Подивіться на переговори у Палестині, до яких же поступок вони призвели! Стережись же, о народ Сирії!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Стало відомо, що Америка попросила від палестинської адміністрації більших поступок для гарантії втілення свого бачення мирного процесу у збереженні та зміцненні єврейського утворення.

Серед цих поступок — проведення регіональної конференції між «Ізраїлем», арабськими режимами та Палестинською автономією, припинення обговорень попередніх проектів по створенню поселень та не перешкоджання їм у майбутньому, а також боротьба з підбурювачами проти сіоністів, включаючи змінення шкільних програм та ЗМІ, як і припинення виплат грошової допомоги родинам загиблих та шахідів, а також внесення змінень у палестинські служби безпеки для їх більшої ефективності у збереженні єврейського утворення та цілодобової його охорони.

Коментар: Посол США Джейсон Грінблатт передав голові Палестинської автономії Махмуду Аббасу ідеї американської адміністрації, про що повідомив Наіф Хаватме, один з лідерів капітулянтських палестинських організацій, газеті «Аль-Хаят» від 24.03.2017. він розповів, що серед цих американських ідей, або навіть диктовок, були наступні:

«Проведення регіональної конференції за участю арабських режимів, «ізраїльської» окупаційної влади та Палестинської автономії для початку арабсько - «ізраїльского» діалогу, щоб цей «діалог» став постійним механізмом, що скликується при необхідності або по угоді між палестинською та «ізраїльською» сторонами, а також відмова від повернення до обговорення попередніх проектів врегулювання, створення американсько - «ізраїльскої» комісії для обговорення подальших проектів поселень з тим, щоб зменшити їх, але без повного призупинення їх створення. Палестинська адміністрація несе відповідальність за припинення усіх форм закликів до насильства та підбурювань проти «Ізраїлю», у тому числі — у шкільних програмах. Проте адміністрація США не вдовольнилась засудженням насильства, а почала вимагати від Палестинської автономії конкретних та практичних заходів, включаючи кримінальне переслідування «злочинців» проти «Ізраїлю» та тих, хто планує скоїти такий «злочин» і суд над ними, як і припинення усіх видів антисіоністського підбурювання у палестинських ЗМІ,а також припинення виплат грошової допомоги родинам загиблих та ув’язненим, оскільки це відноситься до заохочення насильства, як і змінення графіків роботи служб безпеки Палестини, щоб забезпечити їх цілодобову ефективність».

«Ізраїль» же ні у чому не уступає, навпаки, він впертий у своїй омані та агресії і вимагає надати йому більше поступок, щоб той, хто робить поступки, врешті решт, відмовився від усього на його користь . І кожного разу, коли робиться чергова поступка, ворог вимагає іще більшої, щоб той, хто робить поступки, почав благати свого ворога зберегти йому життя, нехай навіть у якості приниженого раба. Таким є неминучий результат поступок, і це — незаперечний факт. Палестинська адміністрація на переговорах відмовилась від 80% Палестини на користь противника і погодилась стати охоронцем єврейського утворення, а ворог продовжує вимагати від неї усе більше і більше поступок та принижує її, перетворивши її у меч над головами палестинського народу. А тепер прийшла нова американська адміністрація з задачами турботи, опіки та фінансування цього ворога, вимагаючи для нього — свого дітища, «єврейського утворення» — іще більших поступок. Палестинська влада, у свою чергу, буде надавати ці поступки; вона вже виконує більшу їх частину. Проте ці прохання прийшли у якості гарантій від нової американської адміністрації у відношенні ганебної та зрадницької палестинської влади.

Таким чином, поступки ведуть до іще більших поступок, як сказав про це поет:

«Хто принизився раз, для того приниження у легкість,
Адже поранення не приносить мертвому болі…».

Так, хто принизився та уступив хоч раз, той піде на поступки іще багато разів. І ворог очікує від нього нових поступок, як це відбувається з палестинською адміністрацією. Тих же поступок вимагають і від парламентарів, які стверджують, що вони представляють сирійську революцію,хоча вони і не представляють її, а намовляють на неї, щоб продатися злочинному режиму, оскільки вони вже сідали з ним за стіл переговорів та віддавались Росії, яка підтримує цей режим, оберігаючи його, і вбила заради нього десятки тисяч жителів Сирії, а вони порахували її нейтральною стороною та державою-гарантом! Так вони почали свій шлях поступок . Яка ж це ганьба! Якою ю ж великою є їх зрада!

Всевишній Аллах заборонив вируючим іти на поступки та проявляти приниженість. Він сказав:

وَلا تَهِنُوا وَلا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الأعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ

«Не слабшайте і не сумуйте, у той час як ви будете на висоті, якщо ви дійсно є віруючими» (3:139).

Аллах нагадує віруючим, що якщо їх торкнулось лихо, то і їх ворога також торкнулось лихо. І ворог теж близький до того, щоб піти на поступки і здатися або бігти, оскільки він прагне зберегти собі життя та сподівається лише на нього. А ви, о віруючі, хіба ви не сподіваєтесь на Рай і не готуєтесь до смерті — пасти шахідами, щоб увійти у нього?! Тоді до чого поступки?! І якщо вас торкнулось лихо та труднощі, ви були вигнані і вас вбивали, то ваш ворог був у такому ж положенні. Всевишній Аллах сказав:

وَلا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لا يَرْجُونَ

«Не проявляйте слабкості при переслідуванні ворога. Якщо ви страждаєте, то вони теж страждають так, як страждаєте ви. Але ви сподіваєтесь отримати від Аллаха те, на що вони не сподіваються» (4:104).

Всевишній нагадує віруючим, що Він бажає випробувати їх віру та терпіння і прийняти із їх числа шахідів,як і нагадує, що віруючі будуть переможені один раз і будуть переможцями у другий, проте, врешті решт, вони залишаться переможцями. До них явиться перемога та допомога у найскладніших ситуаціях в нагороду за їх терпіння та перенесені ними труднощі. Аллах сказав:

إِنْ يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ وَتِلْكَ الأيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَيَتَّخِذَ مِنْكُمْ شُهَدَاءَ

«Якщо вам нанесена рана, то адже подібна рана вже була нанесена і тем людям. Ми чергуємо дні (щастя та нещастя) для людей, щоб Аллах впізнав віруючих та обрав серед вас загиблих мучеників» (3:140).

Ці шахіди увійдуть у Рай без звіту та будуть свідчити на користь тих віруючих, які не пали смертю шахідів. А тому не варто говорити: «Євреї отримали перемогу над нами, и за ними стоїть Америка і увесь світ. А у нас нема помічника, а тому ми повинні іти на поступки та погоджуватись з нашим реальним положенням та підкорятись тому, що нам диктують. У протилежному випадку ми втратимо усе і нічого не досягнемо, а тому нам варто ухопитись хоч за щось, адже навіть п’ядь краще, аніж нічого!». Адже їм не дістанеться навіть п’яді! Це не схоже на промову віруючого, який пам’ятає вищенаведені аяти Аллаха і вірить у те, що перемога — лише від Аллаха, що Аллах неодмінно виконає Свою обіцянку віруючим у тому, що випробує їх та очистить їх серця.

А що стосується палестинської адміністрації та її організацій, то в свій шлях вони почали з поступок з самого першого дня свого заснування, коли відмовились від Ісламу, не пов’язавши з ним палестинське питання і не виховавши членів цих організацій на ісламському фундаменті. Навпаки, вони були виховані на світських та демократичних ідеях, які, по суті, і є ворогами для нас. Вони бились з ісламськими ідеями тат прихильниками ісламського правління у виді Праведного Халіфату за методом пророцтва . Ці організації та їх члени почали вимагати встановлення світської держави разом з євреями згідно з англійським проектом. А коли обставини змінились, вони прийняли американський проект двох держав. Але ми твердо впевнені у словах нашого Всезнаючого Господа, що ані один із цих проектів не здійсниться, а навпаки, Аллах виконає Свою обіцянку, відкриту благородному Посланцю ﷺ, в якій присутні радість та блага звістка для нас:

لَا تَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّى يُقَاتِلَ الْمُسْلِمُونَ الْيَهُودَ، فَيَقْتُلُهُمْ الْمُسْلِمُونَ، حَتَّى يَخْتَبِئَ الْيَهُودِيُّ مِنْ وَرَاءِ الْحَجَرِ وَالشَّجَرِ، فَيَقُولُ الْحَجَرُ أَوْ الشَّجَرُ: يَا مُسْلِمُ! يَا عَبْدَ اللَّهِ! هَذَا يَهُودِيٌّ خَلْفِي تَعَالَ فَاقْتُلْهُ، إِلَّا الْغَرْقَدَ، فَإِنَّهُ مِنْ شَجَرِ الْيَهُودِ

«Не настане Час цей, доки ви не будете битись з іудеями і доки камінь, за яким буде знаходитись іду лей, не скаже: «О мусульманин! За мною приховується іудей, убий же його!», — (і скаже це кожне дерево)окрім гаркада, адже (гаркад) відноситься до числа іудейських дерев».

І це неодмінно трапиться під затишком Халіфату, про який сповістив нас Посланець ﷺ, що він буде встановлений в Єрусалимі:

يَا ابْنَ حَوَالَةَ، إِذَا رَأَيْتَ الْخِلَافَةَ قَدْ نَزَلَتْ الأَرْضَ الْمُقَدَّسَةِ فَقَدْ دَنَتِ الزَّلَازِلُ وَالْبَلَابِلُ وَالْأُمُورُ الْعِظَامُ، وَالسَّاعَةُ يَوْمَئِذٍ أَقْرَبُ مِنَ النَّاسِ مِنْ يَدِي هَذِهِ مِنْ رَأْسِكَ

«О син Хавали! Коли воздвигнеться Халіфат на святій землі (на околицях аль-Акъси), то знай, що наблизився землетрус, лиха та великі справи (глобальні змінення). І Час у той день буде ближче до людей, аніж ось ці мої руки до твоєї голови».

Не виключено, що Халіфат візьме свій початок десь у сусідній країні — у Каїрі, Дамаску або Аммані, — доки не досягне свого оплоту в Єрусалимі . Всевишній краще знає, де Він поставить Свою владу і кому Він її дарує, адже Він над усілякою річчю потужний.


Спеціально для радіо Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Асъад Мансур
29 Джумадаас-сані 1438р.х.
28.03.2017р.

Головне меню