Банкрутство компанії або банкрутство системи?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Німецький генеральний прокурор веде розслідування відносно однієї з найбільших мереж магазинів парфумерно-галантерейних товарів в світі, відомої за прізвищем її власника - «Schlecker». Було доведено, що пан Антон Шлеккер ще до оголошення банкрутства і закриття всіх своїх філій вивів з них свої гроші, а частину з них переклав на членів своєї сім'ї та підроблені компанії, - передає http://www.spiegel.de/.

Коментар: У періодичних інцидентах відомих капіталістичних трюків пан Антон Шлеккер, власник найбільшої мережі магазинів парфюмерно-галантерейних та аптекарських товарів, оголосив у 2012 році про своє банкрутство і закриття всіх своїх магазинів, яких налічується близько 9.000 у 17 країнах світу, ставши причиною скорочення майже 25.000 працівників без видачі їм компенсації.

І ця реальність постійно повторюється в капіталістичній системі через чинний закону про банкрутство, який дозволяє боржникові оголосити про банкрутство і уникнути виплати кредиторам і працівникам. Найчастіше справа кредитора перетворюється на гру і блеф, яка закінчується контрабандою грошових коштів, їх прихованими перекладами або непомітним перекладом на інших осіб або підроблені компанії так, що боржник тепер не зобов'язаний виплачувати борги, податки, зарплатню або компенсації працівникам, що накладаються законом або трудовим договором. Таким чином, порушуються права кредиторів і права працівників, втрачені в результаті цієї капіталістичної жадібності, в якій можливо за допомогою такої «легальної» лихварської схеми і за допомогою закону про обмежені акціонерні капіталістичні компанії або подібні до них, заробити гроші, а потім, оголосивши банкрутство, безперешкодно і без будь-якого стримуючого фактора вивезти їх і привласнити майно людей незаконно.

Так, існує закон про юридичне переслідування осіб, які вчиняють такі підлі дії, який свідчить про залучення їх до відповідальності і покарання. Однак це не обов'язково означає повернення прав потерпілих осіб, тому що немає закону, який стримував би шахрая після того, як він дізнався, що покарання, належне за незаконне привласнення чужого майна, не перевищує і кількох років в охайній в'язниці в очікуванні того, що після цього він стане насолоджуватися цим майном в країні, що вітає величезні капітали і багатіїв, які не несуть відповідальності, у яких не питають: «Де ви це взяли?».

Подібні закони, які відкривають шлях таким ганебним вчинкам, що називаються Ісламом як прояв зла і гніт, за який є відплата в Аду, втілюються і в мусульманських країнах. І ними користуються, як і багатьма іншими капіталістичними законами, які дозволяють експлуатацію, монополії і несправедливість. Ці закони відкривають двері жадібності, пануванню, домінуванню та іншим якостям, які розбещують суспільство і руйнують його, сіючи в ньому ворожнечу і ненависть серед людей через те, що вони несуть в собі нехтування прав і панування сильного над слабким. Всевишній Аллах сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَأْكُلُوا أَمْوَالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْبَاطِلِ إِلا أَنْ تَكُونَ تِجَارَةً عَنْ تَرَاضٍ مِنْكُمْ وَلا تَقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِيمًا (٢٩)وَمَنْ يَفْعَلْ ذَلِكَ عُدْوَانًا وَظُلْمًا فَسَوْفَ نُصْلِيهِ نَارًا وَكَانَ ذَلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرًا

«О ті, які увірували! Не пожирайте своє майно між собою незаконно, а тільки шляхом торгівлі з обопільною вашою згодою. Не вбивайте самих себе (один одного), адже Аллах милостивий до вас. Ми спалимо у Вогні того, хто зробить це за своєю ворожістю і несправедливістю. Це для Аллаха легко»(4: 29,30).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Юсуф Саляма
9 Раджаб 1437
16.04.2016

Головне меню