Чи не є це межею для Махді Джамаа і його міністрів, коли розлютиться Аллах і проти них почнеться революція, подібна до тієї, яка була раніше проти Бен Алі…?!

Правду сказав про подібних людей Посланець Аллаха ﷺ:

إذا لم تستح فاصنع ما شئت
"Якщо ти не посоромився, то будеш чинити усе, що побажаєш".


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абу Ісра
29Джумада ас-сані 1435 р.х.
29.04.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_35530

Головне меню