Вигадування уявного ворога стало необхідністю для розвідки і потребою для уряду

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: «Talabanews.net»: міністерство внутрішніх справ і міністерство оборони Тунісу в понеділок заявили про те, що сили безпеки ліквідували 21 ісламського бойовика поблизу південно-східного кордону з Лівією в місті Бен-Кардан після нападу бойовиками на штаб-квартиру армії і поліції.

У спільній заяві двох міністерств йдеться, що «підрозділи з числа представників армії і поліції ліквідували двадцять одного терориста, а також заарештували шістьох після того, як вони (терористи) здійснили скоординований напад на поліцейську дільницю і табір національної гвардії в місті Бен-Кардан».

Також в заяві було згадано, що сутички призвели до загибелі чотирьох цивільних осіб, підкресливши, що мета виправдовує засоби. Представники сил безпеки і медицини повідомили про загибель в ході операції шістьох поліцейських.

Коментар: Вигадування уявного ворога стало необхідністю для розвідки і уряду, без якої не обійтися в боротьбі проти тих, хто чинить опір владі в нашій країні. Для того, щоб узаконити боротьбу з тероризмом і закрити роти жителям країни, вони можуть звинуватити в тероризмі будь-якого, кого хочуть і коли хочуть. Але цього не можна досягти без наявності громадської думки, спрямованої проти потенційного супротивника.

Колонізаторські країни, такі як Америка, створювали безліч уявних і вигаданих ворогів в Афганістані, Іраку, Сирії, Ємені та Лівії, а влади наших країн ганебно слідують за своїми господарями, використовуючи той самий стиль. Щодня ми чуємо про викриття «терористичних» осередків в тій чи іншій країні.

Як правило, за посиленням ризику небезпеки від такого уявного супротивника криється серйозний план для того, щоб затуманити розум людей. І для того, щоб не виникало ніякої опозиції нинішньому режиму, влада вдається до створення уявного супротивника. Повторювані сценарії стали очевидними для всіх, хто володіє проникливістю, однак ми бачимо, як засоби масової інформації галасують про «тероризм» щосили, щоб посилити цю вигадану загрозу.

Проте, я переконаний, що ці групи створені режимом, який використовував наївність деяких неосвічених людей, користуючись скрутними умовами їхнього життя, а також їх фанатизмом в сприйнятті деяких поглядів псевдовчених, створених спецслужбами. Подібні вчені направляють їх робити дурні злочини, звертаючи громадську думку проти своїх наївних послідовників. Так з'являється загрозлива владі і суспільству т.зв. «опозиція», за якою стоять надихаючі її лідери, які завжди кажуть «праве слово, не допускаючи помилок». Таким чином, сили безпеки, аргументуючи свої дії необхідністю боротьби проти подібних груп для збереження безпеки і стабільності, за підтримки народу реалізують колоніальні проекти, змушуючи всіх проявляти послух правителю у брехні та наклепі.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Абу К’адум
29 джумада аль-уля 1437
09.03.2016

Головне меню