В ім’я арабізму та оспівуваного миру Єрусалим став столицею єврейського утворення

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Президент Палестини Махмуд Аббас підкреслив, що Єрусалим — це занадто древнє місто, щоб його арабська ідентичність могла бути змінена резолюціями. Він виразив упевненість у здатності палестинського народу перемогти цю змову.

  • Генеральний секретар ЛАД Ахмед Абуль Гейт засудив американське рішення і назвав його «необґрунтованою провокацією проти почуттів арабів».
  • Міністерство закордонних справ Єгипту засудило американське рішення про визнання Єрусалиму столицею єврейського утворення і об’явило про відмову від будь-яких результатів цього рішення.
  • КСА заявило про те, що даний крок представляє собою значне порушення історичних прав палестинського народу, стверджених в Єрусалимі, а також є великим кроком назад після стількох зусиль, докладених самою ж Америкою для нормалізації миру в Єрусалимі.
  • Король Йорданії заявив, що рішення президента США Дональда Трампа перенести посольство США в Єрусалим викликає у нього побоювання, підкресливши, що врегулювання палестинського питання шляхом створення двох держав одразу ж приведе увесь регіон до стабілізації (aljazeera.net).

Коментар:

З приводу народних рухів на підтримку Єрусалиму, а також засуджуючих та реакційних заяв лідерів та правителів ісламського світу на адресу рішення Трампа зробити із Єрусалиму столицю єврейського утворення варто відзначити наступне:

1. Хіба присутність окупанта-узурпатора на землі Палестини усі ці роки було нормальним явищем? Хіба окупація усіх ресурсів мусульман Палестини, позбавлення їх свободи, знущання над їх святинями, арешти молодих людей та дітей — усе це було нормально? Чому говориться про арабізм або мир, у той час як сама нав’язана Палестині реальність в основі повинна бути такою, що відкидається?

2. Хіба не арабізм Анвара Садата штовхнув його на підписання угоди Кемп-Девід з окупаційними утворенням у 1979 р.? Хіба не арабізм династії Хашимітів в Йорданії штовхнув цю країну на підписання угоди Ваді Араба у 1994 р. і на об’явлення про повну нормалізацію відносин з єврейським утворенням? Хіба не арабізм лідерів ЛАД у Бейруті у 2002 р. і хіба не їх позиція відносно ініціативи саудівського короля Абдуллаха ібн Абдуль-Азіза забезпечила принцип миру та визнання єврейського утворення у кордонах 1967 р.?

3. Що дав нам цей арабізм, окрім принизливих угод та ганебних ініціатив, за допомогою яких ви усім показали, що це корупційне утворення стало реальністю, з якою треба мати відносини згідно міжнародному визнанню? А тепер ви повинні знайти шлях до того, як узгодити вимогу євреїв — яка вже вважається законною — про створення єврейської держави на землі мусульман та ініціативу про мир під гаслом арабізму, що дає лише одне — права біженцям повернутись на свої землі.

4. Хіба не патріотичні почуття, посіяні колонізатором серед мусульман після розділення їх земель та розставляння агентурних правителів, згодних на будь-які накази своїх хазяїв, — хіба не ці почуття перевернули проблему Палестини з проблеми мусульман у цілому на проблему, що стосується тільки лиш жителів Палестини?

Знайте ж, ущербні правителі, що сама ваша присутність принизила Ісламську Умму, зробило її докоряємою та засуджуваною після того, як вона була величною, а голови західних держав кланялись їй!

І ось тепер задовольняйтесь Трампом, якого ви іще нещодавно вітали у своїх країнах і навіть давали йому гроші, щоб він зміг відновити війну проти Ісламу та мусульман! Можете і надалі продовжувати приховувати його ненависть до мусульман під приводом брехливого миру, який стане доказом проти вас у Судний День.

Сказав Всевишній:

يَاأَيُّهَاالَّذِينَآمَنُوالَاتَتَّخِذُواالْيَهُودَوَالنَّصَارَىٰأَوْلِيَاءَ ۘبَعْضُهُمْأَوْلِيَاءُبَعْضٍ ۚوَمَنيَتَوَلَّهُممِّنكُمْفَإِنَّهُمِنْهُمْ ۗإِنَّاللَّـهَلَايَهْدِيالْقَوْمَالظَّالِمِينَ

«О ті, які увірували! Не вважайте іудеїв та християн своїми помічниками та друзями, оскільки вони допомагають один одному. Якщо ж хто-небудь із вас вважає їх своїми помічниками та друзями, то він сам є одним із них. Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (5:51).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ране Мустафа
21 Рабі уль-авваль 1439 р.х.
09.12.2017 р.

Головне меню