Заможні домовласники в Лондоні врізають металеві штирі у тротуар, щоб зупинити безпритульних, що сплять на порозі їх будинків!

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина:

6 червня газета "Гардіан" оприлюднила статтю під назвою «Шипи проти безпритульних коло елітної багатоквартирної будівлі Лондону викликають хвилювання». У статті повідомлялося, що металеві штирі, врізані у бетон у дворі багатоквартирного будинку, зробили тротуар непридатним для сну безпритульних людей, що у свою чергу викликало широкий резонанс у суспільстві. Це потягнуло за собою велику кількість репортажів, у тому числі і повідомлення Х’ю М’юїра за 10 червня для Гардіан відносно витягнення мером Лондону політичного зиску з даної історії, яка торкнулася почуттів людей. «Ми живемо в умовах такого багатства і розмаїття, що споглядання безпритульних розвіює дане твердження. Разючий контраст є нестерпним», - пише Х’ю М’юїр про свої відчуття при виді одного з тисячі лондонських безпритульних.

Коментар:

Х’ю М’юїр написав правду й істина його слів полягає у тому, що величезна кількість людей з Лондону та інших західних міст приймають Іслам. Вони приймають систему життя, яка пропонує практичні рішення проблем, з якими зіштовхуються люди, і не вважають себе зобов’язаними приймати разючий контраст капіталізму.

І це всупереч кампанії ненависті, спрямованій проти Ісламу, яку західні політики, такі як Майкл Гоув, Міністр освіти Великобританії, розгорнули у ЗМІ. Ці політики чинять так, як написав Х’ю М’юїр про мера Лондону, «прийняти основну філософію самовизначення…, бачити обмеження у межах того, що кожний з нас є захисником свого побратима…, прищепити суспільству розуміння того, що держава не може і не повинна намагатися робити все», а також їх дратує, що Іслам не відповідає цій байдужій манері поведінки людини у відношенні її побратима.

Вони називають Іслам тоталітарним, однак мусульмани горді тим, що Іслам не дозволяє самовизначенню стати виправданням безпритульних та бідності, а також мусульмани горді тим, що Іслам визначив політичну систему, яка приписує межі відносно того, у якому степені родина й сусіди повинні бути «захисниками своєму побратиму». А іще вони горді тому, що Іслам визначив випадки, коли держава повинна втрутитися, щоб надати допомогу тим, хто не може допомогти собі, і за це мусульмани горді ще більше.

Зрештою, Міністр освіти Великобританії Майкл Гоув повинен переживати не про 1.8 мільйонів мусульман Великобританії, які гордо дотримуються «реакціоністських ісламських поглядів», а про інші 61.9 мільйонів людей, яким із важкістю віриться, що капіталізм може бути настільки великий, що навіть найбагатші міста не бачать проблеми того, що кожна людина повинна мати певне місце для ночівлі.


Написано для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Д-ром Абдуллахом Робіном
19 Шаабан 1435
2014/06/17

Головне меню