О вчені та старійшини країни Двох Святинь! Це Обама завітав володарювати над вами! Так що ж ви скажете?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У підсумковій заяві саміту країн Перської затоки і США було підкреслено стратегічне партнерство між ними для досягнення стабільності і безпеки.

Вчора ввечері в палаці Ед-Дір'ія в Ер-Ріяді завершив свою роботу Саміт лідерів держав-членів Ради співробітництва арабських держав Арабської (Перської) затоки (ССАГА (П) З) і президента Сполучених Штатів Америки. Під час роботи саміту були підкреслені досягнення стратегічного партнерства між двома сторонами, метою якого є досягнення стабільності, безпеки і процвітання регіону (Ер-Ріяд, 22.04.2016).

Коментар: Це - звернення до впливових людей саудівської держави, до вчених, факіхів, політичних діячів, військовослужбовців і до кожного, хто пов'язаний з турботою про справи і інтереси людей. Звернення до тих, хто веде розмови про державну політику та політичні позиції, зокрема - до вчених, які видають фетви, пов'язані з питаннями Ісламської Умми, політичними подіями і діями правителів.

Я звертаюся до всіх вас і питаю вас, заклинаючи вас Аллахом: ви розумієте, що відбувається навколо вас?! Чи знаєте ви, навіщо Обама приїхав і був присутній на раді країн Перської затоки? Ви розумієте, до чого призведуть розмови про «боротьбу з тероризмом» і про політичну кризу в Сирії, Іраку та Ємені? Чи знаєте ви, що відбувається в двосторонніх відносинах між Сполученими Штатами і Саудівською державою?

Чи розумієте ви, що означають ці розмови, кроки і політичні дії? Якщо ви розумієте все це, то це - добре, тому що це означає, що ви також розумієте те, якими мають бути ваші позиції по відношенню до того, що відбувається. І це ваше усвідомлення і розуміння вам неодмінно нагадає те, що Америка є ворогом Ісламу і мусульман, що вона управляє вашими країнами і що вона відчайдушно намагається отримати всі багатства цих країн. Вона робить все, щоб ваші землі залишалися ринком збуту для їх товарів і послуг, вона використовує вас, ваших впливових осіб, а також вашу військову і розвідувальну силу для здійснення своїх планів в Іраку, Ємені та Шамі. Ваше усвідомлення також має підказати вам, що Америка не бажає вам блага, як вона бажає цього для себе і свого народу, і вона не послала свого світового лідера для того, щоб обговорити з вашими правителями те, як прислужитися вам. Навпаки, вона приймає рішення, вона забороняє і наказує...

Але якщо ви, саудівські вчені, правознавці, генерали та інші володарі сили і впливу - якщо ви скажете, що ви не усвідомлюєте всього цього, що ви не розумієте, що відбувається, то ви брешете. Ви знаєте і розумієте, що ваш саудівський правитель діє виключно за наказом Америки і відповідно до її планів. Він направляє своїх дітей в пекло, якщо цього хоче Америка. Ці правителі витрачають нафтодолари туди, куди хоче Америка, для того, щоб врятувати цього лідера - США, - підтримати його, врятувати їх президента і країну від падіння. Ці правителі використовують кошти і війська для того, щоб прислужитися планам США зі знищення і поділу регіону. Ви прекрасно розумієте це, однак ви підкоряєтеся вашому королю, а не Аллаху! Ви підкоряється тим, кому підпорядковується ваш король, - американцям і європейцям! Ви ведете себе подібно до глухих, німих, і сліпих статуй.

Однак якби ви діяли відповідно до ваших правильних усвідомлень, то ви б обрали правильні позиції, і ваше становище та становище Ісламської Умми було б зовсім іншим. І тоді вороги Умми і ваші вороги не змогли б узяти гору над Уммою. Тоді навіть каміння і дерева боролися б разом з вами, особливо якщо б ваша позиція ґрунтувалася на ісламській акиді, наказах і заборонах Аллаха, на Корані, Сунні, одностайності сподвижників і на шаріатській аналогії (кияс).

А оскільки ви робите аналогію, засновану на брехні, ваші очі осліпли, а вуха оглухли, то ви не чуєте наказів Аллаха, ви не бачите звільнення від рабства іудеїв, християн і невірних, ви задовольняєтеся приниженням, ви їсте те, чим вас годують, ви продалися і воюєте зі зброєю, яку вони зробили для вас, живете в містах, які вони побудували для вас, і прямуєте за ними як худоба. Вони пасуть вас там, де хочуть, і ви скуштуєте бід від ваших рук, горе вам!

Я прошу Всевишнього і Всемогутнього Аллаха про те, щоб Він повернув вас до істини, врятував вас від ваших правителів-гнобителів, щоб потім ви працювали для їх повалення, дотримувалися тільки наказів Аллаха і працювали для відновлення правління по тому, що послав Аллах, шляхом встановлення халіфату на основі методу пророцтва.

Всевишній Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاءَ تُلْقُونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءَكُمْ مِنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ أَنْ تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّكُمْ إِنْ كُنْتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَادًا فِي سَبِيلِي وَابْتِغَاءَ مَرْضَاتِي تُسِرُّونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَأَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ وَمَا أَعْلَنْتُمْ وَمَنْ يَفْعَلْهُ مِنْكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاءَ السَّبِيلِ ١

«О ті, які увірували! Не беріть ворога Мого і ворога вашого своїм покровителем і помічником. Ви відкриваєтеся їм з любов'ю, хоча вони не вірують в істину, яка з'явилася вам. Вони виганяють Посланника і вас за те, що ви вірите в Аллаха, вашого Господа. Якщо ви виступили, щоб битися на Моєму шляху і здобути Моє вдоволення, то не відчувайте до них любові потайки. Я знаю те, що ви приховуєте, і те, що ви оприлюднюєте. А хто з вас робить таким чином, той збився з прямого шляху» (60:01),

وَلا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لا تُنْصَرُونَ ١١٣

«Не схиляйтеся на сторону беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів і помічників, крім Аллаха, і тоді ніхто вам не надасть підтримки» (11: 113).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад ібн Ібрагім - країна Двох Святинь
18 раджаб 1437
25 апрель 2016

Головне меню