Іслам — це наша релігія, наша честь та єдина надія для усього людства

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Хізб ут-Тахрір в Америці має на меті провести свою щорічну конференцію у межах щорічних серій конференцій,організованих Хізб ут-Тахрір по усьому світу, у якості нагадування мусульманам про дату падіння Османського Халіфату зусиллями Мустафи Кемаля у 1924 році.

У цьому році конференція буде проходити під назвою «Іслам — це наша релігія, наша честь та єдина надія для усього людства». Її проведення намічено у штаті Іллінойс, США, 23 Раджабу з приводу 96-ї річниці розпаду Ісламської Держави.

Коментар: По традиції, яка склалася, Хізб ут-Тахрір кожного року у різноманітних частинах світу нагадує Ісламській Уммі про скасування системи Халіфату та про те, що його повернення є справою безперечною та неминучою і що на шляху досягнення цієї благородної мети бракує лише завзятої та щирої діяльності. Як і нагадує Уммі про те, що вона втратила та загубила, втративши Халіфат, і що вона набуде з його поверненням.

Цей та попередній роки відмічені підсиленням жорстоких атак на Іслам та мусульман, особливо на мусульман, які проживають на Заході. Америка, будучи невід’ємною частиною невірного Заходу , прийняла ворожість та переслідування мусульман як своє політичне обличчя обранням на посаду президента людину, яка несе в собі ненависть по відношенню до Ісламу та мусульманам, про що свідчать його слова та справи . А тому було необхідно звернути увагу на положення Ісламу, особливо у мусульман — прихильників Ісламу, і на роль, покладену на мусульман на Заході. У цьому році Хізб ут-Тахрір в Америці обрав таку назву конференції, яка вбирає в себе виклик мусульман своїм ворогам — і це Іслам не лише в атрибутах та релігійних обрядах та ритуалах, а Іслам повністю, у виді системи для життя та методу,а також невід’ємної частини ідентичності Ісламської Умми та її гідності, якою вона пишається та відрізняється від усіх інших націй, як і представити Іслам як Конституцію та закони Творця усіх людей та життя, як єдиний та можливий шлях досягнення щастя для усього людства та виведення його із морока до світла, із скрутності цього світу до його широт.

Окрім того, є речі, які також стали нагальними у ці дні. Це політика інтеграції та асиміляції у західне суспільство, які після того, як були певною політичною метою поруч із збереженням мусульманами своєї релігії, сьогодні стали громадським закликом , коли мусульмани відмовляються від деяких аспектів ідентичності та їх ритуалів і навіть зрікаються деяких положень у їх доктрині . Західні ж країни прагнуть з усіх сил до того, щоб мусульмани відмовились від деяких ісламських проявів, таких як шаріатський одяг, хіджаб, нікаб, почали заохочувати змішування між статями (іхтілят) та прагнули до того, щоб це стало частиною мусульманської культури, втіленої у їх поведінці. А тому мусульманам, а особливо — носіям заклику, стає обов’язковим звернути увагу усіх мусульман на існуючу реальність та нагадати їм, що вони стали сиротами після розпаду халіфату, як і нагадати їм про нашу потребу у його відродженні для збереження нашої релігії та ідентичності.

Також помітні у ці дні репресії та жорстокість, з якими стикаються мусульмани на Заході. І це вимагає від нас — усіх мусульман, та носіїв заклику — зокрема — рішуче прагнути зберегти нашу ісламську ідентичність та бути праведними посланцями, які несуть благо до усіх, хто був його позбавлений.

Відомо, що ці конференції та інші заходи , влаштовані Хізб-ут-Тахрір на Заході, скеровані на підвищення інформованості серед мусульман про свою роль, яку вони повинні виконувати як носії благого Послання, в якому міститься порятунок для усього людства від покарання Аллаха, уготованого для тих, хто предстане перед Ним без Ісламу та праведних діянь. А тому Хізб ут-Тахрір, вдаючись до різноманітних способів, прагне донести правильне послання Ісламу до мусульман та не мусульман та роз’яснити те, яке благо для них несе Іслам. Усе це вимагає від нас точного розуміння Ісламу, щоб ми могли зберегти та нести його правильним, переконливим та приваблюючим увагу чином.

Ми просимо Всевишнього Аллаха скерувати наші дії та об’єднати мусульман у затишку Праведного Халіфату за методом пророцтва, який понесе Іслам у чистій, привабливій увагу формі до усіх людей.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Д-р Махер Саліх
Америка
15 Раджаба 1438р.х.
12.04.2017р.

Головне меню