Військова співпраця між США та Єгиптом

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У Каїрі відбулась зустріч американських та єгипетських військових у межах щорічного засідання комітету військової співпраці. Дане засідання має метою планування та координацію стратегічної співпраці в області безпеки між Америкою та Єгиптом.

У нараді взяли участь головнокомандуючий єгипетськими військово-повітряними силами Юнес Хамедаль-Місрій та помічник оборони з питань міжнародної безпеки Роберт Карем.

Сторони обговорили успіхи навчань «Яскрава зірка 2017» на тлі майбутніх спільних навчань по покращенню протидії тероризму (alwakeelnews).

Коментар:

Спільні військові навчання між Америкою та Єгиптом вказують на те, що режим Єгипту не відносить себе до Ісламу та мусульманам. Як може держава, яка стверджує, що її релігія — Іслам, брати участь з ворогом Умми у спільних навчаннях?! Держава, яка поважає себе та володіє суверенітетом, береже свої військові та пов’язані з безпекою країни таємниці і нікому не дозволяє говорити про них. Як ж може країна, така як Єгипет, воювати з ворожою державою,якщо перед нею відкриті усі її плани, більше того, якщо ця ворожа держава контролює та бере участь у складанні планів та підготовці солдатів?! Ці вчення говорять про те, що єгипетський режим не вважає Америку ворогом так само, як і другом. Проте цей режим вважає, що Єгипет — це один із штатів Америки, перше і останнє слово якого належать президенту США та їх армії, а, у свою чергу, Єгипет не володіє нічим із своїх справ.

На жаль, але таке положення — у більшості країн регіону, вони проводять спільні навчання з західними державами та з єврейським утворенням, і це вказує на те,що режими цих країн не представляють свій народ, який сповідує Іслам. Навпаки, ці режими, що окупували свій народ, виникли у результаті колоніалізму Британії та Франції, а пізніше — Америки.

На жаль, наша Умма не розрізняє, хто їй друг, а хто ворог, що призводить її до страждань. Нам необхідно знати свого ворога та друга, і мірилом у цій справі буде Шаріат нашого Господа. При зверненні до Шаріату Аллаха ми бачимо розділення держав на два види: це держави невір’я та Ісламська Держава. Вчені Ісламу роз’яснили так: «Дар уль-куфр», тобто «Дар уль-харб» (територія війни), та «Дар уль-Іслам». «Дар уль-харб», у свою чергу, ділиться на два види: «Дар уль-харбфі'лян», тобто держава (територія), яка веде війну з мусульманами фактично, і «Дар уль-харбхукман» — це держава, яка не веде війну проти мусульман.

Виходячи із цього, нам стає ясно, що Америка — це держава, яка веде війну (дар уль-харбфі'лян), тому що вона воює проти мусульман в Іраку, Сирії, Ємені, Лівії, і вона є помічником та попечителем єврейського утворення. Тому нам необхідно сприймати Америку своїм ворогом та воювати проти неї, а якщо ми не у змозі, то нам необхідно розірвати з нею військове співробітництво та співпрацю у сфері безпеки. А також нам необхідно розірвати політичні, економічні та культурні зв’язки з нею.

Ісламська Умма здатна на це, якщо звільниться від своїх правителів, які примушують нас воювати з Америкою в одному строю, а це — війни у Сирії,Ємені, Лівії та інших країнах мусульман.

Умма повстала проти правителів-тиранів, проте незабаром її революція була вкрадена через те, що у революціонерів не було альтернативи режиму, і того, що вони передали керівництво революцією агентам існуючого режиму, який, у свою чергу, відновив силу режиму з іще більшою жорстокістю та кривавістю.

Хізбут-Тахрір простягає руку Уммі, він надав їй повноцінний ісламський проект для того, щоб очолити та повести Умму до звільнення. Чи є той,хто дасть відповідь?

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
Наджах Сабаттін, Йорданія
15.01.2018.

Головне меню