О Туркі аль-Фейсал... Досить тобі принижуватися і ганьбитися!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У провокаційному вигляді по відношенню до почуттів мусульман і в зневазі до розумів народу країни двох святинь, що вказує на приниженість раба перед своїм паном (аль-Сауда перед Америкою), Туркі аль-Фейсал аль-Сауд написав статтю під назвою: «Ні, пане Обама». Ця стаття була опублікована в газеті «Аш-Шарк аль-Аусат» 14.03.2016 р.

Коментар: Стаття Туркі аль-Файсала розглядається як відповідь на інтерв'ю американського президента Обами, опублікована в американському журналі «Атлантік», де Обама сказав про Саудівську Аравію, «що вони сідають на спини інших для досягнення своїх цілей». Ця відповідь була офіційним саудівським визнанням ступеня продажності і приниженості, до яких дійшли представники родини аль-Сауд перед своїми західними панами, на чолі яких стоїть Америка. Саудівський принц свою відповідь зробив як нагадування американському президенту про ті послуги, які були надані аль-Сауд Америці. Незважаючи на всю ту провокацію, яку відчуває мусульманин, який читає цю статтю, все ж саудівський принц зі своєю точки зору вважає, що дані послуги - це предмет гордості для нього і для керівництва Саудівської Аравії! Саудівський принц став нагадувати Обамі - немов Обама не знає про це - про всі зради, які вчинило керівництво Саудівської Аравії для Америки. Незважаючи на те, що стаття від першої літери до останньої заслуговує коментаря, все ж я обмежуся перерахуванням пунктів зради, про яку відкрито і ясно зізнався саудівський принц. Такі ці пункти:

1 - Нагадування Обамі про допомогу, надану Саудівською Аравією Америці розвідувальною інформацією, і про прийняття Саудією участі в наданні ресурсів і потенціалів Ісламської Умми для її ворогів.

2 - Нагадування Обамі про ініціативу засідань, які привели до формування міжнародної коаліції по боротьбі з тероризмом.

3 - Нагадування Обамі про підготовку бійців в Сирії для боротьби з терором.

4 - Нагадування Обамі про ініціативу Саудівської Аравії підтримати війну в Ємені військовим і політичним шляхом, не просячи американської допомоги.

5 - Нагадування Обамі про ініціативу з формування «Ісламського союзу».

6 - Нагадування Обамі про допомогу Саудівській Аравії ООН в гуманітарній сфері і в питаннях, пов'язаних з біженцями.

7 - Нагадування Обамі про боротьбу Саудівської Аравії з екстремістськими ідеологіями.

8 - Нагадування Обамі про покупку Саудівською Аравією дуже невигідних державних облігацій США для підтримки її економіки.

9 - Нагадування Обамі про програми відправлення саудівської молоді в Америку за дуже високу плату.

10 - Нагадування Обамі про надання роботи Саудівською Аравією для 30 000 американських фахівців з дуже високою заробітною платою.

11 - Нагадування Обамі про подяку міністру оборони і держсекретареві США, виражену публічно, за співпрацю між двома країнами.

12 - Нагадування Обамі про стримування Саудівською Аравією будь-якого фінансування, яке може дійти до терористів.

13 - Нагадування Обамі про провідну роль королівства в ісламському і арабському світі.

14 - Нагадування Обамі про його обіцянку перед королем Сальманом підтримати Саудівську Аравію проти Ірану. Але, незважаючи на це, Обама каже, що Саудівська Аравія підтримує сектантство в Іраку, Сирії та Ємені.

15 - Засудження Обами за заклик Саудівської Аравії і Ірану до знаходження взаєморозуміння між ними і за заклик до знаходження їх в одній компанії.

16 - Питання: чи задоволений Обама підтримкою Саудівської Аравії єгипетського народу проти уряду «Братів-мусульман»?

17 - Питання: чи задоволений Обама словами покійного короля Абдуллаха аль-Сауда, сказаними Обамі: «Більше не буде червоної лінії для тебе, пане президент»?

18 - Засудження відхилення Обами в бік іранського керівництва.

19 - Нагадування Обамі про глибокі американо-саудівські відносини, які тривають 80 років.

20 - Нагадування Обамі про злочини Ірану в регіоні.

21 - Нагадування Обамі про те, що Буш-старший діяв спільно з аль-Сауд, коли розгорілася війна у Перській затоці.

22 - Нагадування Обамі про те, що саудійці й американський народ були союзниками і що американські солдати стояли з саудівськими пліч-о-пліч у війні у Перській затоці.

Дійсно, розум не здатний зрозуміти, наскільки принижені і зганьблені правителі аль-Сауд службою своїм господарям. Я можу назвати цю статтю тільки так: «Нікчемний раб очікує свого господаря».

Але є і радісне в цій статті, і це - те, що зрада, як би вона довго не тривала, все одно закінчиться. І коли-небудь почнеться світанок, і промені розсіють морок ночі. А зрадник знайде свою загибель. Він зіграє свою роль, і після цього він вже не потрібен буде свого господаря...

І досить мені Аллаха, і який прекрасний Він як попечитель. Немає сили і могутності, крім як у Аллаха.

 

Написав для радіомовлення Центрального інформаційного відділу Хізб ут-Тахрір Маджид Саліх - країна двох святинь
7 джумада ас-сані 1437
16.03.2016

Головне меню