Ви спізнилися, шейху!

Секретар руху «Справедливості та Благочестя» шейх Мухаммад Абаді

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина: Рабат, Марокко («CNN»): з’явилось відео, яке викликало багато шуму у мароканському інтернет-просторі; у цьому відео генеральний секретар руху «Справедливості та Благочестя» шейх Мухаммад Абаді говорив про необхідність життя при Халіфті і про те, що не дозволяється мусульманам залишатися більше трьох днів без Халіфату за методом пророкування, і це те, через що на адресу цієї групи обрушився шквал критики. Але в той самий час прес-секретар цього руху сказав, що це відео «було навмисно змонтовано у невірному контексті».

Коментар: Ви спізнилися, шейху! Але ми можемо сказати, що краще пізно, ніж ніколи. Те, про що Ви відкрито заявили - про встановлення Халіфату, - є загальновідомим в релігії. І тих, хто відкрито говорить про це, - безліч, оскільки наявність Халіфату означає присутність Ісламу в житті за допомогою Ісламської Держави - другого Праведного Халіфату за методом пророцтва...і ось революціонери Шама закликають до нього і працюють заради його встановлення, а мусульмани в усіх куточках світу чекають того часу, коли він буде встановлений, і як же може бути інакше, адже про це обіцяв наш Господь, сказавши:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим з вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

А також Посланник Аллаха ﷺ сказав:

إن الله زوى لي الأرض فرأيت مشارقها ومغاربها وإن أمتي سيبلغ ملكها ما زوى لي منها

«Воістину, Аллах розпростер переді мною землю так, що я побачив її схід і її захід. І воістину, влада моєї Умми розповсюдиться над усім тим, що було переді мною розпростерте».

Ви сказали справжні слова про те, що Халіфат є великим обов'язком, сказавши: «Встановлення Халіфату в Ісламі має відношення до основних цілей Шаріату і пов'язане з вирішенням питань, пов'язаних як з життям, так і зі смертю». І істинно ваш опис Халіфату як "великого обов'язку", беручи до уваги те, що Ви сказали, що «в Ісламі є фарди (обов'язки), які Аллах поклав на нас, і найважливішим з них є обов'язок встановлення Халіфату за методом пророцтва, оскільки від цього залежить виконання інших фардів (зобов'язань)».

Однак тут постає запитання: що Ви повинні робити? Адже на Вас лежить відповідальність перед Аллахом за виконання цього великого обов’язку (фарда), як Ви самі про це сказали, і Ви прекрасно знаєте про це, але яку Ви дали настанову Уммі?! Що Ви сказали щодо цього фарда правителям мусульман? Чи адресували Ви їм яке-небудь послання? Хіба Ви зі мною не згодні щодо того, що правителі мусульман є рувайбідат (нікчемними), як про це сказав благородний Посланник ﷺ у своєму хадисі? Наші правителі, шейху, продали наші країни і наших людей і мовчать про ті злочини, які чиняться по відношенню до мусульман в Сирії, Палестині та інших країнах. Вони залишили джихад, в тому числі - і у Вас, в Марокко - країні, яку відкрив Укба ібн Нафі, положення правителів якого нічим не відрізняється від інших.

І настав час, шейху, встати перед обличчям тих, в чиїх руках знаходяться кермо влади, і сказати їм слово істини, за допомогою якого піднесеться Іслам і буде встановлена держава Ісламу, з волі Аллаха. І Ви є одним з числа тих, про кого наш благородний Посланник ﷺ сказав:

العلماء ورثة الأنبياء

«Вчені є спадкоємцями пророків».

І Аллах поклав на Вас те, що поклав на пророків, і зробив Вас їх спадкоємцем. Люди потребують Вас, бажаючи того, щоб Ви взяли їх за руки і повели їх до набожності і безпеки. Імам Ахмад (хай змилостивиться над ним Всевишній Аллах) сказав: «Люди потребують знань більше, ніж їжі та пиття, оскільки людина потребує їжі та пиття один чи два рази на день, а знань вона потребує за кожного свого ковтку повітря».

Халіфат, хоче цього хтось чи ні, все одно буде встановлений, оскільки Посланник Аллаха ﷺ сказав:

ثم تكون خلافة على منهاج النبوة

«…а після буде Халіфат за методом пророкування».

Так старайтеся ж, о мусульмани, щиро на шляху його встановлення зараз, щоб не бути тими, хто вітатиме його після його встановлення! І Ви, шейху Абаді, будьте з числа тих, хто закликає до нього, оскільки Ви знаєте про обов'язковість цього і знаєте про гідність того, хто докладає зусиль на його шляху, як і знаєте про велику нагороду тому, хто працював на шляху його встановлення, щоб за допомогою цього стати улюбленцем нашого благородного Посланця ﷺ, випити води з його благородних рук (після чого, ін Шаа Аллах, ніколи Вас не буде мучити спрага) і перебувати в Раю разом з пророками, праведниками, шахідами і благочестивими. І хто може бути краще за них як товаришів?!

Всевишній сказав:

... لَا يَسْتَوِي مِنكُم مَّنْ أَنفَقَ مِن قَبْلِ الْفَتْحِ وَقَاتَلَ أُولَٰئِكَ أَعْظَمُ دَرَجَةً مِّنَ الَّذِينَ أَنفَقُوا مِن بَعْدُ وَقَاتَلُوا وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَىٰ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ

«Не зрівняються люди з тими з вас, хто витрачав і бився до перемоги над Меккою. Ці вище ступенем, ніж ті, які витрачали і билися після цього. Але кожному з них Аллах обіцяв найкраще, і Аллах відає про те, що ви робите» (57:10).

 

Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Марія аль-Кібтія
Член жіночого відділу Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
9 раджаб 1437
16.04.2016

Головне меню