На адресу газети «Аль-Ахрам»: решетом своєї брехні вам не затьмарити сонце правди!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Сайт єгипетської газети «Аль-Ахрам» опублікував статтю письменника Таріка аш-Шейха під заголовком: «Заборонена організація "Хізб ут-Тахрір" і мрії про Халіфат в Туреччині». У своїй статті автор вдався до демагогії і брехні, висловлюючи своє невдоволення проведенням партією «Хізб ут-Тахрір» конференції на тему Халіфату в серці турецької столиці - Анкари - за участі декількох тисяч людей, які прийняли резолюцію, що закликає до встановлення держави Халіфат. Як видно, автор намагається обдурити і заплутати читача своїм хибним твердженням про те, що Хізб ут-Тахрір веде деструктивну діяльність в суспільстві через розпалювання ненависті і чвар (повстань).

Коментар: Немає нічого дивного в тому, що газета «Аль-Ахрам», заснована християнами - агентами британського колоніалізму, який зруйнував державу Халіфат і скасував ісламське правління, - поширює подібну дезінформацію, що перекручує заклик до звільнення від колоніальної гегемонії Заходу і відновлення єдності Ісламської Умми під прапором халіфату за методом пророцтва. Постараюся коротко викласти наступні факти:

1 - Встановлення Халіфату є одностайним шаріатським обов'язком, який може заперечувати тільки грішник, невіглас або зрадник - агент західного колоніалізму.

2 - Хізб ут-Тахрір в своєму заклику Ісламській Уммі до діяльності по встановленню держави Халіфат дотримується методу Посланника Аллаха ﷺ, тобто шляху ідеологічної боротьби і політичного протиборства, не вдаючись до фізичних дій. Історія Хізбу служить яскравим підтвердженням його незмінного дотримання пророчого методу, незважаючи на ті переслідування, репресія, гоніння і гніт щодо нього та його активістів з боку злочинних правителів. Він завжди дотримується методу Посланника Аллаха ﷺ, згадуючи його слова: «Будьте терплячі, о родина Ясіра! Воістину, вам обіцяний Рай» і «Пан шахідів - Хамза ібн Абдуль-Мутталиб і той, хто виступив проти правителя-тирана, сказавши слово справедливості, і був убитий ним», - незважаючи на те, що сьогоднішні правителі ведуть правління за законами невіри, а не за ісламським законодавством.

3 - Немає нічого більш абсурдного, ніж змішування Хізб ут-Тахрір з організацією «ІДІЛ» або «Аль-Каїда». Це - чистої води наклеп, причому навмисний. Всім відомо, що Хізб ут-Тахрір був заснований і почав свою діяльність у 1953 році, коли ще й близько не було ані «Аль-Каїди», ані «ІДІЛ».

4 - Хізб ут-Тахрір завжди піклується про життя всіх людей - мусульман і немусульман. І тому він завжди забороняв міжусобні конфлікти всередині Умми. Також він забороняв звертатися за допомогою до іноземних колоніальних держав або маріонеткових правителів, які служать інтересам колоніальної політики. Ані в зверненні Хізбу, ані в зверненні Ісламу немає того, що веде до розпалювання міжнаціональної ворожнечі і людиноненависництва. І це відбувається при тому, що Іслам з граничною ясністю закликає боротися з безбожним колоніалізмом і його підступними ставлениками.

5 - З милості і з допомогою Всевишнього Аллаха, Хізб ут-Тахрір зміг поширити свій заклик по всій ширині і довжині ісламських країн, як це показала вищезгадана конференція в Анкарі та інші міжнародні та регіональні конференції - від Тунісу до Лівану, Сирії, Йорданії і Палестини, від Судану до Індонезії і Малайзії, як і інші громадські заходи. Саме це виводить з себе безбожний Захід і його агентів з маріонеткових режимів в регіоні. Але не завадять Хізбу ані дезінформація очорнителів, ані віроломне ставлення зрадників. Він не зупинить свою боротьбу, яку він веде з усією впевненістю у допомозі Аллаха цієї великої релігії, як би цього не хотіли і не заперечували деякі. Встановлення другого Праведного Халіфату за методом пророцтва - це не утопічна мрія і не просто бажання. Навпаки, це - обіцянка Аллаха і блага вість Його Посланника ﷺ. І немає нічого ближче, ніж завтра!

6 - На закінчення хочу довести до відома, що ми направили на офіційний сайт газети свій коментар. Однак редакція газети, керуючись цинічною політикою умисного обману і наклепу, відмовилася публікувати його. Це показує фальш їх уявних заяв про свободу слова. Як видно, газета «Аль-Ахрам» дає собі право обмовляти і забороняє пояснювати факти (істину). Однак це не зашкодить нам. «Аль-Ахрам» і подібні до них не зможуть приховати сонце правди своїм решетом брехні.

وَٱللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰٓ أَمۡرِهِۦ وَلَٰكِنَّ أَكۡثَرَ ٱلنَّاسِ لَا يَعۡلَمُونَ ٢١

«Аллах владний вершити Свої справи, однак більшість людей не знає про це» (12:21).

Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Усман Баххаш – глава Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
17 Раджаба 1437
24.04.2016

Головне меню