Хіба з режимом-вбивцею дітей проводять переговори?!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Супутниковий телеканал «Al Jazeera» оприлюднив на своєму інтернет-порталі 24 квітня 2016 року новину з фотографією тіла загиблої дитини - нового мученика Джамаля аль-Ашкар - і підписала знизу: «Новий Айлан Курді в Алеппо, якого не оплакував світ». У статті наводиться наступне:

Нова фотографія тіла мертвої дитини, викинутої на узбіччя однієї з доріг в околиці Саліхін в районі Алеппо, викликала гнів і злість серед користувачів соціальних мереж.
Жителі другого великого міста в Сирії піддалися новим масованим авіаударам з боку авіації сирійського режиму протягом двох днів - п'ятниці і суботи, - в результаті чого загинули і були поранені десятки мирних жителів.

Користувачі соціальної мережі «Твіттер» згадали фотографію тіла Айлана Курді, знайденого на турецькому узбережжі, яка тоді викликала бурю обурення в засобах масової інформації. Користувачі висловили своє невдоволення тим, що громадськість, за їхніми словами, заплющує очі на дитину з передмістя Алеппо, убиту авіаударом асадівського режиму, а не потонув у морі. Деякі з них так само піддали критиці політику «подвійних стандартів», що практикуються, за їхніми словами, в світі.

Вони задалися питанням: якими критеріями керуються ЗМІ при взаємодії з проблемами і подіями?

Фотограф Баха аль-Халабі, який зробив цю фотографію і відправив її редакції «Al Jazeera», говорить, що тринадцятирічний хлопчик Джамаль аль-Ашкар був убитий поруч з шовковичним деревом (тутовник). І судячи з усього, в цей час він їв плоди цих дерев. Він додав, що один з працівників швидкої допомоги, присутніх під час авіанальоту асадівських літаків на цей район, так само загинув при бомбардуваннях.

Коментар: Можна довго говорити про подвійні і більше стандарти у взаємодії з подіями і конфліктами в світі. Є один приклад, якому понад шістдесят років і який часто зустрічається в розділі новин у провідних газетах по всьому світу, а саме - це палестинська проблема і те, як взаємодіють з нею на міжнародному рівні з використанням подвійних стандартів, як в інформаційному просторі, так і в сфері політики і гуманізму. Можливо, загибель хлопчика Джамаля аль-Ашкар - це тільки верхівка айсберга і крапля в морі дезінформації, брехні і подвійних стандартів у взаємодії з проблемами і подіями.

І тут хочеться поставити запитання, зокрема - тим, хто збирається і наважується вести переговори зі злочинним режимом Асада - вбивцею дітей. Звідки у вас беруться така зухвалість і бажання йти на переговори з режимом, який вбиває дітей? Невже ви йдете на переговори з ним, виходячи з політичних міркувань (фікх сіясій)? Або все ж ваші дії пояснюються політичним тиском Америки на вас? Якщо ви скажете, що йдете на це виходячи з вашого політичного розуміння сирійської реальності, то горе вам і вашим міркуванням. Клянуся Аллахом, вас необхідно взяти під законну опіку, бо недоумкуватих потрібно брати під опіку! Якщо ви скажете, що причиною ваших намірів або рішень піти на переговори є американський тиск, то ми скажемо вам: «Нехай Америка тисне стільки, скільки хоче. У нас немає більше нічого, крім своїх дітей, яких ми даруємо Всевишньому Аллаху, а потім - благословенному Шаму, земля якого напоєна кров'ю сподвижників (сахабів) з часів її відкриття Ісламом». Невже ви будете спілкуватися з режимом, який вбиває, влаштовує голодомор, виганяє і принижує своїх громадян? Невже ви будете спілкуватися з вбивцею Джамаля аль-Ашкар, Айлана Курді і десятків тисяч інших дітей?!

Що ж стосується мусульманських правителів, які дивляться на це з виряченими очима як глядачі - саудівський король Сальман, президент Ердоган, король Абдуллах та еміри країн Затоки з числа найманих слуг, - то що скажеш бездушним померлим або агентам? Від мерця не варто чекати чогось, а агент служить інтересам Америки в Шамі і душить своєю блокадою, облогою і бойкотом жителів Сирії. Таким людям нічого не варто говорити, окрім погроз: «Згадайте смерть Каддафі. Хай спотворить Аллах ваші обличчя! Невже ви не боїтеся того, що і до вас прийде той день, коли ваші діти опиняться загиблими і покаліченими від рук Америки і західних держав?!».

Порятунок наших дітей неможливий інакше, крім як тільки за допомогою держави, яка буде керуватися Ісламом, а не диктовку Заходу і його агентів. Халіфат Посланника Аллаха ﷺ зможе забезпечити щасливе і благополучне життя для них. Тільки в ньому ми досягнемо величі, захисту і безпеки для нашої релігії, майна, честі і життя людей похилого віку, дітей і жінок.

Хізб ут-Тахрір, який працює над встановленням цього Праведного Халіфату за методом пророцтва не шкодуючи сил, закликає вас, заради Аллаха, до величі на цьому світі і в світі вічному.

Аллах, змилуйся над нашими мучениками, дітьми, дружинами і старими! Аллах, даруй нам якнайшвидшу перемогу в Шамі і в інших мусульманських країнах!

Спеціально для Центрального інформаційного центра Хізб ут-Тахрір
Д-р Фарадж Мамдух
19 Раджаб 1437
26.04.2016

Головне меню