Трагедія рохінджа — це битва за виживання ісламської цивілізації

Новини та коментарі
Друкарня

З іменем Аллаха — Милостивого та Милосердного

 

Новина:

Інформація про масові вбивства, обезголовлення дітей та спаленні заживо мусульман-рохінджа знов потрапила у заголовки новин. Проте цього разу ООН попереджає про неминучу гуманітарну катастрофу. Доки світ спостерігає за тим, що відбувається, тактика «випаленої землі», що проводиться режимом у М’янмі, не передвіщає ніяких ознак свого послаблення.

Коментар:

Звірські вбивства мусульман не спричиняють у наші дні значного впливу на громадськість. Проте 60 загиблих у результаті буревію Харві у США притягли більшу уваги з боку засобів масової інформації, аніж етнічна чистка тисяч мусульман-рохінджа у М’янмі.

Державна агресія проти невинних мусульман стала законною формою самооборони. М’янма дійшла до надзвичайних масштабів утискання, виправдовуючи це боротьбою з тероризмом. М’янма запозичила цей добре прописаний сценарій в окупаційної влади «Ізраїлю», Індії, Росії та Китаю, які також люблять виправдовувати використання непропорційної військової сили проти неозброєних мирних жителів як битву за свою цивілізацію.

Тактика «випаленої землі», вжита бірманським урядом, стала черговим прикладом вбивства мусульман, подібним до тих, які коїлись у Палестині, Кашмірі, Чечні та Східному Туркестані. Проте кровопролиття мусульман не обмежується лише тими країнами, де проживає мала кількість мусульман.

Захід, очолюваний Америкою, веде тотальну брудну війну проти Ісламу. Війни в Афганістані та Іраку, руйнування Сирії та Лівії, вторгнення безпілотників у Пакистан та Ємен, розкол Судану — це лише деякі із конфліктів, які привели до жахливій кількості мусульман-біженців.

Усвідомлення того, що правителі мусульманського світу співпрацюють із Заходом, робить і так відкриті рани іще більше болючими, у той час як життя мусульман усього світу нікого не хвилюють. Ця війна проти Ісламської Умми є найбільш небезпечною та смертоносною. Уммі доводиться не тільки миритися з тиранією правителів, але й боротися з утисканнями, розв’язаними Заходом, Росією та Китаєм. Зв’язок між правителями мусульманських країн та наддержавами також добре видний у знищенні Сирії та Ємену.

Ісламська Умма не у перший раз стикається з ворогами ззовні та зрадництвом зсередини. Походи хрестоносців та монгольська окупація величезних територій мусульманських земель стали безпрецедентними випадками масштабного геноциду мусульман. Під час атаки Єрусалиму хрестоносцями мусульманська кров текла ріками, а при монголах вода Євфрату стала червоною від крові.

Головна причина смерті та приниження мусульман полягала не у потужності хрестоносців та монголів, а у тодішній розрізненості мусульман. Протистояння між Айюбідами,сельджуками та турецькими племенами в Анатолії спонукало хрестоносців, монголів та візантійців використовувати мусульман у якості гарматного м’яса у пошуках території для експансії.

Вихід із тієї катастрофічної ситуації не вимагав шукати допомоги з боку хрестоносців , візантійців або монголів, а також створювати союз з однією із цих сторін, щоб не дати піднятися іншій невірній силі в ісламському світі. Замість цього рішенням стало об’єднання мусульманських лав єгипетськими мамлюками та видворення окупаційних сил. Вигнання ворожих армій викликало страх серед інших немусульманських держав, що утримувало їх від ворожого обходження з мусульманськими народами, як проживають на цих землях. Отож, політична єдність під щирим керівництвом вирішувало не тільки одну проблему. Після мамлюків вже Османи під егідою держави Халіфат прийняли на себе обов’язок захищати мусульман — як всередині, так і за межами держави.

Таке ж саме ґрунтовне вирішення проблеми вбивства мусульман у М’янми та інших місцях, а також втручання невірних наддержав у мусульманські країни полягає тільки у політичній єдності мусульман. Спроби закликати ООН втрутитись та вимагати від мусульманських правителів встати на захист мусульман — марні.

Необхідно, щоб сильна група із армії потужної мусульманської країни захопила владу та встановила державу Халіфат, об’єднавши мусульманські землі під єдиним стягом. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

وَإِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються»(Бухарі).

І тільки тоді битва за збереження ісламської цивілізації закінчиться і прийде новий світанок миру та безпеки, який охопить увесь світ . Аллах сказав:

وَمَآ أَرۡسَلۡنَٰكَ إِلَّا رَحۡمَةٗ لِّلۡعَٰلَمِينَ

«Ми відправили тебе тільки у якості милості для світів»(21:107).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдульмаджід Бхатті, Пакистан
18 Зуль-хіджа 1438 г.х.
9.09.2017

 

Головне меню