Азхар падає усе глибше в трясовиння нинішньої влади

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Доктор Ахмед аль-Тайєб, шейх аль-Азхара, зустрівся у четвер 18.12.2014 з президентом Центральноафриканської Республіки Катрін Самба Панзою в адміністративній будівлі університету. Доктор Аббас Шуман, представник аль-Азхару, не приховував своєї радості під час прийому голови Центральноафриканської Республіки. ході прес-конференції він відзначив, що ця зустріч була присвячена поданню головою Центральноафриканської республіки проблем, з якими зіштовхуються мусульмани в її країні, переконуючи верховного імама, що це – скоріше, соціальні проблеми, а не релігійні, передає газета «Аль-Масрі аль-Юм» (www.almasryalyoum.com) від 19.12.2014.

Коментар:

Клянусь Аллахом, це – одна з дивовижних подій! Шейх аль-Азхару на власні очі бачив, що сталося з мусульманами Центральної Африки з розділу вбивств і різанини, здирання шкіри і наруги над їх тілами. Він бачив ці огидні картини найбільшої з чисток, яким будь-коли піддавалися мусульмани у світі. І цей жах здійснювався руками президента Центральноафриканської республіки Катрін Самба Панзи, під її спостереженням і з її благословення! Чи можна собі уявити, що подібна злочинниця, руки якої по лікоть закривавлені невинною кров’ю мусульман, буде прийнята в Єгипті-Кінані?! І якщо допустимо для голови держави приймати її і відмічати її візит, тому що вони рівні у своїх злочинах проти Умми, але абсолютно неприйнятно для аль-Азхару висловлювати їй свою радість і теплий прийом! Воістину, це ганьба і сором, який переслідуватиме аль-Азхар і його шейха назавжди! Принаймні, він міг відмовитися від такого візиту, і це було б найменшим ступенем віри, але, очевидно, він не має до існуючої центральноафриканської влади жодних питань!

Потім хочеться спитати: хіба вбивство мусульман за їх ідентичністю, знущання над ними і повне їх знищення можна назвати всього лише соціальною проблемою?! Якщо ця відьма бреше, водить нас за носа і одночасно заграє з нами, то хіба допустимо аль-Азхарові приймати цю брехню і підтверджувати її?! Клянусь Аллахом, ми всі будемо запитані за цих бідолах-мусульман і сиріт, у яких не залишилося тих, хто б їх оплакував, у Центральній Африці і в інших країнах! Хіба це не дивно і не дивовижно, що аль-Азхар і його шейх танцюють на ранах Умми і гостинно вітають ту, чиї руки покривавлені кров’ю мусульман, і ту яка постала причиною переселення мільйонів мусульман з їх осель?!

Або ж аль-Азхар цілком потонув у трясовинні правлячої влади і радий бути лжесвідком і наклепником на суді, де вирішують не на основі того, що ниспослав Аллах?! Радий бути палкою, яку влада використовує над кожним носієм заклику під приводом екстремізму і тероризму і під приводом виступу проти того, що вони називають «поміркованим Ісламом», уособленим аль-Азхаром? Або радий бути опіатом (наркотиком), використовуваним правлячою владою для введення людей у ступор (кому) і мовчанку? Іще зовсім нещодавно аль-Азхар гостинно приймав Саркозі, коли той був французьким міністром внутрішніх справ і забороняв носити нікаб у французьких школах. Більше того, колишній шейх аль-Азхару заявив, що Франція має право на такий закон, що мусульманам там необхідно або прийняти французьке законодавство, або залишити Францію. Це було великою помилкою того часу, але вона не залишилася непоміченою – їй протистояли щирі мужі аль-Азхару, відкинувши сказане і зроблене шейхом аль-Азхару Тантаві, не надавши значення тим покаранням, які вжив шейх проти них. Однак чому сьогодні ми не бачимо мужів, подібних до тих, хто виступив тоді проти шейха аль-Азхару, щоб схопити його за руку і схилити його до істини?!  Ми не думаємо, що в аль-Азхарі не залишилося подібних до них, оскільки університет повний на них. Аль-Азхар завжди був місцем народження вчених і мужів, які не бояться заради Аллаха докору всілякого наклепника! Хай же вони візьмуться за те, що поклав на них Всевишній Аллах у справі наказу схвалюваного і утримування від засуджуваного, і стануть працювати разом зі щиро старанними для виконання Шаріату Аллаха у державі Праведного Халіфату за методом пророкування, про яке сповістив нас Посланець Аллаха ﷺ. Адже лише Халіфат поверне Уммі її права і збереже її кров, стане оберігати її гідність і поверне аль-Азхару його роль маяка знань і вчених та місця народження мислителів і політиків!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاءَ تُلْقُونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءَكُمْ مِنَ الْحَقِّ

«О ті, які увірували! Не беріть ворога Мого і ворога вашого своїм покровителем і помічником. Ви відкриваєтеся їм з любов’ю, хоча вони не вірують в істину, яка явилася вам» (60:1).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір       
Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Єгипті
05 Рабі уль-авваль 1436
27.12.2014

Головне меню