Аллах зруйнує підступи Ердогана

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: «Ердоган зустрічається у Стамбулі з Барзані» — під такою назвою aljazeera.net передає новину від 26.02.2017.


Далі повідомляється: «Президент Туреччини Рєджєп Тайіп Ердоган о неділі зустрівся у Стамбулі з президентом Іракського Курдистану Масудом Барзані. За даними турецьких інформаційних агентств, очікується, що Ердоган та Барзані обговорять останні події у Мосулі та Таль-Афарі, наявність елементів «РПК» на півночі Іраку, а також останні події на сирійській арені».

Коментар: Як тільки відбувається якась політична подія навколо Туреччини, ми бачимо суперечливі дії та чуємо суперечливі заяви від Ердогана. Він вихваляє османських султанів не через те, що вони правили Ісламом, а через те, що вони були турками, а також ставить їх на один рівень з Мустафою Кємалєм — злочинцем, зрадником та ворогом Ісламу та мусульман. Ми бачимо заяви Ердогана про те, що Алеппо та Хама — це червона лінія і що він не дозволить повторитися подібному. Насправді він влаштовує змови проти сирійської революції, дешево продає Алеппо в угоду Америці, багато виступає з полум’яними речами, але й той же час жодна із його заяв не принесла Уммі користі у боротьбі проти ворогів. Окрім усього цього, турецька армія слугує інтересам американців.

Не зупинившись на цьому, ми бачимо, до чого прийшов Ердоган у питанні Курдистану. Туреччина страждає від сирійських курдів, які не приховують своїх вимог по створенню автономії на кордоні з Туреччиною, а Америка таємно підтримує їх сепаратистські вимоги. Нема сумнів, що ці події несуть загрозу турецькій політиці, особливо, якщо враховувати , що ці події несуть загрозу турецькій політиці, особливо, якщо враховувати, що Америка спонукає до відокремлення також і турецьких курдів. Після усього цього Ердоган у відповідь на вимогу Вашингтону та під приводом боротьби з «тероризмом» координує свої дії з іракськими курдами. Хіба Ердоган довіряє обіцянкам Америки, що вона ніколи не підтримає створення Курдистану на території Туреччини? Або ж він знає, що Америка не виконує даних обіцянок, і не придає ніякого значення своїм маріонеткам? Але у той же час він задоволений собою, як найвідданішим рабом, навіть якщо при цьому навіює людям, що це не так.

Нема сумнівів, що Ердоган діє під диктовку Америки і ні на йоту не відходить від її наказів. Ми питаємо тих, хто довіряє йому після усього цього: хіба Ердоган та інші правителі мусульман заслуговують довір’я більше Абу Бакра та Умара? Згадайте, як розсердилась велика людина Ісламу Ібн Аббас, який сказав: «Посланець Аллаха ﷺ говорить…», — а дехто заперечив йому: «Сказав Абу Бакр та сказав Умар…». Тоді він відповів їм: «Боюсь, що ось-ось впаде на вас каміння з небес! Я вам говорю: «Сказав Посланець Аллаха ﷺ», — а ви говорите: «Сказав Абу Бакр та Умар!»» (Ахмад).

Повідомляється від Абдуллаха ібн Умара (р.а.), щдо коли люди почали сперечатись з ним відносно деяких питань Сунни, він сказав: «Нам наказано слідувати Умару або Сунні?». Хіба проблема була у недовірі Абу Бакру та Умару? Ні! Тут стоїть питання слідування за Шаріатом, а не за особистостями!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Бассам аль-Макдісі
1 Джумада ас-сані 1438 р.х.
28.02.2017 р.

Головне меню