Закон Аллаха ﷻ повинен бути виконаний у повному обсязі і не може піддаватися процесові демократії!

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина:

Питання щодо покарання (худуд) знову підняте більшістю ЗМІ у Малайзії. У дійсності, питання щодо введення Худуд (шаріатської системи покарань за найбільш тяжкі злочини) неодноразово підіймалося, особливо Панмалайзійською ісламською партією (PAS), але тепер дане питання підіймається із деяким спотворенням. Як повідомляють, Об’єднана малайзійська національна організація UMNO, головною складовою якої є малайзійські мусульмани правлячої коаліції Barisan Nasional (Національний фронт), погодилася з PAS відносно створення технічного комітету для обговорення реалізації закону. Також повідомляється, що UMNO  рухається у напрямку надання своїм членам інформації відносно Худуд. З іншого боку, PAS зіштовхується з опором з боку своїх колег в опозиційній коаліції Pakatan Rakyat (Народний альянс), особливо у самому початку з боку Партії демократичної дії (DAP). Не дивлячись на опір, партія PAS примножила свої зусилля у лобіюванні членів парламенту, щоб забезпечити підтримку більшості членів парламенту відносно введення худуд у штаті Келантан.

Коментар:

Механізмом прийняття рішень у демократичній системі за допомогою парламенту є голосування. Демократія каже, що ухвалення будь-якого рішення повинно ґрунтуватися на принципі більшості. Чи дозволений Ісламом подібний механізм ухвалення рішень? Істиною є те, що Іслам дійсно дозволяє думку більшості у деяких питаннях, особливо у питаннях, пов’язаних із проблемами способів і засобів, що у свою чергу є допустимим. Однак у питаннях, що стосуються ісламського права (Шаріату), ухвалення рішення за допомогою більшості є богохульством. Ісламський закон не може ґрунтуватися на принципі більшості, а повинен виконуватися в обов’язковому порядку без вибору і сумніву. У силу того, що для виконання закону демократія потребує голосування людьми, то це також є богохульством, особливо коли це стосується виконання Ісламу.

Питання відносно Худуд у якості закону Аллаха (Шаріату) повинно бути відоме усім мусульманам як дещо обов’язкове у вимозі (al-ma'lum min ad-Deen bi dharurah). Однак кожний мусульманин повинен також знати, що Худуд є тільки частиною законів Аллаха ﷻ, який відноситься до категорії Укубат (Система покарання). Окрім Худуд маються й інші підкатегорії Укубат, такі як кісас, джинайат, тазір та мухаляфат. Кожний мусульманин, у свою чергу, повинен також розуміти, що Укубат є тільки невеликою частиною ісламського права. Іслам є релігією, ниспосланою Аллахом ﷻ Пророкові Мухаммаду ﷺ, щоб впорядкувати взаємовідносини між людиною і її Творцем, з самим собою та іншими людьми. Відносини людини з її Творцем охоплюють закони віри і поклоніння. Відносини людини з самою собою охоплюють закони, що стосуються моральності, їжі та одягу. А відносини людини з іншими людьми включають у себе, серед іншого, систему правління, економічну систему, соціальну систему, систему освіти, зовнішню політику і систему покарання (Укубат). Такими є закони Ісламу і усі вони обов’язкові для виконання усіма мусульманами у повсюдному виконанні Ісламу. Часткове виконання Ісламу викликає презирство і гнів Аллаха Всемогутнього! Окрім того, переваги Ісламу неможна цілком передати суспільству, якщо він виконуватиметься частково.

Слід оцінити щирий намір виконання Ісламу, хоча б і невеликої його частини, але усім мусульманам необхідно ясно зрозуміти, що є аспекти Ісламу, які можуть бути реалізовані лише у Халіфаті, правлячій структурі, який регулює зокрема закони, що стосуються відносин людини з іншими людьми. У дійсності, основним питанням повинно бути не те, повинен виконуватися Худуд або ні, а те, у чому полягає правильний механізм виконання Худуд як закону Аллаха. На жаль, механізм виконання цілком ігнорується, а питання відносно худуд було настільки роздмухане, що здається, наче Худуд становить собою увесь Іслам повністю!
    
Ми б хотіли нагадати нашим братам у партії PAS про те, що праця над здійсненням Худуд лише у штаті Келантан означає цілковите нехтування обов’язком виконання Худуд. І це тому, що Худуд повинен розповсюджуватися не лише на Келантан, а по всій країні і навіть в усьому світі. А ми повинні розуміти, що зобов’язані прагнути розповсюдити у повному обсязі закон Аллаха ﷻ, а не фокусуватися лише на виконанні Худуд.

О члени малайзійського парламенту! Хізб ут-Тахрір нагадує вам про те, що ви не маєте права обговорювати чи голосувати у відношенні законів Аллаха ﷻ у парламенті. Те, що ви робите, лише викличе гнів Аллаха Всемогутнього. Як можете ви навіть думати про проведення закону Аллаха по шляхах, прописаних Лордом Рідом у Федеральній Конституції?  Як ви можете ставити куфарську конституцію Лорда Ріда вище за Аяти Корану? Оговтайтеся! Виконання шаріату повинно здійснюватися правильним шляхом і не повинно піддаватися іншим способам, не кажучи вже про способи, встановлені невіруючими. Іслам повинен виконуватися повністю за допомогою правильного механізму, прописаного Аллахом ﷻ.
    
Отже, ми зобов’язані прагнути і працювати у напрямку встановлення Халіфату, який буде відповідати за виконання і захист Шаріату Аллаха. Це є нашим напрямком. Це наш метод.


Написано для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Доктором Мухаммадом
Малайзія
30 Раджаб 1435
2014/05/29

Головне меню