Хто може бути більш несправедливим за того, хто забороняє у в мечетях Аллаха поминати ім’я Його и прагне зруйнувати їх??

Новини та коментарі
Друкарня

وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّن مَّنَعَ مَسَاجِدَ اللّهِ أَن يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِي خَرَابِهَا

«Хто може бути більш несправедливим за того, хто забороняє у  мечетях Аллаха поминати ім’я Його и прагне зруйнувати їх??»

Новина: Декілька днів потому редакція радіо «Азатлик» отримала копію об’яви, повішаної на двері однієї із мечетей у Андіжані, в якій говориться наступне: «Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Не допускайте ваших дітей та божевільних у ваші мечеті»».

Похожі об’яви були розвішані одночасно і на дверях багатьох інших, де об’явилися і виконавці, які не допускали туди маленьких дітей і навіть юнаків у 16–18 лет під приводом вищевказаного хадісу!

За словами очевидців, такі ж об’яви розвішані у декількох мечетях у двох областях країни – Фергані та Андіжані.

Незважаючи на те, що заборона дітям молодше 17 років відвідувати мечеті існує у країні вже кілька років, проте повідомлення, які дійшли до «Азатлик», вказують на існування цілої кампанії проти мусульман, у якій завербована та задіяна низка працівників навчальних закладів та МВС.

Так, викладачі визнають, що від них вимагають не випускати дітей на п’ятничні молитви під приводом порушення навчальної програми.

Коментар: Корумпованість та злочинність застосовуваної над мусульманами Узбекистану політики з боку диктаторського режиму тирана Карімова вже відома усім. Проте заборона юнакам відвідувати мечеті – це найогидніший вчинок, на який пішов режим з метою віддалити дітей від їх релігії і не допустити того, щоб вони росли у правильному вихованні та покорі Аллаху. Хоча ця заборона діє вже давно, проте новим тут є «підкорення» бажанням режиму шаріатських текстів для виправдання огидних вчинків влади.

Незважаючи на те, що шаріатські закони, пов’язані з намазом та відвіданням мечетей, абсолютно ясні, проте жалюгідна купка людей, на жаль, взялась, за власною ініціативою, викривляючи закони Шаріату та недоречно приводячи тексти заради догоджання своєму хазяїну Карімову, забороняти те, що дозволив Аллах. Ми питаємо у цієї купки людей: хіба не є ваджібом юнакам та дівчатам, які досягли половозрілого віку, дотримуватись наказів та заборон Аллаха? Хіба це– не фард для мусульман, не виконуючі який – грішники, а відкидаючі його – невірні? Тоді яким чином ви додумались юнакам, які досягли віку 14–18 років, заборонити п’ятничну та інші молитви, у той час як мусульмани у даному віці вже зобов’язані виконувати молитви та інші фарди? Як же ви розумієте хадіс «Не допускайте ваших дітей та божевільних у ваші мечеті»?

Ми говоримо вам, о лжеулеми! Горе вам за те, що ви коїте! Ви вигадуєте брехню на Аллаха в угоду тирану Карімову! Горе вам!

وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّن مَّنَعَ مَسَاجِدَ اللّهِ أَن يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِي خَرَابِهَا أُوْلَـئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَن يَدْخُلُوهَا إِلاَّ خَآئِفِينَ لهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ

«Хто може бути більш несправедливим за того, хто забороняє у в мечетях Аллаха поминати ім’я Його и прагне зруйнувати їх? Їм варто було б входити туди лише з почуттям страху. Ганьба їм у мирському житті та великі муки в Останньому житті» (02:114)

Вчені – це спадкоємці пророків, і їх обов’язок – розтлумачувати положення релігії, надавати допомогу істині та спонукати молодь до відвідання мечетей, але, на жаль, ви робите рівно навпаки! Замість того, щоб наказувати робити схвалене та засуджувати заборонене, ви відсторонюєте від схваленого та поширюєте зло!

Напослідок, о наші брати в Узбекистані!

Ви є свідками і навіть переживаєте усі невиносні тяготи корумпованої та злочинної системи, яка навалилася на вас. Ви бачите, як лютує гніт та несправедливість, які зростають день у день. Вже навіть не викличе подив, якщо завтра вони закликатимуть залишити молитву та приведуть для цього аяти та хадіси, , бо їх мет ясна – відсторонити Умму від релігії Аллаха та зіпсувати її!

Сьогодні вирозумієте, наскільки огидні рукотворні закони, із з нетерплячістю чекаєте повернення Ісламу на арену життя. Не впадайте у відчай в милості Аллаха, адже здатність темряви– неминуче розвіятися.

Лише Праведний Халіфат за методом пророцтва здатний покласти край цьому гніту та пригноблювачам, повністю втілити закони шаріату та піднести слово Аллаха на землі. Так працюйте разом з тими, хто старається на цьому шляху, і надайте допомогу Аллаху, щоб Він, Субханаху ва Тааля, дарував нам Свою обіцянку!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

«О ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і зміцнить ваші стопи» (47:7)

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ваша щира сестра
14 Шаъбан 1437
21.05.2016

Головне меню