Кінець американської мрії

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Патрік Кокберн написав у британській газеті «The Independent» статтю під назвою «Ірак – це кінець американської мрії». Кокберн каже, що іракські регулярні війська – будь то військові або поліція, навіть не у змозі чинити опір нападникам на міста на півночі Іраку, що наштовхує на думку, що армія розпадається.

Він говорить, що напад, який веде організація бойовиків «Ісламська держава в Іраку і Шамі», відображає найбільше повстання арабів-суннітів в Іраку, які були позбавлені влади з часів усунення Саддама Хусейна силами США і їх союзників у 2003 році.

Кокберн вважає, що нещодавні події в Іраку демонструють, поза усіляким сумнівом, що сунніти знаходяться у процесі формування ядра Ісламської держави Халіфат у районах, контрольованих організацією на півночі Іраку та Сирії. Кокберн бачить, що це стане вельми скорою і відчутною подією на всьому Близькому Сході.

Коментар:

Автор статті приводить дві основні думки: перша говорить про те, що ті, кого він називає ісламськими екстремістами, контролюють великі міста в Іраку, у той час як урядові сили розпадаються.

Друга думка зосереджена навколо падіння Тікриту і ця подія викликає у автора побоювання за те, що повстання в Іраку приведе до краху системи, яка спирається на США.

Привертає увагу у статті те, що автор чітко пояснює, що серед мусульман Іраку існує чітке прагнення до формування ядра для «Ісламської держави Халіфат». І ця відвертість показує велич того страху, який охопив Захід від думки про повернення Халіфату, і страху того, до яких значних змін у регіоні це може привести. А цей регіон був тривалий час схильний до впливу Заходу – то Британії, то Америки.

Не вдаючись у подробиці того, чи можуть ці військові дії утворити «ядро» держави Халіфат або ні, і не поглиблюючись у деталі реальності, слід помітити що основним питанням, досліджуваним невірним Заходом є ідея появи Халіфату, оскільки ця подія стала вже тільки питанням часу.

Ця глибока занепокоєність ідеєю Халіфату виникла не просто так, адже Захід має безліч інструментів, механізмів та джерел інформації на місцях, і у нього є можливість тримати руку на пульсі мусульманського світу не лише в Іраку та Сирії, але і в усіх мусульманських країнах, тому відверта розмова про Халіфат вказує на його близькість.

І в той самий час ми знаходимо таких мусульман, які борються з ідеєю Халіфату й тими, хто закликає до нього. Вони ведуть пряму або непряму боротьбу з ідеєю Халіфату, пропонуючи замість нього згубні рішення і шлях до секуляризації Ісламу або до ісламізації секуляризму.

Але Аллах не допустить цього і завершить розповсюдження Свого світла, навіть якщо це ненависно невіруючим, лицемірам, агентам, продажним та сліпим послідовникам невір’я… Адже Аллах категоричними текстами Корану обіцяв Його рабам зміцнення і встановлення цієї справи. А ось і добра звістка Посланця Аллаха ﷺ, яка підірве і ще більше розлютить цих безбожників: «...а потім буде Халіфат на основі методу пророкування».

І тоді відбудеться не кінець «американської мрії» в Іраку,а те, що держава Халіфат добереться до лігва невір’я і застане невіруючих імперіалістів у їх власних домівках.
 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хісам ад-Дін Мустафа
17 Шабан 1435 р.х.
15.06.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_36985

Головне меню