Умма повинна наказувати своїм правителям допомагати народові Шаму! І тим паче – її молодь!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Сайт www.aljazeera.net повідомив, що «кілька арабських і світових столиць стали свідками страйків і акцій протесту на знак солідарності з містом Алеппо, яке протягом декількох днів піддається жорсткому бомбардуванню літаками сирійського режиму і Росії, від чого не вціліли ані лікарні, ані медичні чи цивільні установи.

І на світанку в неділю група осіб з Туреччини організувала захід під назвою «Зустрінемося на ранковій молитві заради Алеппо» в мечеті Міхрімах Султан на знак солідарності з Алеппо.

Учасники заходу підняли банери в будівлі мечеті, на яких було написано: «Хай живе сирійський опір, що триває вже шостий рік!» І «Майбутнє - за Ісламом».

Протестувальники спалили російський прапор і зображення президента Володимира Путіна і підняли гасла проти Росії, Ірану і Сполучених Штатів Америки», – www.aljazeera.net/ від 01.05.2016.

Коментар: У ці дні Алеппо переживає вбивства, переслідування і знищення, від яких пересихає чорнило через увесь жах переданих новин про мусульман. Зруйновані будинки, сотні невинних людей вбито під завалами, а безжальні злочинні руки дотяглися до лікарень і центрів опріснення води. Все це відбувається в спробі завоювати цей благородний народ, який ніколи не стане на коліна, крім як тільки перед Аллахом.

Заступник міністра закордонних справ Росії Геннадій Гатілов сказав у своїй заяві: «Ми не будемо чинити тиск (на сирійський режим, щоб зупинити авіаудари), оскільки слід розуміти, що те, що відбувається тут, є боротьбою з терористичною загрозою». Він зазначив, що «ситуація в Алеппо потрапляє під протистояння терористичній загрозі», - передає «France 24» (www.france24.com/) від 01.05.2016.

Вони холоднокровно вбивають мусульман, прикриваючись тим, що назвали їх опір тероризмом! А хіба те, що робить тиран Башар і його союзники, не є тероризмом?! Про яку терористичну загрозу вони говорять?! Що ж їх так налякало, що вони стали кидати бомби і ракети та вбивати невинних дітей і жінок?!

Ці люди довго зверталися за допомогою до арабських правителів, однак вони нічого не зустріли, крім зневаги та байдужості до їх крові, яка ллється у дітей, молоді та жінок.

Говорячи ж про ставлення народів в ісламських країнах, то воно було різним: акції протесту і страйки, що критикують дику агресію Росії і США і тих, хто підтримує їх або прислуговує їм в інтересах і на благо супердержави - США. Те, що сталося в Стамбулі, підтверджує, що народи - в одній долині, а їхні правителі - зовсім в інший, тому що людьми рухає доктрина, і зв'язок між мусульманами все ще живий і вони страждають від труднощів, які відчуваються їх братніми народами в будь-якій точці земної кулі, не дивлячись на межі, що розділяють їх. Правителів ж приводять в рух доручення їх панів, чиї інтереси вони і втілюють, навіть ціною крові своїх народів.

Однак народи сьогодні не повинні залишатися скутими і обмеженими настільки, наскільки вони тільки можуть зробити: молитва в мечеті, засудження, протести, в яких вони закликали б держави-агресори припинити свою ворожнечу. Більш того, народи повинні чинити тиск на своїх правителів, щоб ті допомогли їх братам і зібрали армії для їх захисту.

Алеппо, Гута, Палестина, Ірак, Ємен ... Цей список можна продовжувати. Всі вони закликають до тих, хто міг би захистити їх від ворогів, які не переслідують нічого іншого, крім пролиття крові мусульман, грабунку багатств їхніх країн і розділу їх земель.

Алеппо став сьогодні свідком малодушності правителів мусульман перед проблемами своїх народів. Однак настав час народам створити дієву потужну силу зі своєї молоді, яка вже тривалий час допомагає своїй релігії, заявляє слово істини і піднімає Ісламську Умму до висот, щоб вона керувала і панувала законами свого Господа і світлом Його прямого шляху. І тоді ця молодь стане зброєю, яку Умма виставить перед обличчям цих ворогів, які планували і продовжують планувати винищення Умми - власниці найбільшої культури. Але вороги зазнають краху, адже Ісламська Умма - найкраща з громад, виведених для людей, і скоро, з волі Аллаха, вона знову стане такою.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Зінат Саміт
26 Раджаб 1437
03.05.2016

Головне меню