В ООН стурбовані ростом народжуваності у Таджикистані

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Надзвичайний та повноважний посол Японії у Республіці Таджикистан (РТ) пан Хаджіме Кітаока та Державний Директор Фонду народонаселення ООН (UNFPA) у РТ пані Мієко Ябута підписали угоду про фінансовий внесок уряду Японії в UNFPA у розмірі біля 1 млн. 715 тис. доларів США для підтримки проекту «Зміцнення національних служб планування родини (ПС)» на період з 2017 по 2020 рр.

По заяві японської сторони, уряд Японії буде фінансувати охорону здоров’я Таджикистану в області запобігання небажаних вагітностей, постачаючи у країну контрацептиви.

Мієко Ябута заявила: «Планування родини допомагає попередити небажані та часто пов’язані з високим ризиком вагітності та дозволяє жінкам та родині планувати своє життя. Це — одна із найбільш ефективних послуг в області охорони здоров’я по витратам, і вона є ключовим компонентом охорони здоров’я матері та дитини у Таджикистані. Воно допомогло покращити здоров’я жінок та дітей та знизити материнську та дитячу смертність у Таджикистаніс та в усьому світі».

Коментар: Ані для кого не є секретом те, що к кінцю ХХ сторіччя Захід стикнувся з проблемою зниження народжуваності , що є результатом втілення секуляристської ідеології у цих країнах. А збільшення чисельності населення Землі, в основному, приходиться на мусульманські країни та країни третього світу, про що свідчить звіт Програми Розвитку ООН за 2016 рік. Даний факт, у свою чергу, не може не турбувати країни носіїв капіталістичної ідеології.

Офіційними цілями діяльності Фонду Організації Об’єднаних націй в області народонаселення (ЮНФПА) згідно його уставу є:

— Репродуктивне здоров’я, у тому числі — охорона здоров’я матері, планування родини та здоров’я статевої сфери;

— Стратегії в області народонаселення — надання допомоги країнам в урахуванні демографічних питань при формуванні політики, у виробленні стратегії покращення якості життя населення, вдосконалення національного потенціалу та розробки програм в області народонаселення;

— Пропагандистсько-роз’яснювальна діяльність по сприянню рівноправності жінок, підтримці політичних заходів, а також підвищення інформованості та збільшення ресурсів для рішення проблем народонаселення та розвитку.

Усе це вказує на те, що Захід за допомогою даного фонду пропагує та нав’язує усьому світу (і у першу чергу — мусульманам) секуляристські поняття про життя.

Окрім того, низка міжнародних організацій , таких як, наприклад, «CenterforFamily&HumanRights», та авторитетних вчених-демографів вважає, що ЮНФПА проводить політику «демографічного стримування», запроваджуючи інститути, які руйнують соціальну стійкість родини, а позиція ЮНФПА політично ангажована та формується у руслі зовнішньої політики низки розвинених країн.

Що ж стосується Таджикистану, то при сьогоднішньому авторитарному правлінні у країні запровадження даної програми врешті решт може призвести до ситуації, яка склалась у сусідньому Узбекистані при правлінні ворога Аллаха Карімова, тобто до примусової стерилізації жінок після пологів без відома самих жінок. Голова однієї із небагатьох діючих в Узбекистані неурядових організацій «ExpertWorkingGroup» Сухроб Ісмаілов заявив у своєму інтерв’ю «BBC» у 2012 році: «Ми говоримо про десятки тисяч жінок, що піддались стерилізації по усій країні».

Фірдавс Салімзода
Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
12.04.2017

Головне меню