Дії короля Сальмана та його альянсу: виконання планів невірних, а ніяк не допомога Ісламу і мусульманам

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Вчора, у другий день свого міжнародного турне, король Саудівської Аравії Сальман ібн Абдуль-Азіз відвідав Туреччину і мав офіційну розмову з її президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом, на якому розмова торкнулася двосторонніх відносин між країнами. У своїй промові король сказав: «Наша реальність вимагає від нас сьогодні того, щоб ми працювали разом по створенню сприятливих умов, які дозволять нашим народам в регіоні досягти безпеки, стабільності і розвитку», - пояснивши, що його переговори з Ердоганом приведуть до зміцнення стратегічних взаємин і до посилення зв'язків між двома країнами.

Наприкінці своєї промови король Сальман підкреслив важливість стратегічного військового «ісламського альянсу» в боротьбі проти тероризму, наголосивши на зверненні командувача цим альянсом при навчаннях «Північний Грім», що ці навчання - це послання кожному, хто спробує поставити під загрозу безпеку цих країн і їх стабільність (газета «Шарк аль-Аусат», середа 6 Раджаба 1437 г.х. / 13.04.2016).

Коментар: Той, хто спостерігає за подіями, бачить що те, що відбувається, пов'язане з візитами короля Сальмана в Єгипет і Туреччину, а також з візитами його сина в Йорданію, ОАЕ і Кувейт. Всі ці дії ведуться в рамках брехливого військового «ісламського альянсу». Для чого король Сальман прагне зміцнити цей альянс? Яка мета цієї роботи? Складається враження, що у них є рішучість мобілізувати свої сили в призначений день для «боротьби з тероризмом».

Що це за такий тероризм, про який співають правителі Саудівської Аравії, Туреччини і Єгипту, через якого збираються з усіх кінців регіональні правителі і створюють через нього єдиний в своєму роді альянс вперше за всю їх історію? Яка мета цієї «війни з тероризмом»?

Ці правителі раптом прокинулися і побажали поширювати справедливість на землі після того, як вона наповнилася тиранією, пригнобленням, порочністю, руйнуванням і невір'ям від рук цих «терористів»? Або вони прокинулися для того, щоб об'єднати країни мусульман і захистити їх багатства від розграбування і окупації? Вони назвали свій альянс військовим тому, що раптом забажали стати сильними і припинити роздробленість мусульман, присягнувшись Аллахом допомогти Уммі Ісламу і вивести її на шлях розвитку, віддаючи на цьому шляху все найдорожче і найцінніше? Або своїм військовим альянсом вони побажали оголосити джихад на шляху Аллаха, щоб зруйнувати штучні межі між собою і встановити Шаріат Аллаха, повернувши Ісламську Умму до величі минулих століть? Або ж їм набридло дивитися, як іудеї вбивають наших братів у Палестині, і вони присягнулися надати їм допомогу? Вони назвали свій альянс військовим і ісламським заради того, щоб захистити жителів Шама від вибухових бочок, які падають на голови жінок, дітей і людей похилого віку?.. Або ж вони просто зневажають нас і всіх мусульман?

Насправді, король Сальман відвідує Єгипет, а потім - і Туреччину тільки за наказом своїх американських господарів. Вони наказали йому, і він виконав. Боротьба з тероризмом, про яку вони говорять, стала вже порожнім гаслом, нездатним обдурити ані розумного, ані дурного, щоб вони прийняли його і повірили. Люди вже стали розуміти прийоми цих правителів і знають, що вони були і залишаються ляльками в руках американців.

Так що ж це за важливість така, яка штовхнула цих правителів створити глобальний військовий альянс і назвати його до того ж «ісламським»? І що це за тероризм, з яким вони сповнені рішучості боротися?

Ми вже розглянули цих брехунів, як і розгледіли їх жителі Шама, побачивши те, як вони промовчали і допомогли сирійському режиму вбивати беззбройних цивільних, руйнувати їхні будинки і обрушувати їх їм на голови. Якби ці правителі захотіли дійсно допомогти людям, то неодмінно б пригрозили режиму збивати кожен літак і вертоліт, який буде бомбити цивільних осіб і скидати на них вибухові бочки!

Якби вони справді хотіли б боротися з тероризмом, то перекрили б Босфор і не дали б провозити через нього допомогу Росії сирійському режиму. Вони б могли перекрити всі шляхи - повітряні, наземні та водні, що проходять через них.

Якби вони хотіли і справді боротися з тероризмом, то задіяли б сили військового «ісламського альянсу» в боротьбі з «Ізраїлем» і вирвали б його з корінням.
То якого тоді «тероризму» бояться ці «борці»? І до якого «ісламського військового альянсу» вони закликають? І чому вони обрали цей аномальний епітет - «ісламський альянс»? Хіба взагалі є в Ісламі таке поняття, як «військовий ісламський альянс»? Немає в Ісламі нічого іншого, крім одного, що називається «Армія Джихаду»! Так якщо ви правдиві, чи не варто вам, о правителі, оголосити джихад у надання допомоги мусульманам і звільнити їх землі?!

Ми і дня не чули про цих правителів, щоб вони об'єднувалися всі разом в боротьбі проти Америки чи Британії та інших колонізаторів і окупантів ісламських земель. Ми ніколи не чули, щоб вони прийняли рішення боротися з «Ізраїлем» або допомогти мусульманам в будь-якому місці... Так чому ми тепер бачимо рішучість в них об'єднуватися для вбивства синів мусульман?!

Саме в зв'язку з ними ще раз підтверджуються слова Аллаха ﷻ в сурі «Аль-Маїда»:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَىٰ أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

«О ті, які увірували! Не вважайте іудеїв і християн своїми помічниками і друзями, оскільки вони допомагають один одному. Якщо ж хто-небудь з вас вважає їх своїми помічниками і друзями, то він сам є одним з них. Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (5:51).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах аль-Кахтані - країна двох благородних святинь
9 Раджаба 1437 р.х.
16.04.2016 р.

Головне меню