«І якщо ви відвернетеся, Він замінить вас іншими людьми, і вони не будуть подібні до вас» (47:38).

Новини та коментарі
Друкарня

وَإِنْ تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ ثُمَّ لا يَكُونُوا أَمْثَالَكُمْ ٣٨

Новина: Повідомляється з джерел «Аль-Арабії», що в Анкарі протягом найближчих декількох годин відбудеться зустріч, де зберуться представники всіх збройних сирійських опозиційних фракцій. Ціль зустрічі, як повідомляють джерела, полягає у формуванні єдиного органу цих фракцій.

Коментар: Безумовно, об'єднання опозиційних загонів є вимогою Шаріату і народу, але не кожне єднання є схвальним! Об'єднання на основі проекту Америки для створення світської демократичної держави є засуджуваною справою, що робить ці загони інструментом для досягнення планів ворогів Аллаха, прикриваючись приводом припинення кровопролиття на основі принципів Ісламу, про що провіщав Посланник Аллаха ﷺ - шляхом встановлення праведного Халіфату після повалення правління тиранії. Всевишній Аллах говорить:

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلا تَفَرَّقُواْ ١٠٣

«Міцно тримайтеся за верв Аллаха всі разом і не розпадайтеся» (3: 103).

«Міцно триматися» означає триматися на основі Корану і Сунни, прагнучи втілити їх в життя після повалення тирана Сирії. Це не повинно бути всього лише об'єднанням, і тим більше - не об'єднанням на засадах, які в корені суперечать Ісламу, більше того - спрямованих на те, щоб знищити Іслам, а також вести боротьбу проти тих, хто закликає до його відродження.

Довгий час Америка прагнула об'єднати загони, використовуючи як інструмент в регіоні правителів Саудії і Туреччини. І ось, відповівши на поклик в терміновому порядку, опозиційні загони сьогодні зустрічаються в Анкарі з метою сформувати єдиний орган і допомогти проекту Заходу і всім, хто слідує політичним планам Америки. І вони укладають перемир'я з убивцею дітей і ґвалтівником. Вони сідають з ним за одним столом, щоб вести переговори про пролиту кров шахідів, яка ллється вже протягом більше п'яти років.

Воістину, виконання обіцянки Аллаха Його щирим віруючим рабам ніхто не зупинить. Закон Аллаха про заміну одних іншими спіткає кожного, хто відвернеться від законів Аллаха і задовольниться тим, що він приєднався до невірного Заходу. Всевишній Аллах говорить:

وَإِنْ تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ ثُمَّ لا يَكُونُوا أَمْثَالَكُمْ ٣٨

«І якщо ви відвернетеся, Він замінить вас іншими людьми, і вони не будуть подібні до вас» (47:38).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Абдуль-Ваххаб
Глава медіа-офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії
8 джумада ас-сани 1437
17.03.2016

Головне меню