Доповідь по Ємену нічого не вирішить

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Нова угода про припинення вогню відкриє шлях до нових переговорів і домовленостей по поверненню Ємену до мирних перетворень. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявив спеціальний посланник Генерального секретаря ООН по Ємену Ісмаїл Ульд Шейх Ахмед, повідомляє marebpress.net.

«Я буду продовжувати працювати з усіма сторонами в Ємені, в регіоні та з міжнародною спільнотою в цілому в пошуках консенсусу з основних елементів майбутніх домовленостей», - сказав спеціальний посланник, підкресливши, що криза в Ємені - політичний, а, відповідно, і рішення повинне бути виключно політичним, а не військовим.

«Конфлікт в Ємені є політичним, і рішення так само має бути політичним. Тільки мирний процес забезпечить майбутнє примирення в країні, припинення зіткнень і відкриє шлях до нових переговорів», - додав він.

 «Це - благородний народ, неодноразово продемонстрував в минулому свою здатність йти на поступки і навіть на жертви, щоб зберегти єдність своєї країни. Ми повинні працювати разом, щоб допомогти Ємену відновити принципи врегулювання. Це - єдиний спосіб досягти припинення вогню, який покладе край насильству і допоможе прокласти шлях до миру, а також об'єднає всі сторони єменської кризи і надасть їм поле для спільної діяльності заради кращого майбутнього для них і для Ємену», - сказав Ісмаїл Ульд Шейх Ахмед в своїй доповіді.

Коментар: Детально вивчивши доповідь посланника Генерального секретаря ООН по Ємену Ісмаїла Ульд Шейха Ахмеда, стає зрозумілим, що доповідь зосереджена на політичному рішенні, де посланник Генсека ООН визнає конфлікт у Ємені політичним, а також очевидно, що проблема тут - не міжмазхабна або міжетнічна, як описує її Захід і як здається прихильникам конфлікту.

Автор доповіді визнає політичний аспект конфлікту, але при цьому замовчує повну картину того, що цей конфлікт - міжнародний, а не регіональний або місцевий, і конфліктуючі сторони тут - всього лише інструменти шаленої міжнародної боротьби.

Те, що роблять сторони конфлікту (політичні дії, з одного боку, і військові дії - з іншого) - це спроба переважити чашу терезів на свою сторону. Спостерігаючи за тим, що розігрується в зовнішніх політичних кулуарах, а саме - на рівні президента і глави уряду, представлених в особі рабів своїх господарів Абда Раббо Мансура Хаді, Халеда Махфуза Баха та інших міністрів в «легітимному» уряді, визнаному міжнародним співтовариством, а також за тим, чого домоглася діюча військовим шляхом сторона при логістичній, наземній і повітряній підтримках країн Перської затоки, стають ясними цілі посланника Генсека. Втрата хоусітськими бойовиками важливих позицій на території Ємену, вбивство багатьох з них на лінії фронту (особливо в регіонах Маріб, Фарда, Ель-Бейда, Таїз, Ходейда) і їх поразки в південних провінціях, а також чіткий прояв розбіжностей між хоусітами і Алі Абдаллахом Салехом - всі ці проблеми, що звалилися на хоусітів, підштовхнули посланника Генсека зробити спроби зібрати протиборчі сторони і посадити їх за стіл переговорів з метою за допомогою ООН та Ради Безпеки уберегти американські важелі в Ємені і вийти з кризи політичним шляхом замість військового, який переслідує Англія.

Америка застосувала в Сирії і Ємені політику виснаження і підпорядкування для визнання свого панування в цих двох країнах, і вона продовжує нав'язувати їм свої рішення, проте бойові дії в Ємені схилилися на користь Англії, що спонукало Америку вирішити питання політично, за допомогою ООН та його посланника в Ємені, щоб встигнути виправити все, що ще можна виправити.

Ожителі Ємену, власники віри і мудрості! Те, що відбувається в Ємені - це міжнародний конфлікт заради того, щоб ваша релігія Іслам і його держава - Халіфат за методом пророцтва - не встановили! Тоді Захід зможе головувати над вами і грабувати ваші багатства, поки ви зайняті ворожнечею між собою і прямуєте за тими, хто сіє її між вами, хто вішає на вашу релігію ярлик «тероризму» і нав'язує вам правителів-агентів, що стоять на сторожі західних інтересів.

Політичне врегулювання, до якого прагне Захід, - це не ви. Захід дозволить тільки таке врегулювання, яке забезпечить здійснення його особистих проектів і інтересів, спрямованих на знищення вашого розуміння того, в чому є достаток вашого Господа! Це - робота разом з щирими людьми по встановленню Халіфату за методом пророцтва, в ньому - велич і стійкість в Дунья, а також порятунок від покарання і любов Аллаха в Ахіра! Так припиніть ж війну між собою, встановіть Шаріат вашого Господа у всіх сферах вашого життя і відрубайте руки невірному Заходу, що втручаються у ваше життя! Аллах неодмінно допоможе вам проти ворогів!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах аль-Каді
Вілаят Ємен
11 Джумада аль-уля 1437 х.
20.02.2016 р.

Головне меню