Цілі Америки, які вона переслідує від наземного втручання у Сирію

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Міністр оборони США Ештон Картер заявив, що він очікує, що Саудівська Аравія і Об'єднані Арабські Емірати забезпечать допомогу сирійській опозиції у вигляді сил спеціального призначення.

На його думку, дані заходи необхідні для того, щоб боротися проти бойовиків терористичного угрупування «Ісламська держава», в тому числі - для того, щоб повернути місто Ракка. Він сказав: «Ми збираємося спробувати дати можливість і владу арабам-сунітам в Сирії, які хочуть повернути свою територію з-під контролю бойовиків «ДАІШ», особливо - повернути місто Ракка». Картер роз'яснив роль НАТО в цій боротьбі, сказавши: «Альянс надасть унікальні здібності, а також свій досвід у зміцненні потенціалу своїх партнерів на рівні підготовки наземних військ і в стабілізації ситуації». Про ролі інших держав-союзників, очолюваних США в агресії проти Сирії, Картер сказав: «Союзні держави вивчатимуть протягом найближчих днів і тижнів відповідну роль, в якій вони будуть брати участь окремо в міжнародній коаліції проти« ДАІШ»».

Коментар: Ці заяви Картера, безсумнівно, вказують на наявність нової військової операції в Сирії, запланованої США протягом давнього часу. Вони хочуть залучити більше різних сил в цю гущавину боїв, яку вони вже давно розв'язали в Сирії. Також Америка хоче ускладнити ситуацію в регіоні і розколоти сили, які чинять їй опір в Сирії для досягнення своїх брудних цілей.

Агентство «Рейтер» минулого четверга процитувало наступні слова чиновника з Пентагону: «Міністерство незабаром представить Конгресу план з розгрому організації« ІД»». Картер також провів переговори в Брюсселі з більше ніж дюжиною міністрів країн коаліції, натиснувши на них, щоб вони зробили все, що в їх силах, для реалізації цього плану. Це означає, що регіон знаходиться на межі нової, відкритої війни, в той час як режим Башара, який є причиною кризи в Сирії, залишається недоторканим в цій війні, більш того, його будуть підтримувати і зміцнювати для того, щоб послабити його супротивників. Америка наказала так звану «бригаду Му'тасіма», яку вона підтримувала, урізавши їм військову допомогу через те, що ця бригада брала участь у нападі на сили Асада на півночі Алеппо. Америка наказала їх під приводом того, що її підтримка була обумовлена тим, що бригада повинна була вести боротьбу тільки проти «ІД».

Цей новий план США здається суворим і таким, що віддаляє воюючі загони опозиції від сил Башара Асада, що робить війну обмеженою тими районами, де відсутні сили Асада. Адель аль-Джубайр, міністр закордонних справ Саудівської Аравії, підтвердив це, кажучи: «В даний час влада обговорює можливість проведення очолюваної США коаліцією наземної операції в Сирії, де немає можливості вести бої тільки з повітря». У відповідь на це прем'єр-міністр Росії Медведєв попередив, сказавши, що наземна операція може призвести до тривалої війни, як це сталося в Афганістані. Джубайр відповів на це: «Я думаю, що це - перебільшення».

І Франція поспішила за Америкою, щоб підтримати цей план, особливо після звільнення попереднього голови МЗС Фабіуса, який, здається, був затятим противником планів Америки в Сирії; він скептично ставився до ролі США в Сирії і, перш ніж залишити міністерство, він охарактеризував зовнішню політику США в близькосхідному регіоні як неоднозначну приховану політику. А то, що Франція пішла за Америкою, підтверджується в словах прем'єр-міністра Франції Мануеля Вальсу: «Наземна операція місцевих і арабських сил матиме вирішальну роль в усуненні« ІД»».

Отже, стає ясно те, що Америка змусила своїх союзників і агентів вести війну в Сирії для досягнення своїх сумнівних цілей, найбільш важлива з яких - це поділ Сирії на малі регіони і спроба зірвати революцію і покінчити з нею остаточно, а також запобігти зростанню ісламської сили в Сирії, працюючи для повного її знищення. А тому для досягнення своїх злочинних цілей Америка, в першу чергу, поклалася на Саудівську Аравію через її престиж і владу в регіоні і через те, що її правителі-агенти прагнуть проявити себе в керівництві регіону і надати послугу планам Америки без будь-яких коливань. Консультант міністерства оборони Саудівської Аравії Ахмад аль-Усайрій сказав: «Заява Королівства про співучасть в наземній операції є незворотнім рішенням, і ми готові відправити сухопутні війська в Сирію, як тільки міжнародна коаліція прийме рішення зробити це». Це означає, що Саудівська Аравія готова задовольнити запити американських прагнень, як тільки вони того зажадають, і вона чекає сигналу від Америки.

Саудівська Аравія, замість того, щоб всім своїм величезним потенціалом протистояти режиму Башара, який є причиною всіх цих лих і трагедії в Сирії, замість того, щоб підтримати революціонерів, зупинити вбивства і страждання, голод і позбавлення даху над головою, замість всього цього вона бореться з « ІД» далеко від основних районів боротьби в Сирії. Саудівська Аравія робить це тільки для того, щоб виконати наказ Америки.

Однак Америка і її партнери, такі як Росія, Франція, Великобританія і її інструменти, такі як Саудівська Аравія, Іран і Туреччина, скільки б не збирали сили, скільки б не планували і не будували підступи, ніколи не зможуть зупинити полум'я революції. А революційна сила Ісламу буде продовжувати рости в Сирії до тих пір, поки не встановиться справжній Ісламський Халіфат на основі методу пророцтва, незважаючи на те, що це ненависно Америці і її послідовникам.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад аль-Хутвані
5 джумада аль-уля 1437
14.02.2016

Головне меню