Сирійський народ зустрічав тисячі європейських біженців!

Ряди наметів в таборі біженців Другої світової війни в Нусейрат 1945 р

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: З моменту початку війни в Сирії п'ять років тому мільйони біженців прагнули досягти берегів Європи по морю або по суші, через Туреччину і через Середземне море, просячи допомоги у Старого Світу. Можливо, європейці «згадають добро», проявлене до них, але, на жаль, надія сирійців була марною. Понад сімдесят років тому за тим же самим шляхом, але в протилежному напрямку, йшли біженці. І тоді це був не сирійський народ, а європейці.

Сайт «Public Radio International» (PRI) 26 квітня в четвер опублікував звіт, в якому показуються умови життя європейських біженців на той час. Тоді Близькосхідне агентство допомоги під час Другої світової війни організувало табори в Сирії, Єгипті та Палестині, щоб вони стали притулком для тисяч європейських біженців.

На закінчення звіт нагадує про подібність вчорашнього і сьогоднішнього днів. Становище біженців сьогодні ідентично положенню тих європейських біженців у таборах Близького Сходу. Всі з них прагнуть, по можливості, до нормальних умов життя. За даними Міжнародного агентства у справах біженців Організації Об'єднаних Націй, сьогодні існує близько 500 тисяч біженців з Сирії, зареєстрованих в таборах. І є близько п'яти мільйонів, які змушені були залишити свою країну з початком війни в Сирії.

Коментар: Сьогодні світ і інформаційні агентства гудуть щоденними новинами про біженців з Сирії в Європу і про те, як повинні зустрічати їх ці країни. Є ті, які вимагають закриття кордонів перед ними, застосування гумових куль і сльозогінного газу, і деякі країни дають їм відмову і застерігають від них. А інші вимагають тільки прийняття біженців-християн, і є такі, які вимагають обшуку як їх тіл, так і розумів з метою виявлення терору. І неможливо утримати сльози, бачачи цих біженців, що йдуть в Європу.

Можливо, потрібно нагадати європейцям, їхнім країнам і урядам, засліпленим капіталізмом, про людські цінності і про те, як вони вступили на наші землі, перебуваючи в скрутному становищі, і як ми зустріли їх згідно з нашим ісламським нравом, навіть після руйнування ними Ісламу в наших країнах. Залишки Ісламу спонукали нас зустріти їх, поважати їх, дати їм їжу без фіксації всього цього на камеру і без трансляції по телебаченню, яке їх ненавидить, як це вони роблять сьогодні з біженцями Сирії. Ми хочемо нагадати їм, що Іслам, коли завойовував християнські країни, не влаштовував різанину народу ні в Палестині, ні у Візантії, ні в інших країнах. А вони для корінного народу Андалусії (а не тільки для арабів-завойовників) влаштували обшуки і закопували їх живцем, а решту після принижень, пограбувань і зґвалтувань змусили залишити Андалусію.

Ми скажемо їм, що знання не подібні до невігластва. Ми знаємо вашу нелюдську сутність і ми впевнені, що ваша інтелігенція знає нашу людську натуру, і ми хочемо нагадати їм. Хіба ви не знаєте, що сирійський народ стікається в Європу та інші країни, тікаючи від лави смерті, яку вивергає на них «європейська» Росія? Хіба ваша інтелігенція і ваші політики не знають, що за злочинами Асада стоїть ваш союзник і ваш друг - Америка? Хіба ви не знаєте, що ваше мовчання щодо його злочинів ось уже більше п'яти років штовхає його і далі здійснювати ці злочини, внаслідок чого ці біженці вирушають у ваші країни? Хіба ви не знаєте, що деякі біженці з Палестини відправляються в Ємен, шукаючи притулку від єврейського утворення, створеного вами на землях Палестини? Чи ви думаєте, що ми не знаємо, що кожен снаряд режиму Асада і єврейського утворення вироблений в Європі, або Америці, чи Росії? І що саме ці снаряди, які змушують людей іммігрувати до вас, даються Асаду і єврейському утворенню в якості подарунка?

Потім ви дорікаєте нам за те, що деякі свої фінанси ви витрачаєте на тих біженців. Клянуся, це - величезна справа, коли ви забезпечуєте Асада снарядами і бомбами, які змушують нас іммігрувати, а потім ви піднімаєте шум через тих мігрантів, які прибувають до вас. Хоча з тих мільйонів, яких ви змусили покинути країну, прибуває до вас мала кількість. Ви забуваєте нашу історію, наше благородство і то, як ми вас зустріли у важкий для вас час. Чи ви думаєте, що ми не знаємо, що ті правителі, які не дають нам втілювати Іслам, вкладають гроші, отримані від наших податків, нашого газу і нашої нафти у ваші банки?!

Або ви не чули кілька днів тому заяви міністра закордонних справ Саудівської Аравії про те, що 750 мільярдів доларів Саудівської Аравії лежать в казначейських облігаціях США і в інших американських активах? Хіба ви не чули про документи Панами і про те, що наші правителі розкрадають наше майно, а потім вкладають його в ваші банки в Швейцарії і інших країнах? Ви витрачаєте на тих біженців крихти від лишку з тих поцуплених грошей!

Або ви боїтеся терору, подібного до вибухів в Брюсселі і Парижі? Під час тих вибухів було вбито стільки, скільки їх буває після вашої однієї повітряної атаки на Алеппо, Ракка та інші регіони Сирії? Ви думаєте, що ми не стежимо за новинами? Хто обстріляв лікарню в Алеппо кілька днів тому? Деякі європейці хотіли повісити провину на російських злочинців, але ті злочинці заявили, що вони помітили літак міжнародної коаліції на чолі з США над Алеппо в той самий день, коли була обстріляна лікарня! Це британський літак, або французький, або американський? Одна ваша атака більше, ніж вибухи в Брюсселі і Парижі! Потім, хто є причиною терору? Хіба ви не знаєте, що ваші розвідувальні органи вправні у виробництві терору? Хіба ви не знаєте, що ваша політика расизму стосовно мусульманських громад, політика боротьби з ними, з шаріатським одягом і навіть з м'ясом халяль показують ваш вузький кругозір? Потім ви дивуєтеся: чому нас вбивають ті, хто живе серед нас! Хіба ви не вбиваєте їх вдень і вночі? Хіба ви принижуєте їх в кожній справі, в кожній дії, і рух «ПЕГІДА» не є останнім прикладом цього?! Ви виступаєте проти мечетей, незважаючи на те, що церков у Сирії більше, ніж самих християн, які моляться в них. Хіба ви не знаєте, що в маленькому містечку Шама, в якому двісті або триста християн, більше однієї церкви: у ортодоксів (православних) - церква, у католиків - церква і у вірмен - своя церква. Ви думаєте, що ми не знаємо, що в Москві всього лише чотири мечеті на півтора мільйона мусульман і що російська влада не дозволяє більше за це?!

Європейці дуже сильно помиляються, коли бурчать на біженців і подають їм залишки своєї їжі, коли вони ставлять весь світ на ноги і скликають безперервні з'їзди через острах перед Ісламом. Помиляються вони, якщо думають, що ми не знаємо всіх згаданих нами фактів. Але те, що ми не згадали, набагато більше європейських злочинів по відношенню до мусульман, чия кров ллється рікою на догоду європейській  та американській політиці. Помиляються вони, коли думають, що ми цими словами бажаємо помсти. Ми несемо як дороговказ і світло. Як Пророк ﷺ не мстив курайшитам після відкриття Мекки, так само і мусульмани не мстилися своїм ворогам і обходилися з ними згідно із законами Ісламу. Але закони ісламу не втілюються не тому, що ми слабкі. Мусульмани мають силу, яка може покласти край всім тим, хто бажає бути як Бану Кайнука' і Бану ан-Надир. Іслам має милосердя і силу, що і змушує нас прощати нашим ворогам. Але після того, як ми переможемо їх!


Для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір написав Ісам аль-Бухарі
24 раджаб 1437
01.05.2016

Головне меню