Палестинське національне примирення подібне до міражу в пустелі, який спраглий приймає за воду

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Щотижневе політичне видання «Родинна газета» 24.04.2014 повідомило новину, у якій «Організація визволення Палестини та Ісламський рух опору ХАМАС у середу проголосили про реалізацію домовленості про примирення. Про це вони повідомили на спільній прес-конференції Ісмаїла Ханії, голови уряду ХАМАСу в секторі Газа і Аззама аль-Ахмада, лідера ООП. Зі свого боку, президент Палестини Махмуд Аббас заявив у середу, що немає суперечностей між примиренням з ХАМАСом та переговорами з Ізраїлем. Аббас підтвердив у своїй заяві офіційному палестинському інформаційному агентству ВАФА про свою прихильність до встановлення справедливого миру, основаного на рішенні двох держав згідно з легітимними міжнародними резолюціями. Він сказав: «Інтерес палестинського народу у збереженні єдності землі і народу буде міцнішати і буде сприяти просуванню створення незалежної Палестинської держави зі столицею у Східному Єрусалимі». Він продовжив: «Такий крок за підтримки арабів і на міжнародному рівні розширить можливості палестинського посередника у досягненні співіснування двох держав, що цілком відповідає арабській мирній ініціативі і угодам у Мецці, Досі і Каїрі, а також з боку міжнародної законності, і рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй».

Коментар:

Мирна ініціатива була досягнута іще декілька років тому, але вона не виправдала себе. Що ж сталося? З волі володарів впливу було видано наказ, джерело якого невідоме нікому, окрім Всевишнього Аллаха, політиків і уважних спостерігачів, особливо у відношенні Палестини, євреїв та Ісламських справ загалом. Чи не відійти нам трохи у бік, щоб задатися питанням: Що такого зробила єврейська держава на мирних переговорах з Йорданією, Єгиптом і Рамалла на рівні народу?? І що більш важливо, на рівні доктринального і шаріатського прийняття?? І вони як і раніше залишаються ізгоями, подібно до паршивої вівці, окрім як перед подібними до себе??

У такому випадку, хіба не вправі спостерігач очікувати, що євреї поставили для підпису Палестинській державі нові умови: присутність борід і Ісламських облич?? І обов’язково, щоб були від ХАМАС і подібних до них. Це допустимо і прийнятно для них і це було не раз озвучене лідерами ХАМАС Халедом Машаль і тими, хто нижче його!

Тому ми говоримо: Насправді мало місце швидке, миттєве підписання реалізації попередніх мирних домовленостей. Вони були підписані іще декілька років тому, з метою підготування до договору з євреями з боку Палестинської адміністрації за участі «Ісламського» ХАМАСу. Це щоб бути спокійними у тому, що дані домовленості оберігаються бородатими шейхами, фетвами палестинських придворних вчених і шейхами «Ісламського» ХАМАСу. А найголовніше, вони з народу Палестини!

Чи зможуть євреї зробити це?! Чи зможуть вони насолоджуватися мирним життям навіть після цього?!

Я маю великі сумніви! Більше того, я твердо вірю, що не буде спокою євреям і усім маріонеткам з числа мусульман і зрадників у землях Палестини та в інших землях! Оскільки усі справи, пов’язані з доктриною мусульман, не загинуть ніколи і не будуть ліквідовані, незалежно від того, які сили за ними стоять – будь то Америка або хтось інший!

Тому ми говоримо ХАМАСу і тим, хто підштовхує його до домовленості: ця справа не здійсниться навіть на політичному рівні, оскільки той, хто не володіє важелями своїх справ, стане міняти і змінювати, а потім відкриється і стане очевидним на очах в усіх, бажає він того чи ні!

Чи не соромно вам перед самими собою, коли ви читаєте слова Всевишнього:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

«О ті, які увірували! Не вважайте іудеїв та християн своїми помічниками і друзями, оскільки вони допомагають одні одним. Якщо ж хтось із вас вважає їх своїми помічниками і друзями, то він сам є одним із них. Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (5:51).

І звертаємося особисто до Ісмаїла Ханія з настановою, попередженням і нагадуванням, оскільки нагадування допомагає віруючим: Ісмаїле Ханія, ти людина, що очолює людей на молитві, читає їм Коран, чи не слід боятися тобі, щоб не торкнулися тебе слова: «Можливо, що людина читає Коран, а Коран її проклинає»?

Хіба ти не читав слів Всевишнього:

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلا نَصِيرٍ

«Іудеї та християни не будуть вдоволені тобою, поки ти не станеш дотримуватися їх релігії. Скажи: «Шлях Аллаха – це прямий шлях». Якщо ж ти станеш потурати їх бажанням після того, як до тебе явилося знання, то Аллах не буде тобі ані Покровителем, ані Помічником» (2:120).

І хіба ти не читав слів Всевишнього:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاءَ تُلْقُونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءَكُمْ مِنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ أَنْ تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّكُمْ إِنْ كُنْتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَادًا فِي سَبِيلِي وَابْتِغَاءَ مَرْضَاتِي تُسِرُّونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَأَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ وَمَا أَعْلَنْتُمْ وَمَنْ يَفْعَلْهُ مِنْكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاءَ السَّبِيلِ

«О ті, які вірували! Не беріть ворога Мого і ворога вашого своїм заступником і помічником. Ви відкриваєтеся їм з любов’ю, хоча вони не вірують в істину, яка явилася вам. виганяють Посланця і вас за те, що ви віруєте в Аллаха, вашого Господа. Якщо ви виступили, щоб битися на Моєму шляху і отримати Моє вдоволення, то не відчувайте до них любові у таємниці. Я знаю те, що ви приховуєте і те, що ви оприлюднюєте. А хто з вас чинить таким образом, той збився з прямого шляху» (60:1).

І хіба не читав слів Всевишнього:

وَقَاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَكُمْ وَلا تَعْتَدُوا إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ (١٩٠) وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ وَالْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ وَلا تُقَاتِلُوهُمْ عِنْدَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ حَتَّى يُقَاتِلُوكُمْ فِيهِ فَإِنْ قَاتَلُوكُمْ فَاقْتُلُوهُمْ كَذَلِكَ جَزَاءُ الْكَافِرِينَ

«Бийтеся на шляху Аллаха з тими, хто б’ється проти вас, але не переступайте меж дозволеного. Воістину, Аллах не любить переступників. Вбивайте їх (багатобожників), де б ви їх не зустріли і виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали. Спокуса гірше, аніж вбивство. Але не бийтеся з ними в Заповітній мечеті, поки вони не стануть битися з вами у ній. Якщо ж вони стануть битися з вами, то вбивайте їх. Така відплата невіруючим!» (2:190-191).

Так побійся ж Аллаха ти і ті, хто з тобою з членів ХАМАСу! І прохайте Його про пробачення! Будьте щирими заради Лику Всевишнього і припиніть робити те, у чому ви загрузли! Поверніться до серйозності істини і правильності, щоб вас торкнулися слова Всевишнього:

إِنَّ الَّذِينَ اتَّقَوْا إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِنَ الشَّيْطَانِ تَذَكَّرُوا فَإِذَا هُمْ مُبْصِرُونَ
«Воістину, якщо богобоязливих людей торкнеться наслання від сатани, то вони поминають повчання і прозрівають» (7:201).

Хіба ви не є Ісламським рухом опору? Так як же ви характеризуєтеся цією назвою? Так де ж багатство багатія?

Палестинське питання – це питання усіх мусульман на Сході і Заході! Це не питання виключно палестинців! Так чим же ви володієте, коли берете на себе підписання зрадницьких домовленостей з євреями, де ви виступаєте більш слабкою стороною і неминуче потерпаєте від збитків? Залиште цю справу на мусульман, щоб питання Палестини залишалося в серцях щирих мусульман.

Обов’язково настане той день, коли встановиться держава для мусульман, від якої здригнеться увесь невірний Захід на чолі з Америкою, Британією та їх прибічниками, які прийняли їх шлях з числа правителів мусульман. Аллах надасть допомогу цій релігії, звеличивши великих і принизивши низьких; і тоді зрадіють віруючі перемозі Аллаха! І коли вони запитують тебе, коли це настане, скажи: можливо що у найближчий час.

فَسَتَذْكُرُونَ مَا أَقُولُ لَكُمْ وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ

«Ви згадаєте те, про що я вам кажу. Я ввіряю свою справу Аллаху. Воістину, Аллах бачить рабів» (40:44).


Спеціально для радіо ЦМО Хізб ут-Тахрір 29 Джумада ас-сані 1435х.
Валід Хіджазі 29/04/2014

Головне меню