Реакція на перенесення посольства США з боку правителів мусульман занадто принизлива

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У середу 06.12.2017у Туреччині, Йорданії, Лівані та Нью-Йорку відбулися демонстрації на знак протесту проти рішення президента США Дональда Трампа визнати окупований Єрусалим столицею сіоністського утворення. Також у Марокко та Лондоні активісти закликали людей до проведення демонстрацій.

Сотні жителів десятка міст Туреччини організували демонстрації на площах, а потім перед американським консульством у Стамбулі були підняти турецькі та палестинські прапори, а також прапори «ХАМАС» і плакати, на яких було написано «Смерть «Ізраїлю» і «Єрусалим — арабський, ісламський». Демонстранти також скандували гасла проти Америки та сіоністського утворення.

У столиці Йорданії Аммані пройшли аналогічні демонстрації, у ході яких люди піднімали плакати, що засуджують це рішення, а потім перед посольством США був організований сидячий страйк.

У Лівані у декількох таборах палестинських біженців проходили масові мітинги: «Бурдж аль-Барайн» — на півдні Бейрута, «Айн ель-Хелве» — недалеко від Сайда, «Аль-Рашидія» — біля Сура (Тіра), а також «Нахр-ель-Барід» та «Беддаві» — біля Тріполі. У четвер 07.12.2017 фракції та народні комітети у таборах палестинських біженців Лівану почали масовий страйк (aljazeera.net).

Коментар:

Рішення президента США Трампа викликало офіційну реакцію в усьому світі, особливо в ісламському, зокрема — в арабському. Реакція правителів (що з’явились у результаті угоди Сайкс–Піко) була ганебною та принизливою. Зроблені ними заяви та «загрози» були висловлені у такій манері, щоб не розірвати подальші дипломатичні відносини та мир між ними та сіоністським утворенням. Така їх позиція, без сумнів, вказує на те, що правителі мусульман — це раби та агенти колоніалізму,адже позиції вільних людей повинні відповідати пригоді, що сталася. Природною та відповідною реакцією на захоплення земель Палестини та Єрусалиму з боку сіоністів повинно бути об’явлення війни до повного звільнення усіх земель Палестини. Що стосується протесту проти переносу посольства США із однієї частини Палестини, тобто Тель-Авіва, в Єрусалим, то це порівняно з протестом проти окупанта твоєї будівлі через те, що той переніс свій салон з другого поверху на перший.

Ці псевдоправителі змогли звести проблему Палестини на проблему переносу посольства міста у місто, як нібито до цього Єрусалим не був окупований! Внаслідок чого почались демонстрації та масові мітинги, що засуджують перенос посольства із одного окупованого міста в інше, і навіть почали закликати до того, що Єрусалим — столиця держави Палестина, як нібито є держава під назвою Палестина! Уся ця вистава з боку правителів — ніщо інше як усього лише віддушина для почуттів людей. Трамп на відміну від багатьох розуміє істинну сутність агентів-правителів Сайкс–Піко, тому він прийняв таке рішення, не побоюючись реакції своїх рабів із числа правителів.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Абу Каддум
22 Рабі уль-авваль 1439 р.х.
10.12.2017р.

Головне меню