Чому жителі Ємену мовчать з приводу планів ООН, які стосуються їх країни?

Засідання щодо переговорів навколо дозволу єменського конфлікту. Кувейт, 21.04.2016 р

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 21.04.2016 р в Кувейті було проведено засідання щодо переговорів навколо дозволу єменського конфлікту, до яких закликала ООН за допомогою свого посланника в Ємені Ісмаїла ульд Шейха Ахмада.

У переговорах брали участь дві сторони збройного конфлікту, а саме - Хаді і його соратники з одного боку і Салех з хоусітами та їх прихильниками - з іншого боку. Спочатку ООН визначила початок нового раунду переговорів між ними на 18.04.2016, але Салех і хоусіти прибули в Кувейт лише за кілька годин до початку переговорного процесу.

Коментар: Слід визнати, що ООН не втручається в Ємен тільки заради завершення цього конфлікту. Вона виступає там відповідно зі своїми особливими політичними поглядами на внутрішню війну, яка відбувається в Ємені. Адже в іншому випадку війна б не відбувалася на її очах і не привела б до смерті і поранень десятків тисяч, а також до переселення сотень тисяч людей. У цьому контексті адміністрація США вітала початок нового раунду переговорів від імені свого держсекретаря Джона Керрі.

ООН, незважаючи на те, що піднімає гасла про права людини, не може поліпшити ситуацію в Ємені, на що вказує війна, яка триває в цій країні вже більше року. Більш того, ООН, згідно з тим політичним поглядом, який вона обрала, зайняла односторонню позицію в міжнародному конфлікті за Ємен. При цьому нам не слід забувати про ймовірність того, що за вбивством третього Генерального секретаря ООН шведа Дага Хаммаршельда в 1962 році в Конго стояла Британія, а тоді США і Британія вели конфлікт за вплив у цій країні.

ООН наполягає на прискоренні проведення нового раунду переговорів в Кувейті між сторонами цього кривавого конфлікту після того, як чотири місяці назад відбувся перший раунд цих переговорів в швейцарському місті Біль. У березні цього року ООН виступила з підтримкою угоди хоусітів з режимом династії Сауд, відомої під назвою «Без Салеха». Ця угода передбачає припинення вогню між ними і розмежування згідно з кордонами Сайкс-Піко. Разом з цим Салех і Британія, що стоїть позаду нього, працювали проти переговорного процесу в Кувейті, щоб встигнути якомога вище підняти рівень своїх вимог і умов, що виставляються ними перед хоусітами, якщо ті раптом побажають поодинці відправитися на переговори. Зрештою, хоусіти погодилися з вимогами Салеха. Ця обставина змусила Ісмаїла ульд Шейха працювати над усуненням підводного каміння, розкиданого Салехом, і призначити новий раунд переговорів з триденною затримкою, що і викликало привітання Керрі.

Зовнішня плутанина, пов'язана з втручанням ООН в Ємен, пояснюється міцною прихильністю Салеха до хоусітів, хоча сама ООН хоче остаточно віддалити Салеха від влади в Ємені і передати правління хоусітам.

Цілі ООН полягають в тому, щоб затвердити хоусітів у владі, тому хоусіти і радіють втручанню ООН в Ємен. Мухаммад Алі Хоусі направляв десятки листів Пан Гі Муну протягом цього року з проханнями виробити політичне рішення для Ємену. Хоусіти 27 раз проводили акції перед офісом ООН в Сані за останній рік. Після цього південь країни був відділений від півночі і переданий т.зв. «Руху Півдня» (теж ставленику Америки), що дало можливість Америці посилити свій вплив у країні і ще сильніше потіснити в ній вплив Британії. Нехай же жителі Ємену знають про це!

Те, що жителі Ємену будуть продовжувати жити під владою тієї чи іншої групи в затінку міжнародного протистояння між Америкою і Британією, не обіцяє нічого, крім похмурого майбутнього, схожого на минулі десятки років життя без ісламського правління, без ісламської економіки, зовнішньої політики, освіти і т.д. Нема дійсної величі інакше, крім як з перетворенням Ісламу в усіх сферах життя в затінку держави Халіфат, заснованої за методом пророцтва, для створення якої і працює Хізб ут-Тахрір. Простягніть ваші руки до Хізб і працюйте разом з ним над тим, чим задоволений ваш Господь, щоб вигнати з вашої країни інші держави, яким заманулося вести в ній свої конфлікти!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Інженер Шафік Хаміс – Ємен
17 Раджаба 1437 р.х.
24.04.2016 р.

Головне меню