Туреччина прагне захистити свій інтерес, а не Шаріат Аллаха. Чи отримає вона користь від цього?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Туреччина, намагаючи розрішити розбіжності з Росією та «Ізраїлем», бажає здійснити свої інтереси, але при цьому швидке досягнення згоди з єгипетським режимом малоймовірно.

Про це 29.06.2016 у телепрограмі «Без кордонів» на каналі «Аль-Джазіра» заявив голова Центру стратегічних досліджень Близького Сходу (м. Анкара) Шабан Кардаш. Кардаш нагадав, що прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим у своїй першій заяві після вступу на посаду прем’єра вказав на то, що зменшення зовнішніх ворогів є пріоритетним питанням його програми, підкресливши, що існуючі проблеми – не в інтересах Туреччини та наносять величезної шкоди у багатьох сферах, особливо – в економічній. Кардаш також відзначив, що швидкі просування, які спостерігаються у турецько-російських стосунках, вказують на те, що обидві країни вже не у змозі витримати кризу, що склалася.

Згідно до заяви Кардаша, сирійське питання є важливим чинником у нормалізації стосунків між Анкарою та Москвою, де перша покладає надії на конструктивну роль Росії у тиску на сирійський режим з метою схилити його до політичного врегулювання. При цьому варто взяти до уваги, що російсько-іранська підтримка режиму не увінчалась успіхом і не покінчила з воюючими повстанцями протягом останніх років.

«Турецький уряд бачить, що США не турбують турецькі інтереси та її хвилювання навколо курдського питання, тому для Анкари корисно відкрити нові шляхи для зближення з Росією та визначити нові ходи», – додав Шабан Кардаш.

Тим часом, голови МЗС двох держав підкреслили необхідність нормалізації стосунків між двома державами, які були обірвані протягом багатьох місяців, а також вказали на важливість політичної та військової координації між сторонами у сирійському питанні. Як повідомляє «Аль-Арабія», про це була досягнута домовленість між міністрами закордонних справ Росії та Туреччини– Сергієм лавровим та Мевлютом Чавушоглу на першій зустрічі, яка відбулась після розриву стосунків, у м. Сочи 01.07.2016. За підсумками цієї бесіди голови зовнішньополітичних відомств поголосили, що мають намір продовжити нормалізацію двобічних стосунків, а також відновити діяльність робочої групи по боротьбі з тероризмом та «відокремити опозицію від терористів у Сирії». Як повідомляє «ТАСС», за словами Чавушоглу, позиції Росії та Туреччини стосовно того, кого вважати екстремістами у Сирії, співпадають.

«Туреччини та Росія повинні діяти разом для того, щоб знайти політичне рішення сирійської кризи», – сказав Чавушоглу.

Коментар: Тим часом у Стамбульському аеропорту – три вибухи! У Палестині на окупованих територіях вбита дівчина! Місто аль-Халіль – в облозі! В Алеппо – більше двадцяти загиблих внаслідок авіанальоту російських літаків на міський ринок та цілого ряду нескінченних атак та вбивств! Так про які ж інтереси веде мову Туреччина? Адже головна причина того, що відбувається сьогодні у Палестині та Сирії, – це Туреччина. Бо це відбулось після того, як Стамбул кинув Шам та інші території, які належали йому протягом багатьох сторічь, на розтерзання вовкам-іудеям та неохрестоносцям! І ми бачимо, як турецька армія, яка відновила свої сили після падіння її батьківщини – Османського Халіфату, – замість того, щоб стояти на захисті свого народу у Палестині та Шамі, скерувати свої літаки на війну проти куфру та злочинів руських, висунути свої військові кораблі для допомоги мусульманам Палестини, розкриває обійми ворогам мусульман! «Туреччина, намагаючись розрішити свої розбіжності з Росією та «Ізраїлем», бажає здійснити свої інтереси». Які такі турецькі інтереси»?! Навпаки, це в інтересах ворога – відвести у бік Туреччину та її армію та не діяти перед ворогами, які замислюють проти мусульман зло! Хіба не сказав ворог Аллаха Путін, що Росія повинна відновити собор св. Софії у Стамбулі? Хіба США не примушують турецький режим визнати гомосексуалістів та не принижують його, зобов’язавши Ердогана та його дружину сісти поруч з жалюгідними гомосексуалістами, які представляють західну культуру та його невір’я? Так який же інтерес здійснила або здійснить Туреччина, коли їй затулили рота так, що вона не у змозі навіть засудити злочини євреїв та Путіна-Лаврова?!

Коли ж сини Ісламської Умми, які перебувають при владі наших країнах, усвідомлять те, що не варто отримувати «привілеї» та розкішне життя в обмін на гнів Аллаха, порушення його Шаріату та прикриття Його ворогів!? Невже ми забули слова Аллаха Тааля:

لَا تَجِدُ قَوْمًا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ كَانُوا آبَاءَهُمْ أَوْ أَبْنَاءَهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِيرَتَهُمْ أُولَئِكَ كَتَبَ فِي قُلُوبِهِمُ الْإِيمَانَ وَأَيَّدَهُمْ بِرُوحٍ مِنْهُ وَيُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ أُولَئِكَ حِزْبُ اللَّهِ أَلَا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

«Серед тих, хто вірує в Аллаха та в Останній день, ти не знайдеш людей, які любили б тих, хто ворогує з Аллахом та Його Посланцем, навіть якщо це будуть їх батьки, сини, брати або родичі. Аллах написав у їх серцях віру та зміцнив їх духом від Нього. Він введе їх у Райські сади, в яких течуть ріки, і вони залишаться там вічно. Аллах задоволений ними, і вони задоволені Ним. Вони є партією Аллаха. Воістину, партія Аллаха – це ті, хто набув успіху» (58:22)?!

Де ж ви, о командири Туреччини – країни великого Мехмеда ель-Фатіха – мешканці цього Рая, який обіцяний Аллахом тим, хто не любить тих, хто ворогує з Аллахом та Його Посланцем ﷺ?! Тоді яке місце ви займаєте перед Шаріатом Аллаха, якщо ви порушили його та миритесь з теми, хто посягнув на вашу честь, зайшов у ваш дім та скинув вашого султана?!

أَلَيْسَ مِنْكُمْ رَجُلٌ رَشِيدٌ

«Невже серед вас нема благорозумного чоловіка?» (11:78).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хашім аль-Баба
28 Рамадана 1437 х.
03.07.2016 р.

Головне меню