О щирі повстанці у Шамі, оцініть те, що відбувається у Лівії

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Канал ВВС-арабія у суботу 24 травня 2014 року оприлюднив новину під назвою «Конфлікт у Лівії: генерал-майор Халіфа Хафтар присягається відповісти за дані народом повноваження боротьбою з тероризмом», у якій говориться: «Лівійський генерал-майор Халіфа Хафтар запевняє, що лівійський народ «уповноважив» його у боротьбі з тероризмом. Також він пообіцяв, що «справиться з цією задачею» у відповідь, як він сказав, на накази народу Лівії.

Хафір очолює військову атаку, яку він назвав «операцією гідності» вже тиждень проти тих, кого він описує як озброєних терористів та екстремістів у Лівії. Столиця Лівії Тріполі та місто Бенгазі на сході країни були свідками мітингів у підримку військ Хафтара.

У своїй заяві, яку він зачитав на телебаченні, Хафтар звертається до лівійців зі словами: «О народ Лівії, ти віддав свій наказ! Тому не може бути відмови у прийнятті повноважень і рішенні цієї проблеми». Він продовжив своє звернення сказавши, що його війська не повернуться до казарм, допоки тероризм не зазнає поразки, закликаючи народ Лівії продовжити надавати підтримку його кампанії.

Представник Хафтар, Мухаммад Хіджазій, закликав солдатів, які не приєдналися до кампанії, приєднатися до цих сил на протязі 48 годин у протилежному ж випадку вони «зіштовхнуться з наслідками». Але представник Хафтар не уточнив характер цих наслідків.

З іншого боку міністри закордонних справ домовилися на Раді Арабського Магрібу провести екстрене засідання в Тунісі 1 червня, задля обговорення подій, пов’язаних із політикою та безпекою у Лівії.

Також було надано привітання групі 5+5, яка складається з п’яти країн Заходу, що мають вихід у Середземне Море, а саме Іспанія,Франція, Італія, Португалія та Мальта, а також із п’яти арабських країн Магрібу, а саме Марокко, Мавританія, Алжир, Туніс на Лівія. Це засідання було зібране 2 червня за ініціативи лівійського боку, який докладає зусилля до зацікавленості цих країн у державних справах Лівії.

Зацікавленими країнами ж є члени ЛАД, ООН, ЄС, Туреччина та США».

Коментар:

Воістину, урок, який обов’язково повинні витягнути щирі повстанці у Шамі, це положення щирих мусульман, які увійшли у лівійський Тріполі, покінчили з Каддафі і його впливом, але вони викинули свій посох для подорожі перш ніж її завершили, залишили у спокої невір’я у Бенгазі, яке працювало і переслідувало їх, вони обмежилися тим, що залишилися охороняти свої позиції і не завершили свою справу цілком. Після перемоги над Каддафі і входу у Тріполі, до столиці, повинно бути побудування держави на основі Ісламу і застосування шаріату через встановлення Халіфату. Вони не зробили так і не віддали своє політичне правління для тих, хто цим займається, а це Хізб ут-Тахрір, здатний з волі Аллаха, до встановлення Халіфату, нести його тягар, боротися на міжнародному рівні і вести Умму до міці і величі в Ісламі… Але невір’я доклало зусилля і таємно вело підступи проти щирих мусульман і їх революції, для того, щоб розтратити кров і жертви, які поніс народ Лівії щоби позбавитися від режиму Каддафі та впливу невір’я.

Шлях порятунку один і немає іншого, узаконювання шаріату Аллаха тим, що встановлюється Праведний Халіфат. Воістину, вилучення влади у правителів і позбавлення від впливу невір’я це є прийняття причин, а встановлення Халіфату це величезна політична справа, якою займаються відповідні люди і це Хізб ут-Тахрір.

Щирість вимагає, щоб віруючий був прямим у своєму ясному і голосному заклику, не боячись заради Аллаха нікого, не відчував страх ані від кого, окрім Господа людей, на Якого ми покладаємося і Хто дає допомогу. Це шлях, окрім якого немає іншого шляху і не дозволено розтрачувати кров мусульман і їх жертви на брехливі гасла до держави правди, гідності і закону, приймати такі сатанинські речі як демократія, регіональна конституція та республіканський режим. Є зрадою у відношенні Умми працювати разом із невір’ям проти Умми крокуючи у Пекло.

Сказав Всевишній:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55)


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Інженер Абд Ат-Тайф Аш-Шатий
29 раджаб 1435 р.х.
28.05.2014 р.

Головне меню