ХАМАС та Аббас об'єднаються?!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Заступник глави політбюро ХАМАС Ісмаїл Ханія заявив, що «буде досягнуто реальне перемир'я з рухом ФАТХ», підкресливши при цьому необхідність наявності для цього щирих намірів у представників ФАТХ.

У короткій промові під час поховання одного з військових ХАМАСу у м. Хан-Юніс, розташованому в південній частині сектора Газа, він заявив про необхідність «діяти відповідно до принципу національного партнерства, і поодинці вирішити це неможливо», а також додав, що ХАМАС «попрямував у Доху, і всі сподіваються досягти примирення» ( «Egypt Window», 13 лютого 2016 року).

Коментар: Коментуючи цю новину, давайте згадаємо про позицію уряду Палестини і її глави під час агресії євреїв у Газі у 2008 році.

«Представник палестинського руху опору ХАМАС Фаузі Бархум повідомив, що глава палестинської автономії Махмуд Аббас збирається повідомити євреям про підпільний рух у Газі.

У заяві Бархума, зачитаній по супутниковому каналу «Аль-Акса», йдеться про те, що Аббас сформував групу з надзвичайного реагування в м. Рамаллі на чолі з генсеком палестинської адміністрації Тайібом Абдуррахімом. Її мета - контакти з членами палестинського руху звільнення (ФАТХ) в секторі Газа для збору інформації про позиції ХАМАС, а також зв'язок і координація питань безпеки з єврейськими організаціями.

Бархум знову повідомив про те, що ХАМАС відхилив пропозицію голови палестинської автономії сісти за стіл переговорів, щоб обговорити ситуацію в Газі, тому що «вже занадто пізно»» (« Al-Jazeera Net», 01.01.2009).

Відповідно до вищесказаного, ми бачимо, що все почалося у 2008 році, оскільки до цього не мали місця такі протистояння і зради ФАТХ і ХАМАС. Хіба в 2008 році позицією влади не була зрада? А отже, і судити про цю владу треба відповідно до цього.

Кровопролиття, відмова від святинь, угоди з узурпатором й інші біди, що мали місце в Палестині, не є непорозумінням між двома чоловіками або товаришами, яким потрібно помиритися!

Ніколи не об'єднаються зрада і вірність, капітуляція і боротьба, секуляризм і Іслам.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Усама Сувайні
16 лютого 2016 року
8 джумада аль-уля

Головне меню