Джон Керрі прохає про допомогу Хізбалла у рішенні Сирійського питання

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Міністр закордонних справ Америки Джон Керрі, відповідаючи на питання у Бейруті 04.06.2014 заявив, що «він прохає Росію, Іран та Хізбалла допомогти досягнути політичного рішення у Сирії».

Коментар:

1 – вражаюче, що МЗС Америки згадує Хізбалла за ім’ям, прохаючи його допомогти вирішити сирійську проблему політичним шляхом, враховуючи, що Америка вважає іранську партію «терористичною організацією».

2 – цей міністр не був підданий боротьбі зі згаданою партією у Сирії, ані негативно, ані позитивно, на відміну від деяких минулих заяв США. Але, скоріше навпаки, ця нова заява приходить для утвердження вдоволення Америки боротьбою Хізбалла у Сирії проти інших мусульман, називаючи їх «екстремістськими групами». Це те, що ми бачимо у діях Америки, яка співає про заяви і гроші, що яскравіше свідчить про її справжню позицію.

3 – заяви Керрі супроводжувалися кількома останніми заявами керівництва Хізбалла, у яких відчувається їх впевненість у собі і спокій по справам Лівану та Сирії, і що усе змінюється у їх інтересах. А це означає, що Іран повідомив партії перед входженням у Сирію і після цього, що він отримав від Америки зелене світло. На превеликий жаль.

4 – нам хотілося б, щоб Іран і разом із ним Хізбалла встали на бік щирих синів Ісламської Умми для побудування єдиної Ісламської держави, яка поверне славу Ісламу і його велич. Замість того, щоб бути вістрям американського списа у протистоянні єдиній Ісламській державі у боротьбі з деякими мусульманами під приводом екстремізму і т.д., що насправді слугує інтересам ненависного Заходу. Це Захід прагне протистояти встановленню Халіфату, проливаючи кров мусульман і сіючи серед них смуту та ворожнечу, тому ми закликаємо щирих віруючих з числа свідомих мусульман в Ірані й тих, хто слідує за ним, боятися Аллаха і бути помічниками щирим свідомим синам Ісламської держави – Праведного Ісламського Халіфату. І ми сподіваємося, що цей час незабаром настане, з волі Аллаха.


Спеціально для радіо ЦМО Хізб ут-Тахрір
Доктор Мухаммад Джабир, голова Комітету зі зв’язків Хізб ут-Тахрір у Лівані
19 Шабану 1435х.
17/06/2014

Головне меню