Сирійська коаліція підтверджує тим, хто іще не переконаний у ній

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Аль-Джазіра (aljazeera.net) 11/06/2014 повідомила про відставку представника руху «Брати-мусульмани» в Коаліції Садреддіна аль-Баянуні, і це у знак протесту проти привітань президента коаліції Джарба обраного президента Єгипту Сісі.

У програмі "Вільна думка" на каналі www.alhiwar.tv дане привітання було предметом обговорення у формі дивовижного питання про здійснення Джарба цього кроку, де він був серед учасників.

Коментар:

Арабський світ у його сучасних кордонах, нав’язаних невірним Заходом-колонізатором у такому вигляді, який відповідає його інтересам і зміцнює його позицію у використанні багатств без суду і слідства. Де роль правителя полягає у притисненні народів, якщо останній задумав або вирішив зламати ці колоніальні форми.

І більше того, якщо цей Захід і наші правителі раптом і продемонстрували підтримку революцій, то вони насправді прагнуть подавити хвилювання і рухи, як і намагаються змусити замовкнути народи шляхом змінення облич і збереження форм режимів.

Привітання коаліції на адресу Сісі не є чимось дивовижним, оскільки вона не є частиною революції, як і не є частиною Умми. З моменту свого утворення у вигляді Національної коаліції вона просто мандрує по західних столицях і підвалах їх режимів, отримуючи від них гроші та політичну підтримку. Це американський винахід, який не має нічого спільного з революцією. І хоча коаліція і говорить від її імені і закликає до створення громадянської держави, однак революція цілком відкидає це. Джарба неодноразово заявляв, що готовий вступити у союз із сирійським режимом для боротьби з батальйонами, які Захід класифікував як екстремістські. У ході візиту у Вашингтон він сказав, що попрохав США озброєння для армії, яка складається з поміркованих мусульман, для боротьби з Башаром та екстремістськими загонами. Враховуючи, що дана західна класифікація є важливою ознакою відмінності між тими, хто стоїть на боці Заходу і описується як поміркований, і тих, хто не втягнутий у західне болото.

Тому коаліція є частиною тих режимів, саме тому Америка прагне піднести її і знайти підґрунтя для того, щоб привести її до правління замість Башара. Ми звертаємося до революціонерів, класифікованих як екстремістські: якщо ваш джихад і ваша революція спрямована на викоренення світськості і створення Ісламської системи, системи Халіфату замість неї, то ми говоримо «Так!» екстремізму.

وَيَحْلِفُونَ بِاللَّهِ إِنَّهُمْ لَمِنْكُمْ وَمَا هُمْ مِنْكُمْ وَلَكِنَّهُمْ قَوْمٌ يَفْرَقُونَ

«Вони клянуться Аллахом, що належать до вас. Однак вони не належать до вас. Навпаки, вони боязливі люди» (9:56).


Спеціально для радіо ЦМО Хізб ут-Тахрір    16 Шабану 1435х.
Мухаммад Боазізі    14/06/2014

Головне меню