Учасники конференції, знайте, що ви берете участь у змові проти мусульман!

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

З ім’ям Аллаха – Милостивого і Милосердного

Новина: Міжнародний союз мусульманських вчених (МСМУ) на саміті Організації ісламського співробітництва (ОІС), проведеної в Стамбулі під головуванням Туреччини, закликав до реалізації ідеї «єдності і солідарності» у всіх мусульманських країнах і серед їх населення.

Анатолійське інформаційне агентство передає, що МСМУ дотримується атмосферного настрою цього саміту, який стартував у четвер.

МСМУ закликав рівнятися на надії народу, що прагне до свободи і змін, поряд з виконанням всього необхідного для реальної співпраці між країнами, а також усунути політичні та економічні перешкоди, підкреслюючи те, що необхідне їм співробітництво сприятиме зміцненню та раціональному використанню ресурсів кожної країни.

Коментар: Організація ісламського співробітництва включає в себе 57 мусульманських країн, розташованих на чотирьох континентах. ОІС була заснована в Рабаті (Марокко) в 1969 році на першій зустрічі лідерів ісламського світу. Дана зустріч була реакцією на спробу сіоністів спалити мечеть аль-Акса у серпні 1969 р.

Основними цілями цієї організації відповідно до її статуту, прийнятого на XI саміті країн ОІС, який відбувся у березні 2008 року в Дакарі, є: «захист істинного образу Ісламу; реагування на спроби спотворити образ Ісламу; заохочення діалогу культур і релігій» і «повага права на самовизначення; невтручання у внутрішні справи, а також поваги суверенітету, незалежності і територіальної цілісності кожної з країн-учасниць».

Серед цілей також зазначено наступне: «... висловлювати підтримку прав народів, прописаних в Статуті ООН і міжнародне право».

Ісламський саміт є найвищим органом ОІС і включає в себе зустріч королів, глав держав та урядів і проводиться раз на три роки для обговорення і прийняття рішень.

Даний саміт приймає формальний характер, будучи скликаним в певні періоди, а не у відповідності з подіями і лихами, що випали на долю мусульманського світу протягом багатьох років. І його цілі не збігаються ані з прискоренням перебігу подій в ісламському світі, ані зі зміною планів ворогів Умми в боротьбі з Ісламом і його прихильниками під клеймом «тероризму».

Однією з цілей саміту є діалог культур і повага до суверенітету країн-учасниць. В результаті ж ми бачимо лише осуд і постанови, яких не достатньо для повного і швидкого вирішення криз і страждань, що відбуваються серед ісламських народів усього світу.

Ще однією метою виступає підтримка прав народів, закріплених в Статуті Організації Об'єднаних Націй та міжнародному праві. Але вони не забезпечать мусульман правом, визначеним у Корані і Сунні Посланника Аллаха ﷺ. Закони міжнародного права і ООН займають більш важливе положення на цьому так званому «ісламському» саміті, ніж закони Шаріату. Адже ці правителі не в змозі відійти від підпорядкування своїм господарям.

Саміт закликає до захисту Ісламу через міжнародні місії. Але таким чином не повернути Уммі її честь і велич та не привести її в стан, в якому був б забезпечена захист її прав і земель.

МСМУ закликав до реалізації «єдності і солідарності» у всіх мусульманських країнах і серед їх населення. Однак цей заклик складно досягається за існування подібних цілей відповідно до статутів, що належить західним країнам, і відповідно до політики колонізаторів, яка будується за правилом «розділяй і володарюй», хоча учасникам конференції може здатися, що їх закликають об'єднатися навколо солідарності, щоб боротися тільки за Іслам.

Учасники конференції! Щоб ви знали - ви є учасниками змови. Палестинське питання доводить ваші невдачі з моменту вашого утворення. Нам не потрібно перераховувати всі ті проблеми, які випали на долю мусульман за ці десятиліття, коли їхні правителі і вчені втратили мужність. О ті, хто організував цю зустріч на території світської Туреччини і хто задовольняється критикою та осудом вбивств, скоєних окупаційними силами у всіх окупованих палестинських територіях; о ті, хто описує єврейське утворення «Ізраїль» як грубе порушення IV Женевської конвенції і міжнародного права замість того, щоб описувати його відповідно до Шаріату, - вам би слід було оголосити про встановлення релігії і звільнення всіх мусульманських територій від окупантів!

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Рана Мустафа
11 Раджаб 1437
18.04.2016

Головне меню