Куди б не прийшла Америка, вона несе з собою тільки прокляття, ризики і голод

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Більше 20 країн світу стикаються з гострою нестачею продовольства і потребують термінової і крупномасштабної допомоги, особливо Ємен, Південний Судан і північна частина Нігерії.

«Більшість країн, які стикаються з цією проблемою, розташовані в Африці, але гостра нестача продовольства також загрожує багатьом країнам Азії (Афганістан), Близького Сходу (Сирія і Ліван), Латинської Америки і Карибського басейна (Гаїті)... 34 мільйонів людей вимушені жити в умовах гострої нестачі продовольства, тобто в одному кроці від абсолютного голоду», — говориться в заяві Організації Об’єднаних Націй.

Прогнозоване у період з березня по липень 202рку погіршення ситуації з продовольчою безпекою в «гарячих точках» голоду пов’язано з впливом таких чинників, як озброєний конфлікт, епідемія коронавірусу і стихійні лиха.

«Катастрофа розігрується на наших очах. В результаті конфліктів, кліматичних потрясінь та епідемії коронавірусу голод стукає у двері мільйонів родин», — сказав Девід Біслі, директор Всесвітньої продовольчої програми. Він вказав, що донорам необхідно 5,5 мільярдів доларів для реалізації заходів по наданню надзвичайної допомоги. («Росія сьогодні»).

Коментар:

При уважному розгляді цієї новини ми знаходимо спільне між чотирма згаданими країнами: Афганістаном, Ліваном, Сирією і Гаїті, а саме — американський колоніалізм від якого вони страждають.

Те, що голод існує і поширюється у країнах, в яких присутня Америка у виді її мілітаризму або правителів-ставлеників, цілком закономірно. Тому що присутність Америки в цих країнах означає її паразитизм над їх життєвими артеріями, панування над усіма їх багатствами, випалювання і знищення усього, що заважає в досягненні цілей і задач американської експансії. Ці чотири країни є частиною територій, в яких поширюється вплив Америки. Ірак, Ємен, Лівія, Єгипет та інші згадані країни також, напряму чи опосередковано, страждають від американського колоніалізму і руйнування.

Потім зверніть увагу на згадану суму як на план термінового порятунку і надання допомоги : 5,5 мільярдів. У той час, як арабські режими рясніють ресурсами і багатствами у виді нафти, газу, джерел сільського господарства і тваринництва,у найбагатших країнах поширюється голод, і при цьому недалекоглядний Ібн Сальман укладає з Трампом угоду на півтрильйони доларів!

Арабські правителі розглядають арабські країни своїми власними фермами, за використання яки вони повинні виплачувати данину тим, хто тримає їх при владі. Деякі правителі платять Америці, а інші — європейцям. І усе це роблять в надії, що вони збережуть їх та їх родини при владі. Як би не так! Колонізатори змінюють їх як рукавички по закінченню її зносу, як це відбулось з Мубараком та іншими, а знемагаюча від своїх проблем країна і далі залишається під впливом Америки.

Пригноблені народи, їх мислителі, вчені і партії — усі вони повинні відкинути гегемонію Америки та її правителів в наших країнах, і саме вони повинні сказати зараз своє слово, інакше американський паразитизм буде висмоктувати кров із нас усе більше і більше. Ось — Хізб ут-Тахрір, який продовжує працювати, з волі Аллаха, щоб звільнити нашу країну від Америки та інших колонізаторів, але цей заклик потребує підтримки вчених, мислителів, працівників ЗМІ і письменників, а також підтримки володарів влади і авторитету у суспільстві, щоб досягти своєї цілі.

Всевишній сказав:

إِنَّاللَّهَلاَيُغَيِّرُمَابِقَوْمٍحَتَّىيُغَيِّرُوامَابِأَنفُسِهِمْ

«Воістину, Аллах не змінить положення народу, поки вони не змінять свій стан» (13:11),

وَلَنيَجْعَلَاللّهُلِلْكَافِرِينَعَلَىالْمُؤْمِنِينَسَبِيلاً

«Аллах ніколи не дасть невірним панування над віруючими» (4:141).

 

Для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Фараг Мамдух

Головне меню