Правителі Саудівської Аравії привласнюють гроші мусульман шляхом лихварських операцій, щоб фінансувати американську казну

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Згідно доповідей, оприлюдненим міністерством фінансів США о четвер, третій місяць поспіль зростає кількість казначейських операцій Саудівської Аравії, які проводяться у США.

Інвестиції Саудівської Аравії у казначейські векселя та облігації США на грудень минулого року досягли 102,8 млрд. доларів, що на 2,7% більше, аніж у листопаді того ж року, коли ця сума досягала 100,1 млрд. доларів. До цього у березні минулого року міністерство фінансів США заявляло уперше за останні 40 років про те, що саудівські інвестиції в американські казначейські векселя та облігації складають 116,8 млрд. доларів.

Проголошені міністерством фінансів США цифри зі щомісячних звітів стосуються тільки лише казначейських векселів та облігацій і не враховують інші фінансові вливання в економіку США, будь то в урядові проекти або у приватні, агентство «Аль-Джазіра».

Коментар: Якою ж великою є злочинність правителів Саудівської Аравії та інших країн Перської затоки, які крадуть гроші мусульман заради підтримання Америки та Заходу, що вбивають їх жінок та дітей! Майно мусульман розкрадається через угоди, що укладаються мусульманськими правителями , та постачається у казну Америки по низьким відсотковим ставкам. Це вже не кажучи про т.з. «інші інвестиції», що також підтримують економіку Америки та Заходу.

Правителі Саудівської Аравії та інші правителі мусульман нібито говорять: «О Америка! Вбивай та виганяй жінок та дітей мусульман у Шамі, Ємені, Афганістані, Іраку і де забажаєш, ми надамо тобі будь-яку фінансову допомогу для цього, віднявши гроші у самих же мусульман»! Це у точності відповідає гаслам, якими розкидувався Трамп перед виборами.

Наскільки ж великою є тиранія та безперервна несправедливість!

Нафта та газ та інші природні ресурси, які наявні у великій кількості в ісламських землях, є майном та власністю мусульман, а тому повинні розподілятись серед них, адже це — їх право, дароване їм Аллахом. Сказав Посланець Аллаха:

الْمُسْلِمُونَ شُرَكَاءُ فِي ثَلَاثٍ فِي الْكَلَإِ وَالْمَاءِ وَالنَّارِ

«Мусульмани — співвласники у трьох речах: у пасовиськах, воді та вогні»

Але замість цього правителі та їх наближені користуються усіма благами самі, виключаючи у цьому решту інших людей. О якщо б вони хоча б інвестували ці гроші у мусульманські країни, то, може бути, мусульмани бачили б від цього хоч якусь користь ! Але ні, поверх одного злочину вони роблять іще більший — вони почали допомагати Заходу нашими грошима під гаслом «інвестицій», тим самим надаючи свої послуги ворогам Умми та підсилюючи їх економіку.

Але вони не обмежились лише цим! Ні, вони вклали ці «інвестиції» під відсотки, очікуючи лихварського прибутку (ріба) при укладанні т.з. угод по «купівлі казначейських векселів та облігацій», що вважаються стовпом лихварського фінансування, яке ведеться на користь уряду (згідно капіталістичній ідеї). Сказав Аллах Всевишній:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَذَرُواْ مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ * فَإِن لَّمْ تَفْعَلُواْ فَأْذَنُواْ بِحَرْبٍ مِّنَ اللّهِ وَرَسُولِهِ وَإِن تُبْتُمْ فَلَكُمْ رُؤُوسُ أَمْوَالِكُمْ لاَ تَظْلِمُونَ وَلاَ تُظْلَمُونَ

«О ті, які увірували! Бійтесь Аллаха і не беріть решту частини лихви, якщо тільки ви є віруючими. Але якщо ви не зробите цього, то знайте, що Аллах та Його Посланець об’являють вам війну. А якщо ви покаєтесь, то вам залишиться ваш початковий капітал . Ви не вчините несправедливо, і з вами не вчинять несправедливо» (2:278,279).

Наскільки ж великий злочин правителів Саудівської Аравії та інших мусульман! Вони розграбували багатства Умми, кинули людей та їх країни у бідність, залишили їх жебракувати в інших людей, стукатися у двері інших народів, прибуваючи до них біженцями у пошуках шматка хліба та хоч якоїсь безпеки!

До нинішніх правителів мусульман відносяться слова Посланця Аллаха ﷺ:

مَا مِنْ عَبْدٍ يَسْتَرْعِيهِ اللهُ رَعِيَّةً، يَمُوتُ يَوْمَ يَمُوتُ وَهُوَ غَاشٌّ لِرَعِيَّتِهِ، إِلَّا حَرَّمَ اللهُ عَلَيْهِ الْجَنَّةَ

«Кого б Аллах не зробив пастирем над паствою, якщо той помре обманщиком пастви своєї, то Аллах заборонить йому Рай».

Умма повинна робити кроки назустріч встановленню Праведного Халіфату за метолом пророцтва, який поверне Уммі її благородне життя і дасть їй жити чудовим життям та користуватись благами, дарованими їй Аллахом.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Бахір Салех
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрур у Палестині
23 Джумада аль-уля 1438 р.х.
20.02.2017 р.

Головне меню