Король Саудівської Аравії перебуває у реанімації

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Спадкоємець престолу висловив вдоволення станом здоров’я «хранителя двох святинь».

Коментар:

Два тижні тому короля Саудівської Аравії вразило гостре запалення легені, що вимагало його підключення до апарату штучного дихання. Це означає, що він відірваний від своїх близьких і не здатний виконувати свої обов’язки, поки підключений до апарату. Ця хвороба короля посилює боротьбу за успадкування престолу між представниками королівської родини, які змагаються один з одним за трон, а також боротьбу між амірами територіальних одиниць.

Питання, що виникає у світлі подій, які відбуваються сьогодні у країні двох святинь, полягає в наступному: чи завершиться правління родини Саудів і чи виведе Аллах людей з-під їх влади і їх злодіянь зі смертю короля? Або родина Саудів улагодить внутрішні суперечності і домовиться, перш ніж впадуть вони усі? Хіба не усвідомлює родина Саудів, що життя людини, скільки б не тривало, має термін, який вона не зможе наблизити або віддалити, і що завершиться ця Дунья для людини разом з цим терміном, і вона постане перед Царем всього існуючого, і буде тримати відповідь перед Ним за те, що залишила позаду?! Хіба Абдаллах з родини Саудів не отримав уроку з того, що сталося з Фахдом іще раніше, як той на протязі тривалого часу не міг піднятися з ліжка навіть для задоволення своїх найпростіших потреб?! О король Саудії! Скільки б не тривало твоє життя, ти обов’язково постанеш перед Аллахом, а твій розрахунок буде тривалим і тяжким! Ти відповіси за недбалість у наданні допомоги слабким і нужденним у країнах мусульман, - у Шамі, в Афганістані, у Бірмі, в Кашмірі та в Іраку – за утримування свого війська від допомоги їм! Ти відповіси за свою халатність у відношенні прав аль-Акси, за відсутність роботи з її визволення від іудейської нечисті! Ти відповіси за відсутність твоєї допомоги благородному Пророку ﷺ за свою мовчазну бездіяльність у тому, щоб покарати тих, хто знущається над релігією Аллаха! Ти відповіси за бідних, голодних і безробітних, пограбованих тобою і твоєю родиною! Відповіси за усі блага, які довірив тобі Аллах у їх землях! Ти відповіси за літаки, які, підкорюючись твоїм наказам, піднімаються у небо для того, щоб вбивати мусульман, задовольняючи ворогів Аллаха! Ти відповіси за все, про що я сказав, але перш за усе це(і після всього цього) ти відповіси за відсутність правління тим, що ниспослав Аллах, і за приховання Шаріату Аллаха! І хіба ті у змозі стерпіти наслідки усіх твоїх справ у Судний день?!

يَوْمَ تَبْيَضُّ وُجُوهٌ وَتَسْوَدُّ وُجُوهٌ

«Того дня, коли одні обличчя посвітлішають (від радощів), а інші обличчя потемніють (від страждань)...» (3:106)?!

І сказав Аллах у Своєму ясно ниспосланому Корані:

وَقِفُوهُمْ إِنَّهُم مَّسْئُولُونَ * مَا لَكُمْ لَا تَنَاصَرُونَ * بَلْ هُمُ الْيَوْمَ مُسْتَسْلِمُونَ

«Зупиніть і спитайте їх: «Чому ж ви не допомагаєте одне одному?». Але вони сьогодні підкорені!» (37: 24–26).

І наблизився до тебе сьогодні цей День, о Абдаллах з родини Саудів, так чи приймеш ти настанови?! О жителі країни двох святинь! Ви довго мовчали відносно правління не тим, що ниспослав Аллах, під затінком сьогоднішнього правителя і тих, хто йому передував. Застерігаємо вас від того, щоб знову повторити свій гріх визнання правителя-тагута! І закликаємо з усією серйозністю працювати над тим, щоб ваше правління у недалекому майбутньому було абсолютно ісламським правлінням! Праведним правлінням по шляхові пророкування, як наказали вам Аллах і Його Посланець ﷺ.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ

«Аллах владний вершити Свою справу!».


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад ібн Ібрахім, Мекка – Мадіна
25 Рабі аль-Авваль 1436 р.х.
16.01.2015 р.

Головне меню