Нормалізація відносин з єврейським утворенням: упертість правителів проти непохитності народу

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Делегацію єврейського утворення на чолі з екс-міністром оборони Аміром Перецем зі скандалом та штовханиною вигнали із будівлі парламенту Марокко, повідомляють ЗМІ.

8 жовтня на міжнародному симпозіумі «Сприяння торгівлі та інвестиціям у Середземномор’ї та Африці», організованому Палатою радників Марокко, учасники вигнали делегацію, в яку також входив сіоніст Маджлі Вахабе, який з ображаннями та криками заступився за Переца.

Іще до прибуття єврейської делегації Національна організація сприяння Палестині, яка активно виступає у Марокко проти нормалізації відносин з єврейським утворенням, почала вимагати від голови Палати радників Марокко Хакіма Бен Шамаша виключити делегацію і не допустити її на симпозіум: «Організація закликає Вас від імені усіх членів групи, а також від імені марокканського народу негайно докласти зусиль, щоб вигнати сіоністську банду на чолі зі злочинцем Аміром Перецем та привести законодавчий орган країни згідно з волею народу, який відкидає усі форми нормалізації», — написано у зверненні.

«Марокканський народ виражає свою рішучу незгоду та виступає проти усіх форм нормалізації відносин з сіоністами. Окрім цього, вищезгадана особа є відповідачем кримінальних позовів у марокканських та міжнародних судах і несе відповідальність за масові вбивства, геноцид, військові злочини, злочини проти людяності та тероризм», — заявила організація сприяння Палестині, яка охарактеризувала присутність делегації єврейського утворення як «великий злочин проти Марокко, марокканців та прав палестинського народу». Згідно організації, такий крок є наданням «безкоштовної послуги» сіоністському утворенню та спробою «обілити його та применшити скоєні ним злочини та окупацію».

Усі парламентські блоки від «Партії справедливості та розвитку»(PJD) (Марокко), «Демократичної конфедерації праці» (CDT) та «Марокканського союзу праці» (UMT) у своїй спільній заяві 7 жовтня виразили невдоволення прибуттям делегації.

«Ми вельми несхвально зустріли новину щодо прибуття колишнього сіоністського міністра оборони, військового злочинця Аміра Переца разом з членами Кнессета для участі у роботі міжнародного симпозіуму» заявили парламентарі

За їх словами, візит делегації був «організований у найсуворішому секреті від органів відповідних стверджувальних комісій Палати радників».

Коли у залі Палати представників депутати опротестували присутність Аміра Переца, міністр зв’язку єврейського утворення Аюб Кара, не відчуваючи ніякого збентеження, образив їх провокаційними та брудними словами. Одному із протестуючих депутатів він відповів: «Ви — не король! Караван іде … а решту Ви знаєте !», — маючи на увазі початок прислів’я «Собаки лають, а караван іде».

Коментар:

Черговий раз видно, що Умма та правителі стоять по різні полюси . У той час, коли люди ненавидять сіоністське утворення заперечують його і навіть не бажають бачити його представників, правителі вигадують усілякі можливі варіанти для того, щоб їх запросити і тим самим «проїхатись» по почуттям людей. Хоча правителі стверджують, що ці представницькі органи «представляють» народ, проте вони, перебуваючи у тайній змові з «представниками», коять те, що не угодно народу.

Так, дії по нормалізації відносин з єврейським утворенням у Марокко на комерційному та політичному рівнях ніколи не припинялись, проте вони то з’являються, то зникають з метою «промацати» людей та продовжити займатися тим же самим, але поміркованими дозами. Проте кожного разу виникає та сама відмова і та сама конфронтація з боку марокканського народу.

Сьогоднішній інцидент відзначений додатковою дозою зухвалості , яка проявилась у гучних словах, ображаннях та криках представника друзької общини у Кнессеті Маджлі Вахабе. Окрім цього,Аюб Кара назвав протестуючих марокканських парламентарів собаками, говорячи: «Караван іде … а решту Ви знаєте!», — а його крик: «Ви — не король!», — ясно дає зрозуміти, що візит делегації відбувся з благословення короля і ніхто не вправі йому перечити . Отож, делегація може приїздити у Марокко, зустрічатись з ким побажає та кричати в обличчя протестуючим представникам народу і навіть ображати їх, якщо захоче! Ось до чого усе дійшло.

Звичайно, я не закликаю «Партію справедливості та розвитку» (PJD) звинувачувати «ісламського правителя» за те, що він так допускає. Не секрет, що ніхто у PJD влади, по суті, не має; вона, як і решта усіх партій, — усього лише звичайний актор, який виконує другорядні ролі у театрі, де ляльководом виступає палац — він роздає ролі на свій розсуд, випускає на політичну сцену того, кого побажає, та виганяє того, кого хоче.

Палац, свідомо чи ні, поклав край уявній ідеї серед людей про те, що за усе те, що відбувається на політичній арені відповідають партії, оголивши лаштунки, де ховаються недбалість та корупція влади. Тепер стало ясно, що єдиним, хто командує у країні, є палац та його радники . Що стосується партій, то якщо врахувати усю їх слабкість, хисткість та ідейну недалекоглядність, стає видно, що максимум, чого вони бажають досягти — це вдоволення палацу або яке-небудь місце тут або там. Врешті решт вони стають інструментом у палацових руках, за що отримують дозвіл користуватись майном мусульман та краплі із «чаші правління», простягнутої їм із палацу!

На жаль, такою є політична реальність у Марокко. Лише декілька щирих людей, «промацуючих» собі шлях, а також носії заклику, які працюють з народом і за народ, що покладаються на Аллаха, молять Його відкрити перед ними серця людей,щоб поселити в них істину та благо, намагаються тут щось змінити.

Дії по нормалізації відносин з єврейським утворенням, швидше за усе, йтимуть по висхідній доти, доки надходять відповідні вказівки із Заходу, а наші правителі нічим, окрім як правом виконувати їх, не володіють. Єдиним рішенням є створення керівництва, яке не стане підкорятись західним наказам і схилить свою голову перед наказами Аллаха. А шлях до такого керівництва ясний для кожного, хто перебуває у пошуках істини.

І на завершення , істина возвеличиться над усіма, і ніхто — над нею. Скільки б не тривала пітьма тиранії, рано чи пізно настане світло справедливості. Нехай не обманюється пригноблювач, навіть якщо здається, що Аллах прихильний до нього, і нехай не впадає у відчай пригноблений, навіть якщо здається , що гніт безкінечний. Аллах здатен змінити усе в одну мить. Допомога близька, особливо для тих, хто на неї чекає .

Мухаммад Абдуллах
Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
20 Мухаррама 1439р.х.
10.10.2017.

Головне меню