Палестинська держава — це американський проект по збереженню окупаційного утворення і забезпеченню його майбутнього

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина: У вівторок в своєму виступі на Генеральній Асамблеї ООН президент США Джо Байден заявив: «Демократичні і суверена палестинська держава — «краще рішення» для забезпечення майбутнього і безпеки «Ізраїлю».

Він підкреслив, що «забезпечення безпеки «Ізраїлю» є беззаперечним обов’язком Сполучених Штатів, і наша підтримка незалежної єврейської держави безперечна», додавши при цьому: «Але я, як і раніше, вважаю, що рішення про створення двох держав — кращий спосіб забезпечити майбутнє «Ізраїлю» як демократичної єврейської держави, яка живе в мирі разом з демократичною, суверенною і життєздатною палестинською державою». Далі він сказав: «В справжню мить ми усе іще дуже далекі від цієї мети, але ми не повинні дозволяти собі відмовлятись від можливості добитись прогресу в цій справі» (інформаційне агентство «Маан»).

Коментар:

В своїй заяві Байден був категоричним, не залишивши ані найменших сумнівів відносно бачення адміністрації США врегулювання конфлікту в палестинському питанні,запевнивши, що цей проект приведе до миру, вирішенню конфлікту і справедливості, хоча насправді цей злощасний проект — ніщо інше, як огидний план, що гарантує збереження окупації і зміцнення своїх позицій сіоністським утворенням в Палестині — в самому серці Ісламської Умми.

Він упевнив, що без усілякого роду сумнівів і яких-небудь обговорень обов’язок Америки — надавати підтримку єврейському утворенню і проявляти турботу про її безпеку і майбутнє окупації. Цими заявами він тільки переконує в тому, що усі дії американської адміністрації у відношенні палестинського питання здійснюються заради єврейського утворення і його інтересів, і зовсім іншу картину малюють нам арабські правителі і палестинська адміністрація, обмальовуючи це питання усього лише питанням посередництва і прагненням вирішити конфлікт.

Волаючою і сумною є та обставина, що люди, які причисляють себе до Уммі Мухаммада ﷺ, звертаються до Америки за проектом по захисту окупації і зміцненням її основ, після чого зображають усе це як досягнення і звільнення!

Проте радує те. що американська адміністрація усвідомлює, що її мрія іще далека від реалізації. Вона навіть більше аніж далека, і це завдяки старанності щирих і благородних мусульман Палестини і ісламського світу, які відмовились бути бездіяльними і бути зрадниками. На протязі більше десятка років вони розбили в прах цілі гори сподівань і мрій про колоніалізм в Палестині.

إِن يَنصُرْكُمُ اللّهُ فَلاَ غَالِبَ لَكُمْ وَإِن يَخْذُلْكُمْ فَمَن ذَا الَّذِي يَنصُرُكُم مِّن بَعْدِهِ وَعَلَى اللّهِ فَلْيَتَوَكِّلِ الْمُؤْمِنُونَ

Якщо Аллах надасть вам підтримку, то ніхто не здолає вас. Якщо ж Він позбавить вас підтримки, то хто ж допоможе вам замість Нього? Нехай же на Аллаха уповають віруючі» (3:160).

 

Підготовлено для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Бахір Саліх
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Палестина

Головне меню