Аль-Джубейр: Росія – наш сусід, наші стосунки – історичні

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр підтвердив прагнення саудівської Аравії просувати стосунки з Росією на більш високий рівень в усіх областях. Як повідомляє «Islammemo.cc», про це він заявив 26.05.2016 на спільній прес-конференції на чолі з МЗС Росії Сергієм Лавровим у Москві за підсумками засідання міністерського стратегічного діалогу Росія – Рада співпраці арабських держав перської затоки (РСАДПЗ).

«Ми вважаємо Росію сусідньою державою, у нас є історичні зв’язки, а також існують спільні інтереси між Росією та країнами РСАДПЗ», – сказав аль-Джубейр, додавши: «Є консенсус з Росією у боротьбі з тероризмом, і Королівство також налаштовано на проведення консультацій по спірним з Росією питанням навколо Сирії, Ємену та Ірану».
«Необхідно після припинення військових дій відновити переговори з метою здійснення політичного перехідного процесу у Сирії», – сказав аль-Джубейр.

Коментар: З тієї миті, як Сальман ібн Абдуль-Азіз прийшов до влади, а слідом за цим Адель аль-Джубейр очолив саудівське МЗС, його зустрічі та заяви активізувались так, що ЗМІ бігають за ним в кожному із його засідань та прес-конференцій. Аль-Джубейр активними візитами та заявами створює враження, нібито він– держсекретар США Джон Керрі, а його країна – перша у світі і у ній сконцентрована уся світова міць! Проте гірка правда говорить про те, що якщо б аль-Джубейр усвідомлював істинну позицію, яку займають Саудія та він сам, то мовчав би перед ЗМІ і сидів би на місці.

Росія вбиває, руйнує, спалює та виганяє мусульман із їх домів у мусульманських країнах, а аль-Джубейр пишається стосунками з нею! Більше того, він перебуває в одному окопі з нею у війні проти Ісламу! І він же безсоромно бореться разом з євреями у їх війні проти Ісламу! Міністри та правителі мусульман докотились до того, що їх вірність та щирість службі своїм хазяям не дозволяють їм навіть трошечки відхилитись від виконання їх наказів та здійснення їх планів. Схожим було положення арабів часів джахілії, коли серед них були персидські та римські агенти, проте не усі арабські правителі того часу були агентами, вони не виконували беззаперечно усі накази хазяїв. Навпаки, серед правителів були люди, які відкидали служіння кому- небудь, усвідомлювали власну гідність. Мужні та хоробрі, які давали обітниці та вступали до союзів проти гніту на боці пригнобленого доти, доки позбавлений свого права не отримував його назад!

А сьогодні у арабських та мусульманських міністрів та правителів нема ані честі, ані доблесті, ані мужності! Кров мусульман, яка проливається на їх очах, не зсунула з місця жоден мусульманський танк, жодного мусульманського солдата! Правителі якщо і активізують свої танки та солдатів, то лише за наказом своїх хазяїв або ж лише проти своїх народів на благо ворогів!

وَإِذَا رَأَيْتَهُمْ تُعْجِبُكَ أَجْسَامُهُمْ وَإِن يَقُولُوا تَسْمَعْ لِقَوْلِهِمْ كَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُّسَنَّدَةٌ يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْ هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قَاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّىٰ يُؤْفَكُونَ

«Коли ти дивишся на них, їх тіла захоплюють тебе. Коли вони говорять, ти чуєш їх слова. Вони подібні до притулених колод. Усілякий крик вони вважають оберненим проти них. Вони є ворогами – стережіться ж їх. Нехай погубить їх Аллах! До чого ж вони відвернуті від істини!» (63:04)

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Салім
22 Шаъбан 1437
29.05.2016

Головне меню