Реальність аль-Азхару сьогодні: своїми руками, а не руками Америки

Новини та коментарі
Друкарня

Безперервні спроби тримати Умму у незнанні

Новина:

У середу 14 січня 2015 року інтернет-портал «Масраві» повідомив, що представник шейхів аль-Азхару, доктор Аббас Шуман заявив, що комітет, який займається реформацією програми навчання, усунув викладання політичних аспектів та «закликів до насилля», прикладами яких слугують питання, начебто неактуальні, як ті, що стосуються рабів і полонених або розподілу трофеїв. Під час телефонної розмови у програмі «Столиця» з Ламісом аль-Хадіді на каналі «СВС» він додав, що завершено процес усунення того, що деякими практикуються спотворення текстів, щоб виправдати свої політичні точки зору. Таким чином, були здійснені необхідні реформи у програмі освіти. До того ж, він заявив, що комітет з реформи освіти працює у постійному режимі, щоб виправити помилкове уявлення про Іслам і його реалії, основані на терпимості.

Коментар:

Захід розуміє, що сила Умми полягає в ісламському віропереконанні і законах, які витікають з цього переконання. Коли ж акида стане основою для понять з вирішення нагальних проблем цієї Умми на основі цієї акиди, то можна буде витіснити Захід з їх ставленниками і звільнитися від західної залежності. Тоді Захід втратить усі багатства, награбовані у мусульман, втративши своє панування на їх території. Блукання Умми у невігластві, відсутність усвідомлення нею джерела своєї сили, шляху величі і розвитку гарантують Заходові і у подальшому можливість володіти цінностями і багатствами земель мусульман, що дозволить тримати Умму у приниженому і жалюгідному положенні, випрошуючою подачки в Заходу. Для цього Захід перекриває перспективи Умми до розуміння своєї релігії правильним чином, зробивши свою отруйну просвіту альтернативою Ісламові і легкодоступну для всіх. І тому Захід усіляко прагне позбавитися від джерел навчання Ісламові. Сьогодні йому це вдається робити руками аль-Азхара, який, у розумінні мусульман, високо розвиває знання Шаріату.

Ми запитуємо у представника аль-Азхара: що таке «політика» і чи займалися нею Посланець Аллаха ﷺ і його сподвижники або ні?! Чи є джихад приписаним Аллахом методом розповсюдження Ісламу у світі? Чи є він закликом до насилля? І що ж заморозило закони Шаріату про полонених і трофеї?!

О представник аль-Азхару, політика, у розумінні Шаріату, яке прийшло від Посланця Аллаха ﷺ – це управління справами людей на основі Ісламу. Так чинили Пророк ﷺ і його сподвижники, будучи з аналогічним розумінням політики. Це розуміння не припиняло супроводжувати Умму аж до проникнення Заходу зі своєю помилковою концепцією. Посланець Аллаха ﷺ був правителем Медини, після нього ж сахаби, один за одним, ставали халіфами Умми. І коли ж Іслам був відділений від політики і державного управління?! Іслам був відділений від держави і політики тільки після розвалу Халіфату і розколу Умми, вимусивши її жити і вирішувати проблеми за законами і правилами світського Заходу. Де узяти правильне розуміння Ісламу?! Хіба у вас, о ті, які обрали для себе системи, що не дозволяють Уммі об’єднатися?! Або у справедливих сахабів, які займалися правлінням, будучи політиками?! Світ підкорився їм за рахунок Ісламу. Хіба Умар ібн аль-Хаттаб за весь свій термін правління застосував хоча б один закон не з Ісламу?! Чи відділяв від релігію від політики?!

Немає  сумнівів у тому, що народ твердо стояв на правлінні за законами Ісламу до самого зруйнування Халіфату руками Мустафи Кемаля. Ваші спроби анулювати закони, які зобов’язують мусульман повернути ісламське правління, що виконується у реальності, жодним чином не зупинять повернення Халіфату. Це – обіцянка Аллаха і радісна звістка пророкування. Умма стурбована, вона не заспокоїться, не набуде гідності і сили, поки не буде встановлено Халіфат, у якому будуть правити за Ісламом.

Ми закликаємо Вас, представнику університету, і всіх учених аль-Азхару, а також всю Умму звертатися за рішенням тільки до Аллаха, Його Посланця ﷺ і Його Книги. Закликаємо до того, щоб усі наші критерії і цінності ґрунтувалися на точці зору Шаріату. Щоб накази і заборони Аллаха стали мірилом наших вчинків. Ми закликаємо вас йти за посланцем Аллаха ﷺ і його сподвижниками у розумінні Ісламу, і не йти за тими, хто заразився думками Заходу. Також ми закликаємо усіх вас до донесення Ісламу подібно до сподвижників, які правили світом на основі Ісламу. Вони, розповсюджуючи Іслам, вивели людей від рабства людям до рабства Творцю всього сущого, від гніту різних релігій – до справедливості Ісламу. Так розуміли сподвижники Пророка ﷺ метод розповсюдження Ісламу по земній кулі. Вони ніколи не відокремлювали релігію від політики і правили лише Ісламом.

Закликаємо вас дотримуватися велінь Аллаха до дії, щоб Умма усвідомила свою релігію, закони і обов’язки, а не сприяти підкоренню Умми ворогові. Ви зобов’язані нести стяг цієї Умми і першими пектися про управління її справами згідно з Ісламом у державі Халіфат, встановленій за методом Пророкування ﷺ. Саме за це ви будете запитані Аллахом у День Воскресіння. Не будьте з числа тих, хто почув поклик Аллаха і відвернувся. Навпаки, почувши, прийміть його і покваптеся відповісти Аллаху і Його Посланцеві ﷺ. Це і є велич в обох світах.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).


Для радіо каналу Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мустафа Хашим Заїд
Член інформаційного центру Хізб ут-Тахрір Єгипет
29 Рабі уль-Авваль 1436
20.01.2015 р.

Головне меню